Восьминіг – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Восьминіг – це вишуканий морепродукт, з якого запросто можна приготувати величезну кількість страв на будь-який смак. В якості закуски рекомендуємо вам спробувати теплий салат з восьминогом і картоплею, відвареною і нарізаним часточками. Для основного блюда, зверніть увагу на рецепт приготування на грилі або пасту. Даний «морський гад» відрізняється неперевершеними смаковими характеристиками і простотою чищення, що не може не радувати, так як це значно економить час.

Восьминіг, запечений в духовці

Восьминіг, запечений в духовці – це ресторанна страва, з приготуванням якого впорається кожен. Але нехай вас це не дивує, бо від кулінара буде потрібно лише замаринувати морепродукт і присмачити його різними добавками: сухим червоним вином, часником і якісним оливковою олією, а потім обгорнути у фольгу і запекти.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Восьминіг 800 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Червоне сухе вино-50 мл
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Для прискорення процесу і власного зручності, готуємо продукти: морепродукт попередньо розморожуємо.
  2. Восьминога ретельно промиваємо під водою і обсушуємо.
  3. Присипаємо меленим перцем і укладаємо на два аркуші фольги.
  4. Під основний інгредієнт викладаємо очищену цибулину, розрізану на 4 частини, довільно подрібнений часник і лаврушку, поливаємо вином.
  5. Щільно загортаємо фольгу, щоб всі соки залишилися всередині.
  6. Перші півгодини запікаємо восьминога при 200 градусах, після зменшуємо нагрів до 180 градусів і тушкуємо ще 60-70 хвилин.
  7. Апетитну страву доповнюємо ароматними травами і слайсами лайма – дегустуємо.
  8. Смачного!