Свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі – 7 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування свинини з рисом в кисло-солодкому соусі

Рис відмінно доповнює подібного роду страви як сам по собі, оскільки володіє нейтральним смаком, так і з заправкою з рисового оцту, солі і цукру. Так страва набуває ще більше спільного з азіатською кухнею.

Час готування: 60 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Рис довгозерний – 400 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Ананаси консервовані – 250 гр.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Бульйон м’ясний – 100 гр.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Устричний соус – 5 ст. л.
  • Крохмаль – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Рис промийте в прохолодній воді кілька разів, поки вона не перестане мутніти. Варіть до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Пропорції рису і води рекомендується брати 1:2.

2. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і перегородок і наріжте середнього розміру кубиками або брусочками. Також наріжте огірок. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями, а зубчик часнику розрізати навпіл.

3. Для приготування кисло-солодкого соусу змішайте томатну пасту з соєвим соусом, додайте м’ясний бульйон, сіль і цукор. Перемішуйте все, поки цукор не розчинитися в рідині.

4. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте на ньому овочі в перебігу декількох хвилин до м’якості. Зменшіть вогонь, влийте заготовлений соус, перемішайте і залиште гаситися під кришкою на 10 хвилин.

5. Консервований ананас порізати на невеликі шматочки, якщо він спочатку був в кільцях, і додайте до овочів. Тушкуйте ще 10 хвилин.

6. Свинину промийте, зріжте прошарки жиру і наріжте невеликими шматочками.

7. У маленькій мисці збийте яйце з крохмалем, при необхідності розбавити невеликою кількістю прохолодної води, якщо суміш вийшло густовата.

8. Залийте отриманою сумішшю свинину і перемішайте, щоб м’ясо повністю нею покрилося.

9. В іншій сковороді нагрійте рослинну олію. Коли при зануренні в нього дерев’яної шпажки або лопаточки почнуть активно утворюватися дрібні бульбашки – це означає, що масло нагрілося до потрібної температури. Обсмажте у фритюрі свинину з двох сторін до утворення рум’яної скоринки. Не смажте відразу все, а поділіть на невеликі порції, інакше масло буде занадто сильно кипіти.

10. Готову свинину викладіть до овочів і перемішайте, щоб вона повністю покрилася соусом. Можна окремо викласти на тарілку рис і свинину з овочами, а можна рис покласти під них, щоб він просочився соусом, тут дійте на свій розсуд.

Приємного апетиту!