Джамбалайя – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Джамбалайя – це оригінальне блюдо, яке прийшло до нас з карибських островів. Готують його на основі рису з додаванням різних продуктів: ковбас, м’яса, морепродуктів, овочів. Частування виходить дуже соковитим і поживним. Подавайте до сімейного обіду, вечері або перекусу. Для приготування використовуйте готову кулінарну збірку з чотирьох покрокових рецептів.

Джамбалайя з сосисками — класичний рецепт

Джамбалайя з сосисками – класичний рецепт, який точно допоможе урізноманітнити ваше домашнє блюдо. Соковите і ситне блюдо за мотивами карибської кухні нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рис білий 300 гр.
  • Помідор 1 шт.
  • Томатна паста 100 гр.
  • Вода-2 склянки
  • Сосиски 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Приправа 1 ч. л.
  • Зелень для подачі
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
  2. Сосиски ріжемо кружальцями. Ріпчасту цибулю, помідор, болгарський перець і часник подрібнюємо.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому цибулю з болгарським перцем до м’якості.
  4. Сюди ж занурюємо помідори і сосиски. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
  5. Висипаємо вміст сухої рис. Обсмажуємо все разом близько двох-трьох хвилин.
  6. Доповнюємо заготівлю томатною пастою, сіллю, цукром, спеціями і подрібненим часником. Гарненько все перемішуємо.
  7. Далі заливаємо заготівлю водою. Доводимо до кипіння.
  8. Після кипіння, зменшуємо вогонь. Тушкуємо страву під кришкою близько 25 хвилин. У процесі готування вміст перемішувати не треба.
  9. Джамбалайя з сосисками готова. Подавайте до столу, доповнюйте зеленню за смаком і пригощайтеся!