Poke – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Poke – це яскраве і смачне блюдо, що йде корінням до гавайської кухні. Традиційно його готують з рису, бобів, овочів, риби або м’яса. Є багато варіантів покер. Кращі з них ми зібрали для вас у нашій кулінарній збірці з десяти рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Poke з лососем і авокадо — класичний рецепт

Poke з лососем і авокадо – класичний рецепт, який нікого не залишить байдужим. Такий варіант poke часто можна зустріти в ресторанах. Він відрізняється яскравим смаком, поживними якостями і привабливим зовнішнім виглядом. Обов’язково беріть на замітку покрокову кулінарну ідею!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Лосось 240 гр.
  • Авокадо 160 гр.
  • Рис довгозерний 300 гр.
  • Огірок 80 гр.
  • Чука 80 гр.
  • Імбир маринований 60 гр.
  • Цибуля зелена 20 гр.
  • Кунжут 1 ч. л.
  • Норі 8 гр.
  • Лайм 80 гр.
  • Соус Чилі 80 мл
  • Редис 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста 80 гр.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Для соусу:
  • Часник 20 гр.
  • Імбир 80 гр.
  • соєвий Соус 400 мл
  • Сік лайма 200 мл
  • Для рисової заправки:
  • Оцет рисовий 120 мл
  • Цукор-пісок 45 гр.

Процес приготування:

  1. Покер дуже просто можна приготувати в домашніх умовах. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
  2. Далі займемося приготуванням соусу. Вимішуємо подрібнені корінь імбиру, часник з соєвим соусом і соком лайма.
  3. Підготуємо заправку для рису. Вимішуємо оцет з цукром.
  4. Добре промиваємо рис, варимо його до готовності. Потім перемішуємо з заправкою.
  5. Очищаємо авокадо і ріжемо на невеликі шматочки. Заливаємо їх половиною соусу і залишаємо маринуватися на 2 хвилини.
  6. Ріжемо дрібними кубиками філе лосося. Заливаємо їх залишилися соусом і так само маринуємо дві хвилини.
  7. Розбираємо лайм на часточки. Ріжемо Тонкими кружальцями огірок, редис і білий лук. Дрібно рубаємо ножем зелений лук.
  8. Тонкими смужками розбираємо водорості.
  9. У глибокі тарілки викладаємо рис. Поливаємо його соусом чилі і доповнюємо маринованим імбиром.
  10. Кладемо сюди авокадо, лосось і інші інгредієнти. Посипаємо кунжутом.
  11. Покер з лососем і авокадо за класичним рецептом готово!

Poke боул з куркою

Poke боул з куркою виходить поживним і цікавим за смаком. Якщо ви хочете додати яскравих фарб у звичне меню, то обов’язково готуйте poke на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких за допомогою апетитного страви.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Кіноа – 0,5 склянки
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Рукола – 50 гр.

Для соусу:

  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Для маринаду для курки:

  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Чебрець – 1 щіпка.
  • Базилік – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Маринуємо куряче філе близько 10-15 хвилин. Натираємо сіллю, спеціями, доповнюємо подрібненим часником і поливаємо рослинним маслом.

Крок 3. Відварюємо кіноа в підсоленій воді близько 20 хвилин.

Крок 4. Мариноване філе куряче обсмажуємо в сковороді до рум’янцю з обох сторін.

Крок 5. У глибоку миску викладаємо половинки чері, руколу і шматочки очищеного авокадо.

Крок 6. Викладаємо сюди кіноа. Поливаємо заготівлю соусом з оливкової олії, лимонного соку, меду, гірчиці і солі. Перемішуємо і доповнюємо курячими шматочками.

Крок 7. Poke боул з куркою готово. Можна пробувати!

Poke з креветками

Poke з креветками – це неймовірно смачна і корисна кулінарна ідея для вашого обіду, вечері або перекусу. Яскраве частування також порадує гарним зовнішнім виглядом. Для приготування покер в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Креветки – 150 гр.
  • Рис – 300 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори чері – 4 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Редис – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Імбир маринований – 60 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Кунжут – 5 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Масло кунжутне – 10 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно рубаємо часник і обсмажуємо його на кунжутній олії до появи яскравого аромату.

Крок 2. Кладемо сюди креветки. Обсмажуємо до рум’янцю. Перчимо і солимо за смаком.

Крок 3. Очищаємо авокадо і ріжемо його тонкими скибочками.

Крок 4. Робимо маринад з соєвого соусу, лимонного соку і кунжутної олії. Вимішуємо в ньому креветки і залишаємо на 5 хвилин.

Крок 5. Промиваємо рис і варимо його до повної готовності. Потім розкладаємо по глибоких тарілках.

Крок 6. Ріжемо тонкими кружечками огірок, редис і помідори. Подрібнюємо зелень. Кладемо всі ці інгредієнти разом з креветками до рису. Доповнюємо маринованим імбиром і кунжутом.

Крок 7. Poke з креветками готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Poke з тунцем в домашніх умовах

Poke з тунцем в домашніх умовах виходить корисним, поживним і яскравим смаком. Якщо ви хочете цікаво урізноманітнити звичне меню, то обов’язково приготуйте poke на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Стейк з тунця – 1 шт.
  • Томати черрі – 3 шт.
  • Тофу – 50 гр.
  • Редис – 2 шт.
  • Салат айсберг – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Соус – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо салат айсберг і розриваємо його на невеликі шматочки.

Крок 2. Тофу ріжемо невеликими кубиками. Підрум’янюємо їх на рослинному маслі.

Крок 3. Промиваємо редис і ріжемо його тонкими кружками.

Крок 4. Шматочки салату кладемо в глибоку миску.

Крок 5. Сюди ж викладаємо кружечки редиски.

Крок 6. Викладаємо половинки помідорів черрі.

Крок 7. Доповнюємо тарілку обсмаженою тофу.

Крок 8. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і кладемо сюди стейк з тунця. Солимо і перчимо.

Крок 9. Обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін. Кладемо в загальну миску. Доповнюємо улюбленим соусом і зеленню за смаком.

Крок 10. Poke з тунцем в домашніх умовах готово. Подавайте до столу і пробуйте!

Poke з кіноа

Poke з кіноа порадує вас не тільки яскравим смаком, а й корисними властивостями. Відмінне рішення для вашого здорового обіду, перекусу або вечері. Приготувати таку страву в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Кіноа – 100 гр.
  • Огірок – 100 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Салат айсберг – 3 аркуша.
  • Сік лимонний – 2 ч. л.
  • Соус теріякі – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут білий – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Огірок очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 3. Кіноа відварюємо до підсоленій воді близько 25 хвилин, періодично помішуємо.

Крок 4. Кіноа трохи охолоджуємо, доповнюємо соусом теріякі і поливаємо лимонним соком.

Крок 5. На кіноа викладаємо кубики, попередньо нарізаного огірка і шматочки салатних листків.

Крок 6. Поливаємо залишилися соусом теріякі і лимонним соком. Солимо і посипаємо білим кунжутом.

Крок 7. Poke з кіноа готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Poke з манго

Poke з манго – це цікава і неймовірно смачна кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Яскраве страва порадує своєю соковитістю, поживними властивостями і привабливою подачею. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Лосось – 200 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Манго – 1 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Лайм – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 1 стебло.
  • Перець гострий чилі – 1 шт.
  • Імбир маринований – за смаком.
  • Чука – 1 щіпка.
  • Норі – ¼ шт.
  • Кунжут – за смаком.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Масло кунжутне – 4 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо рис під водою і потім відварюємо до готовності. Варимо близько 12 хвилин після закипання. Потім вимикаємо вогонь і даємо крупі настоятися під кришкою ще 10 хвилин.

Крок 2. Промиваємо томати і ділимо їх на половинки. Також на невеликі шматочки розбираємо манго, огірки, авокадо і лосось.

Крок 3. Подрібнюємо гострий перець і зелену цибулю.

Крок 4. На сухій сковороді одну хвилину підрум’янюємо кунжут.

Крок 5. Для соусу вимішуємо соєвий соус, кунжутне масло, сік лайма.

Крок 6. У глибоку миску кладемо рис, лосось, фрукти і овочі. Поливаємо все це соусом. Доповнюємо маринованим імбиром, чукой і посипаємо кунжутом.

Крок 7. Poke з манго готово. Можна пробувати!

ПП покер в домашніх умовах

ПП покер в домашніх умовах порадує вас яскравим смаком, корисними властивостями і невисокою калорійністю. Відмінне рішення для тих, хто стежить за своїм здоров’ям. Приготувати таку страву в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Креветки королівські – 300 гр.
  • Рис – 75 гр.
  • Авокадо – 40 гр.
  • Огірок – 30 гр.
  • Томати чері – 4 шт.
  • Редис – 60 гр.
  • Кукурудза консервована – 30 гр.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Кінза – 15 гр.
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ч. л.
  • Сік апельсиновий – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Кунжут білий – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Розморожуємо і очищаємо креветки.

Крок 3. Обсмажуємо їх на оливковій олії близько 3-4 хвилин.

Крок 4. Відварюємо до готовності трохи рису.

Крок 5. Поливаємо рис соусом з оцту, лимонного і апельсинового соку. Перемішуємо.

Крок 6. У глибоку миску кладемо рис, креветки, кукурудзу, нарізані овочі зі списку. Доповнюємо подрібненою зеленню і кунжутом.

Крок 7. ПП покер в домашніх умовах готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Poke з бобами едамаме

Poke з бобами едамаме відрізняється яскравим смаком і корисними властивостями. Відмінна ідея для вашого оригінального обіду, перекусу або вечері. Для приготування страви в домашніх умовах використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Боби едамаме – 30 гр.
  • Авокадо – 30 гр.
  • Огірок – 30 гр.
  • Капуста червонокачанна – 30 гр.
  • Паростки сої – 40 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Соус понзі – 20 мл
  • Лосось – 60 гр.
  • Норі – 2 гр.
  • Оцет рисовий – 100 мл

Для соусу:

  • Вершки 22% – 100 мл
  • Соус соєвий – 10 мл
  • Паста трюфельна – 10 гр.
  • Васабі – 5 гр.
  • трюфельне Масло – 5 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо авокадо і ріжемо його акуратними кубиками.

Крок 2. Такими ж кубиками ріжемо лосось.

Крок 3. Промиваємо рис відварюємо до готовності близько 15-17 хвилин. Заливаємо крупу рисовим оцтом, перемішуємо.

Крок 4. Для соусу з’єднуємо васабі і вершки. Вимішуємо і доповнюємо їх соєвим соусом. Обсмажуємо масу на сухій сковороді і доповнюємо трюфельної пастою і трюфельним маслом. Вимішуємо і тушкуємо ще дві хвилини.

Крок 5. Боби едамаме очищаємо і відварюємо близько 4 хвилин.

Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо рис, боби, лосось, авокадо. Сюди ж кладемо дрібно нашатковану червону капусту. Доповнюємо паростками сої, норі і соусом.

Крок 7. Poke з бобами едамаме готово. Пригощайтеся!

Poke боул з вугром

Poke боул з вугром – це оригінальна і неймовірно смачна кулінарна ідея для вашого столу. Яскраве страва виходить поживним і корисним, завдяки різноманітності продуктів з високим вмістом вітамінів. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Вугор, смажений в соусі унагі – 100 гр.
  • Кіноа – 120 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Мікс з салатного листя – 50 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • горіховий Соус – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 2 ч. л.
  • Мікрозелень рукола – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готовий вугор нарізаємо тонкими скибочками.

Крок 2. Промиваємо помідори черрі і розбираємо з навпіл. Нарізаємо авокадо.

Крок 3. Кип’ятимо воду в сотейнику. Вливаємо сюди оцет і формуємо у воді воронку. Акуратно розбиваємо сюди яйця по черговості. Варимо яйця-пашот близько 3-4 хвилин. Прибираємо їх шумівкою.

Крок 4. Заливаємо кіноа водою і варимо близько 15 хвилин до готовності.

Крок 5. У порційні глибокі тарілки викладаємо кіноа, салатний мікс, вугор, яйця-пашот, томати черрі.

Крок 6. Солимо частування і прикрашаємо микрозеленью.

Крок 7. Poke боул з вугром готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Poke з яловичиною

Poke з яловичиною виходить неймовірно корисним і цікавим за смаком. Якщо ви хочете урізноманітнити домашнє меню, то обов’язково спробуйте приготувати poke на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Ваші близькі не зможуть встояти перед таким кулінарним рішенням!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Діафрагма яловича – 0,7 кг
  • Шпинат – 50 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Редис – 100 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Моркву – 20 гр.
  • Рис – 60 гр.
  • Томати черрі – 40 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Відварюємо рис в підсоленій воді до готовності.

Крок 3. Ріжемо моркву тонкою соломкою. Помідори черрі ділимо на половинки, тонкими кружечками розбираємо редис і огірок.

Крок 4. Брокколі ділимо на суцвіття і варимо їх пару хвилин в підсоленій воді.

Крок 5. Діафрагму солимо і перчимо, обмазуємо оливковою олією.

Крок 6. Обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки на сковорідці гриль.

Крок 7. Далі яловичину ріжемо на шматочки. Розкладаємо По тарілках м’ясо, овочі, рис, кукурудзу. Доповнюємо всі листочками шпинату.

Крок 8. Poke з яловичиною готово. Подавайте до столу і швидше пробуйте!