Горбуша, запечена з морквою, цибулею і сметаною
Горбуша, запечена з морквою, цибулею і сметаною виглядає по–святковому красиво і буде доречна на будь-яких посиденьках. Соковита рибка з ніжною текстурою приємно порадує і наповнить позитивними враженнями ваших гостей. Цей рецепт по праву можна назвати чудовим шедевром! Вам обов’язково варто приготувати ошатну горбушу.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Склад:
- Філе горбуші – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – пучок.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть пів кілограма обпатраною горбуші. Промийте під краном, промокніть паперовими серветками. Розріжте по хребту і обережно витягніть кісточки.
Крок 2. Цибулину звільніть від лушпиння і наріжте, як вам буде завгодно.
Крок 3. Дві морквини сполосніть від забруднень, поскрябайте ножем або очистіть за допомогою овочечистки. Настругайте соломкою або перетворіть в стружку за допомогою терки.
Крок 4. Гілочки кропу промийте, просушіть, наріжте ножем.
Крок 5. Сковорідку розігріти, вилийте масло, яке використовуєте для смаження. Закиньте цибулю і обсмажте до прозорості.
Крок 6. Далі закиньте морквяну стружку, не забувайте перевертати, тушкуйте до м’якого стану.
Крок 7. Присолите і приперчите, здобріть сметаною і закиньте дрібно нарізаний кріп.
Крок 8. Розмішайте і варіть 3 хвилини.
Крок 9. Підготовлені шматочки горбуші перекладіть у форму для запікання. Приправте спеціями – сіллю і меленим перцем.
Крок 10. Розподіліть рівним шаром овочеву шубу.
Крок 11. Нагрійте духовку, встановити важіль перемикача 180 градусів. Помістіть горбушу і запікайте 20 хвилин.
Крок 12. Коли пройде 20 хвилин дістаньте ароматну рибку. Розділіть на порції, і пригощайте улюблених людей. Насолоджуйтеся із задоволенням!