Покроковий рецепт приготування свинини з рисом в кисло-солодкому соусі
Рис відмінно доповнює подібного роду страви як сам по собі, оскільки володіє нейтральним смаком, так і з заправкою з рисового оцту, солі і цукру. Так страва набуває ще більше спільного з азіатською кухнею.
Час готування: 60 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Рис довгозерний – 400 гр.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Ананаси консервовані – 250 гр.
- Часник – 3-4 зуб.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Бульйон м’ясний – 100 гр.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Устричний соус – 5 ст. л.
- Крохмаль – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 500 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Рис промийте в прохолодній воді кілька разів, поки вона не перестане мутніти. Варіть до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Пропорції рису і води рекомендується брати 1:2.
2. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і перегородок і наріжте середнього розміру кубиками або брусочками. Також наріжте огірок. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями, а зубчик часнику розрізати навпіл.
3. Для приготування кисло-солодкого соусу змішайте томатну пасту з соєвим соусом, додайте м’ясний бульйон, сіль і цукор. Перемішуйте все, поки цукор не розчинитися в рідині.
4. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте на ньому овочі в перебігу декількох хвилин до м’якості. Зменшіть вогонь, влийте заготовлений соус, перемішайте і залиште гаситися під кришкою на 10 хвилин.
5. Консервований ананас порізати на невеликі шматочки, якщо він спочатку був в кільцях, і додайте до овочів. Тушкуйте ще 10 хвилин.
6. Свинину промийте, зріжте прошарки жиру і наріжте невеликими шматочками.
7. У маленькій мисці збийте яйце з крохмалем, при необхідності розбавити невеликою кількістю прохолодної води, якщо суміш вийшло густовата.
8. Залийте отриманою сумішшю свинину і перемішайте, щоб м’ясо повністю нею покрилося.
9. В іншій сковороді нагрійте рослинну олію. Коли при зануренні в нього дерев’яної шпажки або лопаточки почнуть активно утворюватися дрібні бульбашки – це означає, що масло нагрілося до потрібної температури. Обсмажте у фритюрі свинину з двох сторін до утворення рум’яної скоринки. Не смажте відразу все, а поділіть на невеликі порції, інакше масло буде занадто сильно кипіти.
10. Готову свинину викладіть до овочів і перемішайте, щоб вона повністю покрилася соусом. Можна окремо викласти на тарілку рис і свинину з овочами, а можна рис покласти під них, щоб він просочився соусом, тут дійте на свій розсуд.
Приємного апетиту!