Вареники з чорницею – 7 рецептів з покроковими фото

Солодкі вареники з насиченою і ароматною начинкою можна приготувати з чорниці. Є кілька способів виконання ягідного частування. Пропонуємо вибрати підходящий з яскравої збірки кулінарних рецептів з докладним описом процесу. Порадуйте близьких живильним десертом.

Як приготувати вареники з чорницею в домашніх умовах?

Поживна домашнє ласощі для вашого столу – вареники з начинкою з ароматною чорниці. Страву можна подавати на сніданок. Воно обов’язково сподобається дорослим і дітям.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 2 склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода-120 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло рослинне 30 мл
  • Для начинки:
  • Чорниця-3 склянки
  • Цукрова пудра 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати вареники з чорницею в домашніх умовах? Просіваємо борошно і насипаємо її гіркою на відповідну поверхню. Робимо в продукті невелике поглиблення і занурюємо в нього куряче яйце.
  2. Починаємо вимішувати продукти, поступово додаючи сіль, рослинне масло і воду.
  3. Довго і старанно вимішуємо руками щільне і гладке тісто.
  4. Ягоди перебираємо і промиваємо. Після засипаємо їх цукровою пудрою і розмішуємо.
  5. Щільне тісто розгортаємо в тонкий шар.
  6. З заготівлі вирізаємо невеликі кола і начиняє їх ягодами з пудрою.
  7. Ліпимо акуратні вареники.
  8. Далі продукт опускаємо в киплячу воду і готуємо його 4 хвилини.
  9. Ароматні ягідні вареники можна подавати до столу.