Тушена капуста класична – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована капуста – це збалансована страва, яка має не тільки прекрасний смак, але ще й багата на клітковину. Тому якщо у вашому холодильнику завалявся качан цього овочу, то ви обов’язково підберете для себе відповідний рецепт нашої статті. Гасити капусту можна, як зовсім без нічого, крім олії, так і доповнивши іншими овочами або м’ясом. Якщо ж ви любите ситніші та поживні страви, то рекомендуємо вам звернути увагу на варіант приготування з фаршем, якщо ж ви, навпаки, дотримуєтеся правильного харчування, то вам, напевно, сподобається рецепт виключно з овочів.

Класична тушкована капуста на сковороді

Класична тушкована капуста на сковороді – це корисна овочева страва, яку можна дозволити собі навіть у період посту або повній відмові від продуктів тваринного походження. Для більш яскравого та збалансованого смаку приправимо компоненти невеликою кількістю цукрового піску та солі.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1/2 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Класична тушкована капуста готується дуже просто. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо всі необхідні продукти.

Овочі очищаємо та ополіскуємо під струменем води, даємо час обсохнути.

Головку цибулі дрібно рубаємо, моркву натираємо на тертці з великими отворами.

Подрібнюємо м’якоть болгарського перцю.

Тонкою соломкою шаткуємо капусту.

Столову ложку олії наливаємо в сковорідку і прогріваємо, висипаємо овочеве асорті і гасимо під кришкою 15 хвилин, зрідка помішуючи.

Паралельно свіжі томати пробиваємо у блендері до консистенції пюре.

Припущені овочі солимо та перчимо, додаємо цукровий пісок і перемішуємо.

Виливаємо томатну кашку до капусти, розмішуємо і продовжуємо нудити під кришкою ще 25-30 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу кришку прибираємо і випарюємо надлишки вологи.

Тушкована капуста готова! Розкладаємо страву порційними піалами і подаємо до столу.