Балик – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Балик – це одна з найпопулярніших холодних закусок, які часто присутні на святкових столах. Готувати його можна самостійно з різних видів м’яса і риби. У статті ми зібрали 10 найбільш смачних рецептів балика.

Балик з сома в домашніх умовах

Філе сома відмінно підходить для приготування балика в домашніх умовах. Така закуска виходить ситним, ніжною і дуже смачною.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Сом 2 кг
  • Сіль 300 гр. велика

Процес приготування:

  1. Приготувати балик в домашніх умовах дуже просто. Тушку сома добре помийте і обробити. Потім зробіть надріз по хребту і видаліть його. Також вийміть з філе великі кісточки.
  2. Філе сома наріжте шматочками по 5-6 сантиметрів завтовшки.
  3. Складіть філе в ємність і щедро просыпьте сіллю. Можна укласти рибу в кілька шарів. Поставте ємність на 2 доби в холодильник.
  4. Через 2 доби дістаньте філе з холодильника, промийте водою від залишків солі і підвісьте рибу в прохолодному місці на 2-3 доби.
  5. Готовий балик з сома подавайте на стіл у вигляді нарізки.

Приємного апетиту!