Горбуша з цибулею і морквою в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Горбуша з морквою і цибулею у фользі

Горбуша з морквою і цибулею у фользі чудово доповнить рис або картоплю. Рибка виходить соковитою і ніжною по текстурі. Горбуша прекрасно поєднується з красивими овочами. З такою стравою звичайний будній день перетвориться на незабутнє подія.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе горбуші – 600 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Помідори – 400 гр.
  • Сир напівтвердий – 150 гр.
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Потрошеную червону рибку облийте водою під краном, вмочіть паперовими рушниками. Розріжте по хребту і обережно витягніть кісточки. Цибулину звільніть від лушпиння. Наріжте півкільцями. Морквину сполосніть від забруднень, поскрябайте ножем. Наріжте з допомогою терки.

Крок 2. Форму щедро намажте маслом, застелити нарізаними цибульними кільцями. Присолите. Морквину розподіліть наступним шаром за луку. Солодкий перчик промийте, обсушити, наріжте кружечками, розподіліть по морквині. Накрийте рибним філе. Підсоліть і приперчите.

Крок 3. Великі помідори сполосніть, обсушити, наріжте кружечками. Складіть поверх рибного шару. Улюблений сир напівтвердого сорти натріть на тертці, з’єднайте з вершками. Здобріть сіллю і перцем. Перемішайте і покрийте горбушу сирно-вершковою шубкою.

Крок 4. Розігрійте духовку, встановіть перемикач температури 180 градусів. Форму запакуйте фольгою для запікання. Готуйте рибку 25 хвилин. Акуратно дістаньте форму. Зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин.

Крок 5. Ошатну соковиту рибку розкладіть по порціях, прикрасьте зелень. Приємного апетиту!