Джамбалайя з креветками
Джамбалайя з креветками – це оригінальне блюдо для вашого ситного обіду або перекусу. Таке частування вийде неймовірно гарним і яскравим смаком. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з нашої збірки. Порадуйте себе і рідних!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Склад:
- бурий Рис – 150 гр.
- Креветки – 100 гр.
- Гомілку індички – 300 гр.
- Ковбаски мисливські – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста червоний – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста білий – 100 гр.
- Селера – 150 гр.
- Помідор – 150 гр.
- Перець болгарський – 100 гр.
- Масло рослинне – 10 мл
- Сіль – за смаком.
- Часник сушений – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Чебрець сушений – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Бурий рис заливаємо водою в каструлі. Солимо за смаком і варимо 30 хвилин на повільному вогні.
Крок 3. У невеликій мисці з’єднуємо сіль, сухі спеції, перемішуємо.
Крок 4. М’ясо індички знімаємо з кістки і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 5. Шматки індички перемішуємо зі спеціями. Залишаємо маринуватися.
Крок 6. Подрібнюємо білий і червоний лук.
Крок 7. Дрібними кубиками також обробляємо селера, помідори і солодкий болгарський перець.
Крок 8. Очищаємо креветки від панцира.
Крок 9. Невеликими кружечками ріжемо мисливські ковбаски.
Крок 10. Два види цибулі викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо овочі до м’якого стану.
Крок 11. Викладаємо до цибулі шматочки індички. Перемішуємо і тушкуємо все разом ще 10 хвилин.
Крок 12. Відправляємо в загальну масу інші овочі.
Крок 13. Перемішуємо вміст, закриваємо кришкою і тушкуємо на помірному вогні близько 10 хвилин.
Крок 14. Додаємо шматочки ковбасок і готуємо ще пару хвилин.
Крок 15. Приєднуємо очищені креветки.
Крок 16. Доповнюємо вміст сковороди відварною бурим рисом.
Крок 17. Перемішуємо масу і тушкуємо під кришкою 5 хвилин до готовності. Робимо це на слабкому вогні, щоб продукти не пригоріли.
Крок 18. Джамбалайя з креветками готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!