Заморожена картопля фрі в духовці
Заморожена картопля фрі в духовці – це швидкий і простий спосіб порадувати себе і близьких апетитною хрусткою частуванням. Подавайте як гарнір або як закуску для компанії. Для приготування смачного замороженого продукту використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картоплю заморожений – 0,7 кг
- Масло рослинне – 40 мл
- Сіль – за смаком.
Для соусу:
- Молоко – 300 мл
- Сир моцарелла – 100 гр.
- Сир пармезан – 70 гр.
- Масло вершкове – 45 гр.
- Часник – 2 зубчик.
- Сіль – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розігріваємо духовку до 190 градусів. Також можна поставити 210 градусів, якщо є конвекція. Деко застеляємо пергаментом.
Крок 2. Розкладаємо заморожена картопля по пергаменту. Поливаємо рослинним маслом, перемішуємо руками. Запікаємо близько 8 хвилин.
Крок 3. В цей час приготуємо соус. Натираємо два види сиру. Подрібнений часник обсмажуємо на вершковому маслі в сотейнику. Солимо за смаком.
Крок 4. Вливаємо молоко. Кип’ятимо вміст, прибираємо з вогню і доповнюємо сиром. Перемішуємо до його розплавлення, додаємо білий мелений перець.
Крок 5. Після 8 хвилин запікання картоплю перевертаємо і готуємо ще стільки ж.
Крок 6. Готову картоплю посипаємо морською сіллю за смаком.
Крок 7. Заморожена картопля фрі в духовці готова. Подавайте до столу з апетитним соусом!