Джамбалайя – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Джамбалайя з креветками

Джамбалайя з креветками – це оригінальне блюдо для вашого ситного обіду або перекусу. Таке частування вийде неймовірно гарним і яскравим смаком. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з нашої збірки. Порадуйте себе і рідних!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • бурий Рис – 150 гр.
  • Креветки – 100 гр.
  • Гомілку індички – 300 гр.
  • Ковбаски мисливські – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 100 гр.
  • Селера – 150 гр.
  • Помідор – 150 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Часник сушений – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Чебрець сушений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Бурий рис заливаємо водою в каструлі. Солимо за смаком і варимо 30 хвилин на повільному вогні.

Крок 3. У невеликій мисці з’єднуємо сіль, сухі спеції, перемішуємо.

Крок 4. М’ясо індички знімаємо з кістки і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 5. Шматки індички перемішуємо зі спеціями. Залишаємо маринуватися.

Крок 6. Подрібнюємо білий і червоний лук.

Крок 7. Дрібними кубиками також обробляємо селера, помідори і солодкий болгарський перець.

Крок 8. Очищаємо креветки від панцира.

Крок 9. Невеликими кружечками ріжемо мисливські ковбаски.

Крок 10. Два види цибулі викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо овочі до м’якого стану.

Крок 11. Викладаємо до цибулі шматочки індички. Перемішуємо і тушкуємо все разом ще 10 хвилин.

Крок 12. Відправляємо в загальну масу інші овочі.

Крок 13. Перемішуємо вміст, закриваємо кришкою і тушкуємо на помірному вогні близько 10 хвилин.

Крок 14. Додаємо шматочки ковбасок і готуємо ще пару хвилин.

Крок 15. Приєднуємо очищені креветки.

Крок 16. Доповнюємо вміст сковороди відварною бурим рисом.

Крок 17. Перемішуємо масу і тушкуємо під кришкою 5 хвилин до готовності. Робимо це на слабкому вогні, щоб продукти не пригоріли.

Крок 18. Джамбалайя з креветками готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!