Картопля фрі в духовці з сиром
Картопля фрі в духовці з сиром – це яскраве частування для всієї родини або великої компанії, яке кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для приготування апетитною хрусткою картоплі використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Сир пармезан тертий – 0,5 ст. +1/4 ст. перед подачею.
- Петрушка подрібнена – ¼ склянки
- Часник – 3 зубчики.
- Масло оливкове – ¼ склянки
- Чебрець сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л. + ¼ ч. л. перед подачею.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо його і обсушуємо паперовими рушниками.
Крок 2. Далі картоплю ріжемо акуратною соломкою.
Крок 3. Посипаємо картоплю подрібненим часником, сіллю, сушеним чебрецем і спеціями за смаком. Поливаємо оливковою олією і добре перемішуємо.
Крок 4. Викладаємо картоплю на деко і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо 15 хвилин, перевертаємо і готуємо ще 15 хвилин.
Крок 5. Далі картоплю посипаємо тертим сиром і подрібненою зеленню.
Крок 6. Запікаємо частування ще 10 хвилин при такій же температурі. Перед подаванням картоплю можна ще трохи посолити і посипати тертим сиром.
Крок 7. Картопля фрі в духовці з сиром готова. Подавайте до столу з улюбленими соусами!