Картопля фрі в духовці – це простий спосіб приготування апетитного фаст-фуду в домашніх умовах. Частування можна подавати для великої компанії, доповнивши улюбленими соусами. Щоб картопля вийшла смачною і хрусткою, беріть на замітку готову кулінарну збірку з восьми рецептів з покроковими фотографіями.
Хрумка картопля фрі в духовка
Хрумка картопля фрі в духовці – це яскраве і апетитне частування для сім’ї або великої компанії. Подавайте рум’яну картоплю як гарнір або як самостійну закуску. Можна подавати з будь-якими соусами за смаком. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти на
2 порц.
- Картопля 4 шт.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа 1 ч. л.
Процес приготування:
- Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо його, ріжемо соломкою. Після інгредієнт обсушуємо з допомогою паперових рушників.
- Солимо, перчимо інгредієнт і поливаємо олією.
- Посипаємо ароматними італійськими травами. Гарненько перемішуємо для рівномірного розподілу всіх спецій.
- Розкладаємо підготовлений картопля з пергаменту у формі для запікання.
- Запікаємо 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
- Готову картоплю можна перекласти на серветку, щоб прибрати зайве масло.
- Хрумка картопля фрі в духовці готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Картоплю фрі в духовці, як в Макдональдсі
Картоплю фрі в духовці, як Макдональдсі нескладно приготувати в домашніх умовах. Ви легко зможете здивувати рідних і гостей знаменитим фаст-фудом за допомогою нашого покрокового рецепта. Готова картопля вийде хрустким і золотистим. Подавайте до столу з вашими улюбленими соусами.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо його й обсушуємо.
Крок 2. Далі овоч ріжемо акуратною соломкою.
Крок 3. Викладаємо картопляну соломку в целофановий пакет. Солити не потрібно, інакше картопля не буде хрусткою.
Крок 4. Вливаємо в пакет рослинне масло. Закриваємо пакет і добре перемішуємо вміст.
Крок 5. Викладаємо картоплю на деко з пергаментом.
Крок 6. Запікаємо 35-45 хвилин при температурі 240 градусів. Після готовності картоплю можна посолити.
Крок 7. Картопля фрі в духовці як Макдональдсі готовий. Пригощайтеся!
Картопля фрі без масла в духовці
Картопля фрі без масла в духовці виходить дуже рум’яною і хрусткою, при цьому не надто жирною. Якщо ви стежите за своєю фігурою, то вам варто взяти на замітку цікавий кулінарний рецепт з нашої збірки. Готуйте частування на гарнір або як закуска до приходу гостей.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 0,5 кг
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Білок яєчний – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість картоплі, очищаємо його від шкірки, промиваємо під водою і обсушуємо паперовими рушниками.
Крок 2. Нарізаємо підготовлені бульби акуратними клубочками.
Крок 3. У глибокій мисці збиваємо яєчний білок. Додаємо сюди сіль, паприку і чорний мелений перець. Знову все збиваємо до однорідності.
Крок 4. Поливаємо заготівлею картопляні брусочки, перемішуємо.
Крок 5. Викладаємо картоплю на деко з пергаментом.
Крок 6. Ставимо форму в розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо близько 10-15 хвилин.
Крок 7. Картопля фрі без масла в духовці готова. Пригощайтеся!
Картопля фрі в духовці з сиром
Картопля фрі в духовці з сиром – це яскраве частування для всієї родини або великої компанії, яке кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для приготування апетитною хрусткою картоплі використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Сир пармезан тертий – 0,5 ст. +1/4 ст. перед подачею.
- Петрушка подрібнена – ¼ склянки
- Часник – 3 зубчики.
- Масло оливкове – ¼ склянки
- Чебрець сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л. + ¼ ч. л. перед подачею.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо його і обсушуємо паперовими рушниками.
Крок 2. Далі картоплю ріжемо акуратною соломкою.
Крок 3. Посипаємо картоплю подрібненим часником, сіллю, сушеним чебрецем і спеціями за смаком. Поливаємо оливковою олією і добре перемішуємо.
Крок 4. Викладаємо картоплю на деко і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо 15 хвилин, перевертаємо і готуємо ще 15 хвилин.
Крок 5. Далі картоплю посипаємо тертим сиром і подрібненою зеленню.
Крок 6. Запікаємо частування ще 10 хвилин при такій же температурі. Перед подаванням картоплю можна ще трохи посолити і посипати тертим сиром.
Крок 7. Картопля фрі в духовці з сиром готова. Подавайте до столу з улюбленими соусами!
Картопля фрі з часником в духовці
Картопля фрі з часником в духовці порадує вас не тільки золотистої хрусткою скоринкою, але і апетитним ароматом. Таке частування нікого не залишить байдужим. Обов’язково приготуйте його до приходу гостей або для себе за нашого перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Паприка мелена – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку тарілку виливаємо рослинне масло. Додаємо сюди подрібнений часник, сіль і мелену паприку. Добре все перемішуємо.
Крок 2. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо його, ріжемо соломкою. Після інгредієнт обсушуємо з допомогою паперових рушників.
Крок 3. Поливаємо картоплю олією з часником і спеціями.
Крок 4. Добре перемішуємо для рівномірного розподілу спецій.
Крок 5. Викладаємо заготовку на деко з пергаментом.
Крок 6. Ставимо частування в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо близько 20-25 хвилин.
Крок 7. Картопля фрі з часником в духовці готова. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!
Картопля фрі з паприкою в духовці
Картопля фрі з паприкою в духовці порадує вас дивовижним смаком і апетитним ароматом. Подавайте яскраве страву, як гарнір або як готельну закуску. Хрустку картоплю можна доповнити будь-якими соусами за смаком. Беріть на замітку нескладну кулінарну ідею!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Суміш перців – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо його, ріжемо соломкою. Після інгредієнт обсушуємо з допомогою паперових рушників.
Крок 2. Викладаємо картопляні брусочки в глибоку миску. Поливаємо їх рослинною олією.
Крок 3. Солимо продукт і посипаємо сумішшю перців. Перемішуємо.
Крок 4. Посипаємо заготівлю меленою паприкою.
Крок 5. Перемішуємо вміст для рівномірного розподілу всіх спецій. Залишаємо на 5 хвилин для просолювання.
Крок 6. Запікаємо при температурі 200 градусів до рум’янцю. Приблизно, на це піде близько 20 хвилин.
Крок 7. Картопля фрі з паприкою в духовці готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Картопля фрі з яєчним білком в духовці
Картопля фрі з яєчним білком в духовці виходить хрустким і неймовірно апетитною. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і близьких яскравим гарніром. Також таку картоплю можна подавати з різними соусами, як самостійну закуску.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 7 шт.
- Білок яєчний – 2 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти за списком.
Крок 2. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.
Крок 3. Далі картоплю ріжемо брусочками. Можна використовувати фігурний ніж. Інгредієнт опускаємо в солоний розчин на 10 хвилин. Після промиваємо й обсушуємо.
Крок 4. Відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Збиваємо білки з невеликою кількістю солі до появи перших піків.
Крок 5. Картопляні брусочки перемішуємо в білкової суміші. Також сюди додаємо паприку. Знову перемішуємо.
Крок 6. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом. Запікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Картопля фрі з яєчним білком в духовці готовий. Подавайте до столу, доповнивши соусом або зеленню!
Заморожена картопля фрі в духовці
Заморожена картопля фрі в духовці – це швидкий і простий спосіб порадувати себе і близьких апетитною хрусткою частуванням. Подавайте як гарнір або як закуску для компанії. Для приготування смачного замороженого продукту використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картоплю заморожений – 0,7 кг
- Масло рослинне – 40 мл
- Сіль – за смаком.
Для соусу:
- Молоко – 300 мл
- Сир моцарелла – 100 гр.
- Сир пармезан – 70 гр.
- Масло вершкове – 45 гр.
- Часник – 2 зубчик.
- Сіль – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розігріваємо духовку до 190 градусів. Також можна поставити 210 градусів, якщо є конвекція. Деко застеляємо пергаментом.
Крок 2. Розкладаємо заморожена картопля по пергаменту. Поливаємо рослинним маслом, перемішуємо руками. Запікаємо близько 8 хвилин.
Крок 3. В цей час приготуємо соус. Натираємо два види сиру. Подрібнений часник обсмажуємо на вершковому маслі в сотейнику. Солимо за смаком.
Крок 4. Вливаємо молоко. Кип’ятимо вміст, прибираємо з вогню і доповнюємо сиром. Перемішуємо до його розплавлення, додаємо білий мелений перець.
Крок 5. Після 8 хвилин запікання картоплю перевертаємо і готуємо ще стільки ж.
Крок 6. Готову картоплю посипаємо морською сіллю за смаком.
Крок 7. Заморожена картопля фрі в духовці готова. Подавайте до столу з апетитним соусом!