Балик – це одна з найпопулярніших холодних закусок, які часто присутні на святкових столах. Готувати його можна самостійно з різних видів м’яса і риби. У статті ми зібрали 10 найбільш смачних рецептів балика.
Балик з сома в домашніх умовах
Філе сома відмінно підходить для приготування балика в домашніх умовах. Така закуска виходить ситним, ніжною і дуже смачною.
Інгредієнти на
10 порц.
- Сом 2 кг
- Сіль 300 гр. велика
Процес приготування:
- Приготувати балик в домашніх умовах дуже просто. Тушку сома добре помийте і обробити. Потім зробіть надріз по хребту і видаліть його. Також вийміть з філе великі кісточки.
- Філе сома наріжте шматочками по 5-6 сантиметрів завтовшки.
- Складіть філе в ємність і щедро просыпьте сіллю. Можна укласти рибу в кілька шарів. Поставте ємність на 2 доби в холодильник.
- Через 2 доби дістаньте філе з холодильника, промийте водою від залишків солі і підвісьте рибу в прохолодному місці на 2-3 доби.
- Готовий балик з сома подавайте на стіл у вигляді нарізки.

Приємного апетиту!