Яловича печінка в сметані з цибулею на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Страви з яловичої печінки займають важливу позицію в кулінарній справі. Продукт відрізняється поживними і корисними властивостями. Найчастіше його смажать на сковороді з ароматними овочами і підливою. Такий варіант виконання відмінно підходить для домашніх обідів або вечерь. Беріть на замітку 5 рецептів приготування печінки з докладним описом.

Яловича печінка в сметанному соусі з цибулею на сковороді

Поживна яловича печінка ідеально поєднується з ріпчастою цибулею. Обсмажити продукти можна в сметані, яка зробить їх м’якше і ніжніше. Проста кулінарна ідея підходить для домашнього обіднього меню.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловича печінка-1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для м’яса, за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати яловичу печінку в сметані з цибулею на сковороді? Печінку промиваємо та нарізаємо її шматками середнього розміру. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.
  2. Далі цибулю нарізаємо будь-яким зручним способом.
  3. Підготовлену печінку ретельно обвалюємо в борошні.
  4. Викладаємо яловичий продукт в сковороду з масло і смажимо до зміни відтінку.
  5. Сюди ж додаємо і порізану цибулю. Розмішуємо, солимо і обсипаємо спеціями. Готуємо 10 хвилин.
  6. Поливаємо вміст сметаною і залишаємо на слабкому вогні ще на 5 хвилин.
  7. Гарячу печінку з цибулею викладаємо на тарілки з гарніром і подаємо до столу. Готово!