Пельмені – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Домашні пельмені – не просте у приготуванні, але дуже смачна страва. Важливо розкачувати тісто як можна тонше, а у фарш обов’язково додавати для соковитості мелконарезанного цибулину. Подають пельмені з соусами з сметани або томатів, а також поливають розтопленим вершковим маслом із зеленню.

Домашні пельмені смажені на сковороді

Багато хто любить смачні смажені пельмені, проте не всі знають секрет їх швидкого і якісного приготування. А для цього потрібно небагато часу і мінімум інгредієнтів. Пельмені виходять соковитими всередині з красивою золотистою скоринкою зовні.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Пельмені 20 шт. смажені або свежеслепленные
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пельмені в домашніх умовах? У глибоку сковороду влити олію і добре його нагріти.
  2. Пельмені викласти в один шар так, щоб між ними залишалося трохи вільного місця. Відразу ж перемішати їх, щоб вони з усіх боків вкрилися рослинною олією.
  3. Смажити напівфабрикат по кілька хвилин з кожного боку на середньому вогні, регулярно перевертаючи, щоб пельмені придбали підсмажену кірочку.
  4. Як тільки пельмені підрум’яняться, в сковороду потрібно влити близько 1 літра окропу, посолити і поперчити їх. Рідина повинна покрити вміст сковороди приблизно наполовину. Готувати пельмені під кришкою на невеликому вогні до тих пір, поки вода повністю не випарується. Періодично пельмені потрібно перевертати для більш рівномірного приготування.
  5. Подавати смажені пельмені з рубаною зеленню, поливаючи свіжою сметаною або кетчупом. Приємного апетиту!