Горбуша з цибулею і морквою в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Горбуша, запечена з морквою, цибулею і сметаною

Горбуша, запечена з морквою, цибулею і сметаною виглядає по–святковому красиво і буде доречна на будь-яких посиденьках. Соковита рибка з ніжною текстурою приємно порадує і наповнить позитивними враженнями ваших гостей. Цей рецепт по праву можна назвати чудовим шедевром! Вам обов’язково варто приготувати ошатну горбушу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – пучок.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть пів кілограма обпатраною горбуші. Промийте під краном, промокніть паперовими серветками. Розріжте по хребту і обережно витягніть кісточки.

Крок 2. Цибулину звільніть від лушпиння і наріжте, як вам буде завгодно.

Крок 3. Дві морквини сполосніть від забруднень, поскрябайте ножем або очистіть за допомогою овочечистки. Настругайте соломкою або перетворіть в стружку за допомогою терки.

Крок 4. Гілочки кропу промийте, просушіть, наріжте ножем.

Крок 5. Сковорідку розігріти, вилийте масло, яке використовуєте для смаження. Закиньте цибулю і обсмажте до прозорості.

Крок 6. Далі закиньте морквяну стружку, не забувайте перевертати, тушкуйте до м’якого стану.

Крок 7. Присолите і приперчите, здобріть сметаною і закиньте дрібно нарізаний кріп.

Крок 8. Розмішайте і варіть 3 хвилини.

Крок 9. Підготовлені шматочки горбуші перекладіть у форму для запікання. Приправте спеціями – сіллю і меленим перцем.

Крок 10. Розподіліть рівним шаром овочеву шубу.

Крок 11. Нагрійте духовку, встановити важіль перемикача 180 градусів. Помістіть горбушу і запікайте 20 хвилин.

Крок 12. Коли пройде 20 хвилин дістаньте ароматну рибку. Розділіть на порції, і пригощайте улюблених людей. Насолоджуйтеся із задоволенням!