Тісто для хінкалі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Тісто для хінкалі – це головна складова грузинських «пельменів», бо, зіпсувавши основу, стає абсолютно байдуже, наскільки смачною вийшла начинка. Виходячи з вищесказаного, всім господиням варто приділити увагу процесу приготування тіста, тому як в процесі термічної обробки, в жодному разі не має порватися, так як тоді, весь бульйон витече і це будуть вже зовсім не хінкалі. Щоб не розчаровуватися і не переводити продукти, обов’язково беріть на замітку докладні рецепти, наведені нижче!

Тісто для хінкалі по-грузинськи – класичний рецепт

Тісто для хінкалі по-грузинськи – це пісна основа, розкотивши яку в тонкий коржик і додавши начинку, формуються «вузлики», перед якими неможливо встояти навіть при дотриманні дієти! І навіть якщо ви раніше ніколи не працювали з тестом, то з цим рецептом все одно обов’язково впораєтеся!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Вода 300 мл
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Телятина 250 гр.
  • Яловичина 250 гр.
  • Сало свинне 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Зіра ½ ч. л.
  • Перець червоний мелений ¼ ч. л.
  • Кінза ½ пучка

Процес приготування:

  1. Промиту м’ясну м’якоть ріжемо на кубики, кінзу дрібно шаткуємо і очищену цибулю з часником.
  2. За допомогою м’ясорубки подрібнюємо телятину, яловичину та сало. У фарш перекладаємо цибульну і часникову нарізку, також додаємо 150 мл води, кинзу, перець чилі, сіль і зіру – гарненько перемішуємо і відбиваємо прямо в тарілці.
  3. Для приготування тіста в глибокій мисці з’єднуємо сіль і борошно, підливаємо воду, що залишилася і замішуємо однорідний грудку.
  4. присипаємо борошном Робочу поверхню і розкачуємо основу в пласт товщиною близько сантиметра. Розрізаємо на квадрати (4 на 4 сантиметра). Кожен шматочок «припудрюємо» борошном через раз і розкачуємо близько 8-10 разів.
  5. Повторно вимішуємо начинку і викладаємо в середину кожної пластини близько 40 грам.
  6. Піднімаємо краю догори і складаємо «гармошкою».
  7. «Мішечок» проворачиваем в ту сторону, в яку робили складки. Надлишки тесту відриваємо або зрізаємо, паралельно в каструлі доводимо до кипіння воду з дрібкою солі.
  8. Ополоником перемішуємо воду, утворюючи воронку. Акуратно закидаємо напівфабрикати і знову заважаємо, щоб тісто не прилипло до посуді. Засікаємо 10 хвилин і потім дістаємо шумівкою. Приємного апетиту!