Горбуша з цибулею і морквою в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Горбуша з морквою, цибулею, майонезом і сиром

Горбуша з морквою, цибулею, майонезом і сиром виходить приголомшливою. Соковита і ніжна горбуша радує око своєю подачею. Яскраве частування не залишиться без уваги ваших гостей. Компліменти і вдячності вам гарантовані. Найбільше мені подобається те, що рибка готується без особливих зусиль.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Сир твердий – 150 гр.
  • Горбуша – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелень – для прикраси.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для ошатного рибки. Візьміть потрошеную горбушу.

Крок 2. Добре сполосніть рибку під краном, вмочіть серветками. Відріжте хвіст і голову, тушку розділіть на стейки.

Крок 3. Цибулину звільніть від лушпиння. Наріжте півкільцями.

Крок 4. Форму, в якій будете запікати рибу, намажте маслом, застелити нарізаними цибульними кільцями. Три морквини сполосніть від забруднень, поскрябайте ножем або почистіть з допомогою овочечистки. Настругайте соломкою або перетворіть в стружку за допомогою терки. Розподіліть наступним шаром за луку.

Крок 5. Посоліть і приперчите овочі, промажте майонезом.

Крок 6. Помідори промийте, обсушити, наріжте напівкружечками, складіть поверх майонезного шару.

Крок 7. Далі викладіть шматочки горбуші, приперчите і присолите.

Крок 8. Лимон обдайте окропом, розрізати уздовж і видаліть кісточки, настругайте тонкими часточками і розподіліть по рибі.

Крок 9. Шматочки горбуші промажте щедро майонезом.

Крок 10. Улюблений сир твердого сорту натріть на тертці.

Крок 11. Зверху горбушу присипте сирної шубкою.

Крок 12. Увімкніть духовку, встановіть на важелі 180 градусів. Готуйте рибу 40 хвилин.

Крок 13. Пахучу золотаву рибку розкладіть по порціях, прикрасьте на свій розсуд. Приємного апетиту!