Свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі – 7 рецептів з фото покроково

Це блюдо є практично в кожному ресторані азіатської кухні, але мало хто здогадується, наскільки просто воно готується, а специфічні інгредієнти на зразок рисового оцту успішно замінюються на більш звичні без шкоди підсумкового смаку страви.

Свинина в кисло-солодкому соусі по-китайськи на сковороді (габаджоу)

Традиційне блюдо китайської кухні, яка відмінно різноманітить ваш звичний раціон або прикрасить святковий стіл. М’ясо виходить соковитим, підсмажений і дуже незвичайним на смак.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 700 гр.
  • Кунжутне масло 1 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 ч. л.
  • Крохмаль картопляний 5 ст. л.
  • Вода 100 мл
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати свинину по-китайськи в кисло-солодкому соусі? М’ясо промийте під проточною водою, зріжте по можливості всі жирові прошарки і наріжте шматками середнього розміру.
  2. Перекладіть м’ясо в глибоку миску, посоліть, ретельно перемішайте, щоб сіль розподілилася по свинині, і залиште настоюватися на 5 хвилин.
  3. До замариновавшемуся м’яса додайте крохмаль і воду і перемішайте.
  4. Розігрійте сковороду з достатньою кількістю рослинної олії. Воно повинно частково покривати м’ясо, створюючи ефект фритюру. По частинам свинину обсмажте.
  5. М’ясо смажте до появи легкої золотистої скоринки.
  6. Злийте зі сковороди використане масло, засипте в неї цукор, томатну пасту і воду.
  7. Дві чайні ложки крохмалю розведіть водою і перемішайте до однорідності.
  8. На невеликому вогні кип’ятіть томатну суміш протягом декількох хвилин, потім влийте оцтову есенцію, перемішайте і залиште кипіти ще на 5 хвилин. Влийте розведений крохмаль і пару столових ложок рослинного масла, перемішайте і продовжуйте варити соус до загусання.
  9. До загустевшему соусу додайте м’ясо, прогрійте на сковороді пару хвилин, постійно помішуючи, і влийте кунжутне масло. Подавайте таку свинину з нейтральним гарніром, наприклад, з рисом.

Приємного апетиту!