Горбуша з цибулею і морквою в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Горбуша цілком з морквою і цибулею в духовці

Горбуша цілком з морквою і цибулею в духовці виглядає просто шикарно. Якщо ви приготуєте цю рибку на святкове торжество, бурхливі овації та оплески вам забезпечені. Блюдо виходить ніжним, захоплення немає межі. Соковита, апетитна рибка стане цвяхом програми.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – кілька гілочок.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулини звільніть від лушпиння і наріжте, як вам буде завгодно. Сковорідку розігріти, вилийте масло, яке використовуєте для смаження. Закиньте цибулю і обсмажте до прозорості.

Крок 2. Дві морквини сполосніть від забруднень, поскрябайте ножем або очистіть за допомогою овочечистки. Настругайте соломкою або перетворіть в стружку за допомогою терки. Відправте до цибулі, не забувайте перевертати, тушкуйте до м’якого стану і перекладіть в миску.

Крок 3. Печериці очистити від шкірки, поновіть зріз на ніжці, наріжте, як вам подобається. Грибочки відправте в сковорідку, де пасерували овочі. Підлийте олії. Підрум’яньте.

Крок 4. Грибочки перекладіть до овочів. Гілочки улюбленої зелені промийте, просушіть, наріжте ножем. Складіть в миску. Підсоліть і приперчите. Перемішайте начинку.

Крок 5. Візьміть потрошеную тушку горбуші з головою і хвостом. Промийте під краном, промокніть паперовими серветками. Наповніть приготовленою начинкою.

Крок 6. Рибку обережно перекладіть в сковорідку або будь-яке зручне вогнетривку форму, промазану маслом. Зверху щедро промажте сметаною. Присолите і поперчіть. Нагрійте духовку, встановити важіль перемикача 180 градусів. Помістіть горбушу і запікайте 40 хвилин.

Крок 7. Коли пройде 40 хвилин дістаньте красиву рибку. Обережно перекладіть на красиве блюдо. Задекоріруйте на свій розсуд. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!