Тісто для хінкалі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Тісто для хінкалі – це головна складова грузинських «пельменів», бо, зіпсувавши основу, стає абсолютно байдуже, наскільки смачною вийшла начинка. Виходячи з вищесказаного, всім господиням варто приділити увагу процесу приготування тіста, тому як в процесі термічної обробки, в жодному разі не має порватися, так як тоді, весь бульйон витече і це будуть вже зовсім не хінкалі. Щоб не розчаровуватися і не переводити продукти, обов’язково беріть на замітку докладні рецепти, наведені нижче!

Тісто для хінкалі по-грузинськи – класичний рецепт

Тісто для хінкалі по-грузинськи – це пісна основа, розкотивши яку в тонкий коржик і додавши начинку, формуються «вузлики», перед якими неможливо встояти навіть при дотриманні дієти! І навіть якщо ви раніше ніколи не працювали з тестом, то з цим рецептом все одно обов’язково впораєтеся!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Вода 300 мл
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Телятина 250 гр.
  • Яловичина 250 гр.
  • Сало свинне 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Зіра ½ ч. л.
  • Перець червоний мелений ¼ ч. л.
  • Кінза ½ пучка

Процес приготування:

  1. Промиту м’ясну м’якоть ріжемо на кубики, кінзу дрібно шаткуємо і очищену цибулю з часником.
  2. За допомогою м’ясорубки подрібнюємо телятину, яловичину та сало. У фарш перекладаємо цибульну і часникову нарізку, також додаємо 150 мл води, кинзу, перець чилі, сіль і зіру – гарненько перемішуємо і відбиваємо прямо в тарілці.
  3. Для приготування тіста в глибокій мисці з’єднуємо сіль і борошно, підливаємо воду, що залишилася і замішуємо однорідний грудку.
  4. присипаємо борошном Робочу поверхню і розкачуємо основу в пласт товщиною близько сантиметра. Розрізаємо на квадрати (4 на 4 сантиметра). Кожен шматочок «припудрюємо» борошном через раз і розкачуємо близько 8-10 разів.
  5. Повторно вимішуємо начинку і викладаємо в середину кожної пластини близько 40 грам.
  6. Піднімаємо краю догори і складаємо «гармошкою».
  7. «Мішечок» проворачиваем в ту сторону, в яку робили складки. Надлишки тесту відриваємо або зрізаємо, паралельно в каструлі доводимо до кипіння воду з дрібкою солі.
  8. Ополоником перемішуємо воду, утворюючи воронку. Акуратно закидаємо напівфабрикати і знову заважаємо, щоб тісто не прилипло до посуді. Засікаємо 10 хвилин і потім дістаємо шумівкою. Приємного апетиту!

Тісто для хінкалі на кефірі

Тісто для хінкалі на кефірі приємно здивує вас своєю еластичністю і піддатливість, чого не можна очікувати від основи, приготовленої на воді. В якості начинки ми будемо використовувати дрібно рубаний ріпчасту цибулю і якісний м’ясний фарш – пальчики оближеш!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Кефір – 100 мл
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – ½ ч. л.

Для начинки:

  • Фарш – 600 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо потрібну кількість всіх складових, також ставимо на плиту підсолену воду для варіння напівфабрикатів.

Крок 2. У мисці об’єднуємо кефір і воду, солимо й додаємо борошно – ретельно перемішуємо.

Крок 3. Вимішуємо масу до тих пір, поки згусток не перестане прилипати до миски. Викладаємо ком на стіл і замішуємо тісто руками близько 10 хвилин, потім збираємо в грудку і поміщаємо в пакет. Залишаємо на столі, приблизно на півгодини.

Крок 4. «Отдохнувшую» основу ділимо на сегменти, вагою від 50 до 80 грам. З кожного шматочка скачуємо кульку і розгортаємо в тонкий коржик (близько 2 міліметрів).

Крок 5. Для начинки до фаршу додаємо подрібнений цибулю, сіль і мелений перець — перемішуємо. У центр кожної пшеничного заготовки викладаємо 2 столові ложки м’ясної маси.

Крок 6. Скріплюємо краю, роблячи, як можна більше складок. Хвостик трохи проворачиваем і зрізаємо зайве.

Крок 7. Акуратно занурюємо хінкалі в киплячу воду і перемішуємо, щоб напівфабрикати не злиплися. Чекаємо, поки грузинські «пельмені» спливуть, і готуємо ще 5-7 хвилин.

Крок 8. Апетитні хінкалі виловлюємо і подаємо, прикрасивши подрібненою петрушкою і сметаною. Приємного апетиту!

Заварне тісто на окропі для хінкалі

Заварне тісто на окропі для хінкалі готується трохи складніші, ніж класичне постої. Однак такий варіант приготування вам, напевно, доведеться за смаком. Тому до складу входять курячі яйця, за рахунок яких, працювати з основною – суцільне задоволення.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 30-32 шт.

Склад:

  • Борошно – 600 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Окріп – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Тархун – 20 гр.
  • Кінза – 20 гр.
  • Цибуля – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Борошно змішуємо з сіллю і просіваємо через сито з дрібними отворами, вбиваємо два яйця і розтираємо до стану крихти. У центр вливаємо окріп і активно перемішуємо компоненти лопаткою.

Крок 2. В момент, коли більша частина компонентів «схопилася», вливаємо олію і продовжуємо заміс. Якщо консистенція здається рідкуватий, то додаємо борошно, але не більше ніж півтори столових ложки.

Крок 3. М’який грудку накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин, потім загорнути в плівку і даємо полежати ще з півгодини. В цей час в чаші блендера подрібнюємо зелень і цибулю, кашку перекладаємо до фаршу і, посоливши, перемішуємо.

Крок 4. «Отдохнувшую» основу розгортаємо в пласт і вирізаємо круглі заготовки (діаметр близько 12 сантиметрів). У центр кладемо по столовій ложі фаршу.

Крок 5. Догори піднімаємо тісто з одного боку і двома пальцями формуємо складку, кожну наступну щільно придавлюємо один до одного. Коли все зроблено, проворачиваем хвостик за напрямом «гармошки», обов’язково в стислому стані.

Крок 6. Кожен сформований напівфабрикат кладемо на обробну дошку, присипану борошном.

Крок 7. Готуємо хінкалі в підсоленій воді протягом 7-8 хвилин після закипання. Перед подачею за бажанням посипаємо спеціями і зеленню – знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Тісто для хінкалі в хлібопічці

Тісто для хінкалі в хлібопічці – це простий і достатньо швидкий спосіб приготування традиційної страви грузинської кухні, тому що сучасна техніка все зробить за вас. І поки хлібопічка буде працювати, у вас буде час приготувати соковиту і апетитну начинку.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Вода – 210 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу печі вставляємо лопатку для замішування тіста, всипаємо борошно і сіль.

Крок 2. Додаємо одне куряче яйце.

Крок 3. Слідом вливаємо 210 мл води кімнатної температури.

Крок 4. Запускаємо режим «пельмені» і після його закінчення, залишаємо грудку в чаші ще на 60 хвилин. За цей час маса придбає потрібну консистенцію.

Крок 5. Після закінчення часу переходимо до ліплення хинкалей. Готуйте і отримуйте задоволення!

Тісто для хінкалі на воді

Тісто для хінкалі на воді готується лише з чотирьох складових, які є під рукою у кожного кулінара. Незважаючи на простоту складу, готовий продукт вражає своєю еластичністю. За рахунок податливості, сформовать акуратні хінкалі вийде у кожного!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3-4 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода холодна – 0,5-0,7 склянки
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком, поданим вище.

Крок 2. У глибоку ємність насипаємо всю порцію борошна.

Крок 3. По центру робимо поглиблення і розбиваємо яйце.

Крок 4. Додаємо пів чайної ложки солі.

Крок 5. І вливаємо охолоджену воду.

Крок 6. Перемішуємо складу лопаткою і в разі, якщо вам здається, що недостатньо борошна або води – потроху додаємо.

Крок 7. Коли в тарілці зібрався грудку, переносимо його на робочий стіл, «припудрений» жменею борошна.

Крок 8. Чистими і сухими руками замішуємо основу не менше семи хвилин.

Крок 9. Обертаємо «колобок» в пакет або плівку і прибираємо в прохолодне приміщення на півгодини.

Крок 10. Через 30 хвилин, продукт готовий до роботи. Готуйте і отримуйте задоволення!

Тісто для хінкалі з яйцем

Тісто для хінкалі з яйцем – це основа для приготування ситних грузинських «пельменів», які користуються величезною популярністю в усьому світі. Так чому б і нам не урізноманітнити свій звичний раціон і не здивувати сім’ю смачною і ароматною стравою?

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Вода тепла – 450 мл
  • Борошно – 1200 гр.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Борошно просіваємо в глибоку миску, в центрі робимо поглиблення і вбиваємо два яйця.

Крок 2. Слідом підливаємо підігріту до теплого стану воду.

Крок 3. Компоненти перемішуємо.

Крок 4. Заміс продовжуємо близько 5 хвилин, а після збираємо масу в грудку.

Крок 5. Викладаємо шар на стіл, присипаний борошном, і вимішуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Готове тісто розгортаємо і переходимо до формування хінкалі. Приємного апетиту!