Горбуша з цибулею і морквою в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Горбуша з цибулею і морквою в духовці — це блюдо, яке вважається ситним і шалено апетитним. Запечену горбушу з овочами доповнюють найчастіше картопляними гарнірами або подають з рисом. Деякі обожнюють поєднання рибки з запеченими овочами на грилі, а мені подобається їсти без нічого. Горбуша цілком самостійне і повноцінне блюдо, яке немає необхідності чимось посилювати. Це відмінний варіант збалансованого й поживного вечері.

Горбуша, запечена в духовці з морквою і цибулею

Горбуша, запечена в духовці з морквою і цибулею – частування, яке не вимагає багато зусиль. Соковита рибка радує око і піднімає настрій. Горбуша виходить ніжною і красивою. Користуйтеся рецептом, пригощайте улюблених людей і їжте із задоволенням.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Горбуша 600 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Дві морквини сполосніть від забруднень, поскрябайте ножем або очистіть за допомогою овочечистки. Настругайте соломкою або перетворіть в стружку за допомогою терки.
  2. Дві середні цибулини звільніть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями.
  3. Овочі складіть на розпечену сковорідку з промазанным маслом дном.
  4. Пасеруйте до м’якого стану. Не забувайте перевертати лопаткою, щоб овочі не пригоріли.
  5. Присолите і здобріть двома столовими ложками майонезу. Протушкувати кілька хвилин, щоб складові подружилися.
  6. Візьміть 600 грамів випотрошеної горбуші, сполосніть і просушіть серветками.
  7. Відокремте від кісточок і шкірки. Повинно вийти очищене філе.
  8. У одноразову форму для запікання перекладіть шматочки горбуші, підсолити.
  9. Зверху розподіліть овочеву шубку.
  10. Нагрійте духовку, встановивши на перемикачі 160 градусів. Помістіть рибку в духовку і запікайте 20 хвилин.
  11. Апетитну соковиту рибку розділіть на порції, задекоріруйте на свій розсуд. У мене зелень і помідори черрі. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!

Горбуша, запечена з морквою, цибулею і сметаною

Горбуша, запечена з морквою, цибулею і сметаною виглядає по–святковому красиво і буде доречна на будь-яких посиденьках. Соковита рибка з ніжною текстурою приємно порадує і наповнить позитивними враженнями ваших гостей. Цей рецепт по праву можна назвати чудовим шедевром! Вам обов’язково варто приготувати ошатну горбушу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – пучок.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть пів кілограма обпатраною горбуші. Промийте під краном, промокніть паперовими серветками. Розріжте по хребту і обережно витягніть кісточки.

Крок 2. Цибулину звільніть від лушпиння і наріжте, як вам буде завгодно.

Крок 3. Дві морквини сполосніть від забруднень, поскрябайте ножем або очистіть за допомогою овочечистки. Настругайте соломкою або перетворіть в стружку за допомогою терки.

Крок 4. Гілочки кропу промийте, просушіть, наріжте ножем.

Крок 5. Сковорідку розігріти, вилийте масло, яке використовуєте для смаження. Закиньте цибулю і обсмажте до прозорості.

Крок 6. Далі закиньте морквяну стружку, не забувайте перевертати, тушкуйте до м’якого стану.

Крок 7. Присолите і приперчите, здобріть сметаною і закиньте дрібно нарізаний кріп.

Крок 8. Розмішайте і варіть 3 хвилини.

Крок 9. Підготовлені шматочки горбуші перекладіть у форму для запікання. Приправте спеціями – сіллю і меленим перцем.

Крок 10. Розподіліть рівним шаром овочеву шубу.

Крок 11. Нагрійте духовку, встановити важіль перемикача 180 градусів. Помістіть горбушу і запікайте 20 хвилин.

Крок 12. Коли пройде 20 хвилин дістаньте ароматну рибку. Розділіть на порції, і пригощайте улюблених людей. Насолоджуйтеся із задоволенням!

Горбуша з морквою, цибулею, майонезом і сиром

Горбуша з морквою, цибулею, майонезом і сиром виходить приголомшливою. Соковита і ніжна горбуша радує око своєю подачею. Яскраве частування не залишиться без уваги ваших гостей. Компліменти і вдячності вам гарантовані. Найбільше мені подобається те, що рибка готується без особливих зусиль.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Сир твердий – 150 гр.
  • Горбуша – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелень – для прикраси.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для ошатного рибки. Візьміть потрошеную горбушу.

Крок 2. Добре сполосніть рибку під краном, вмочіть серветками. Відріжте хвіст і голову, тушку розділіть на стейки.

Крок 3. Цибулину звільніть від лушпиння. Наріжте півкільцями.

Крок 4. Форму, в якій будете запікати рибу, намажте маслом, застелити нарізаними цибульними кільцями. Три морквини сполосніть від забруднень, поскрябайте ножем або почистіть з допомогою овочечистки. Настругайте соломкою або перетворіть в стружку за допомогою терки. Розподіліть наступним шаром за луку.

Крок 5. Посоліть і приперчите овочі, промажте майонезом.

Крок 6. Помідори промийте, обсушити, наріжте напівкружечками, складіть поверх майонезного шару.

Крок 7. Далі викладіть шматочки горбуші, приперчите і присолите.

Крок 8. Лимон обдайте окропом, розрізати уздовж і видаліть кісточки, настругайте тонкими часточками і розподіліть по рибі.

Крок 9. Шматочки горбуші промажте щедро майонезом.

Крок 10. Улюблений сир твердого сорту натріть на тертці.

Крок 11. Зверху горбушу присипте сирної шубкою.

Крок 12. Увімкніть духовку, встановіть на важелі 180 градусів. Готуйте рибу 40 хвилин.

Крок 13. Пахучу золотаву рибку розкладіть по порціях, прикрасьте на свій розсуд. Приємного апетиту!

Горбуша з морквою і цибулею у фользі

Горбуша з морквою і цибулею у фользі чудово доповнить рис або картоплю. Рибка виходить соковитою і ніжною по текстурі. Горбуша прекрасно поєднується з красивими овочами. З такою стравою звичайний будній день перетвориться на незабутнє подія.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе горбуші – 600 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Помідори – 400 гр.
  • Сир напівтвердий – 150 гр.
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Потрошеную червону рибку облийте водою під краном, вмочіть паперовими рушниками. Розріжте по хребту і обережно витягніть кісточки. Цибулину звільніть від лушпиння. Наріжте півкільцями. Морквину сполосніть від забруднень, поскрябайте ножем. Наріжте з допомогою терки.

Крок 2. Форму щедро намажте маслом, застелити нарізаними цибульними кільцями. Присолите. Морквину розподіліть наступним шаром за луку. Солодкий перчик промийте, обсушити, наріжте кружечками, розподіліть по морквині. Накрийте рибним філе. Підсоліть і приперчите.

Крок 3. Великі помідори сполосніть, обсушити, наріжте кружечками. Складіть поверх рибного шару. Улюблений сир напівтвердого сорти натріть на тертці, з’єднайте з вершками. Здобріть сіллю і перцем. Перемішайте і покрийте горбушу сирно-вершковою шубкою.

Крок 4. Розігрійте духовку, встановіть перемикач температури 180 градусів. Форму запакуйте фольгою для запікання. Готуйте рибку 25 хвилин. Акуратно дістаньте форму. Зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин.

Крок 5. Ошатну соковиту рибку розкладіть по порціях, прикрасьте зелень. Приємного апетиту!

Горбуша цілком з морквою і цибулею в духовці

Горбуша цілком з морквою і цибулею в духовці виглядає просто шикарно. Якщо ви приготуєте цю рибку на святкове торжество, бурхливі овації та оплески вам забезпечені. Блюдо виходить ніжним, захоплення немає межі. Соковита, апетитна рибка стане цвяхом програми.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – кілька гілочок.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулини звільніть від лушпиння і наріжте, як вам буде завгодно. Сковорідку розігріти, вилийте масло, яке використовуєте для смаження. Закиньте цибулю і обсмажте до прозорості.

Крок 2. Дві морквини сполосніть від забруднень, поскрябайте ножем або очистіть за допомогою овочечистки. Настругайте соломкою або перетворіть в стружку за допомогою терки. Відправте до цибулі, не забувайте перевертати, тушкуйте до м’якого стану і перекладіть в миску.

Крок 3. Печериці очистити від шкірки, поновіть зріз на ніжці, наріжте, як вам подобається. Грибочки відправте в сковорідку, де пасерували овочі. Підлийте олії. Підрум’яньте.

Крок 4. Грибочки перекладіть до овочів. Гілочки улюбленої зелені промийте, просушіть, наріжте ножем. Складіть в миску. Підсоліть і приперчите. Перемішайте начинку.

Крок 5. Візьміть потрошеную тушку горбуші з головою і хвостом. Промийте під краном, промокніть паперовими серветками. Наповніть приготовленою начинкою.

Крок 6. Рибку обережно перекладіть в сковорідку або будь-яке зручне вогнетривку форму, промазану маслом. Зверху щедро промажте сметаною. Присолите і поперчіть. Нагрійте духовку, встановити важіль перемикача 180 градусів. Помістіть горбушу і запікайте 40 хвилин.

Крок 7. Коли пройде 40 хвилин дістаньте красиву рибку. Обережно перекладіть на красиве блюдо. Задекоріруйте на свій розсуд. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!