Картопля фрі в духовці – 8 швидких рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Заморожена картопля фрі в духовці

Заморожена картопля фрі в духовці – це швидкий і простий спосіб порадувати себе і близьких апетитною хрусткою частуванням. Подавайте як гарнір або як закуску для компанії. Для приготування смачного замороженого продукту використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картоплю заморожений – 0,7 кг
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Молоко – 300 мл
  • Сир моцарелла – 100 гр.
  • Сир пармезан – 70 гр.
  • Масло вершкове – 45 гр.
  • Часник – 2 зубчик.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розігріваємо духовку до 190 градусів. Також можна поставити 210 градусів, якщо є конвекція. Деко застеляємо пергаментом.

Крок 2. Розкладаємо заморожена картопля по пергаменту. Поливаємо рослинним маслом, перемішуємо руками. Запікаємо близько 8 хвилин.

Крок 3. В цей час приготуємо соус. Натираємо два види сиру. Подрібнений часник обсмажуємо на вершковому маслі в сотейнику. Солимо за смаком.

Крок 4. Вливаємо молоко. Кип’ятимо вміст, прибираємо з вогню і доповнюємо сиром. Перемішуємо до його розплавлення, додаємо білий мелений перець.

Крок 5. Після 8 хвилин запікання картоплю перевертаємо і готуємо ще стільки ж.

Крок 6. Готову картоплю посипаємо морською сіллю за смаком.

Крок 7. Заморожена картопля фрі в духовці готова. Подавайте до столу з апетитним соусом!