Картопля фрі з яєчним білком в духовці
Картопля фрі з яєчним білком в духовці виходить хрустким і неймовірно апетитною. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і близьких яскравим гарніром. Також таку картоплю можна подавати з різними соусами, як самостійну закуску.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 7 шт.
- Білок яєчний – 2 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти за списком.
Крок 2. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.
Крок 3. Далі картоплю ріжемо брусочками. Можна використовувати фігурний ніж. Інгредієнт опускаємо в солоний розчин на 10 хвилин. Після промиваємо й обсушуємо.
Крок 4. Відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Збиваємо білки з невеликою кількістю солі до появи перших піків.
Крок 5. Картопляні брусочки перемішуємо в білкової суміші. Також сюди додаємо паприку. Знову перемішуємо.
Крок 6. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом. Запікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Картопля фрі з яєчним білком в духовці готовий. Подавайте до столу, доповнивши соусом або зеленню!