Морський окунь в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Морський окунь – корисна риба, містить ряд важливих для людини мікроелементів, і при цьому проста в приготуванні. Окунь володіє відмінним смаком і добре поєднується зі свіжими або термічно обробленими овочами.

Морський окунь, запечений у фользі в духовці

Щоб риба не втратила соковитість, її дуже легко приготувати в фользі. Приготований за таким рецептом морський окунь можна подавати до святкового столу або пригощати домочадців. З приготуванням впорається навіть початківець кулінар.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Окунь морський 1 кг
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Бальзамічний оцет 3 ст. л.
  • Чебрець 1 гілка на кожну тушку
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти морського окуня в духовці? Тушки риби промивають, позбавляють від луски і плавників і роблять невеликі надрізи впоперек кожної рибки, а потім натирають сіллю з перцем.
  2. Окремо масло змішують з оцтом і змащують окуня з усіх боків.
  3. У фольгу поміщають тушку риби, на яку кладуть чебрець, загортають і поміщають в духовку.
  4. Запікають морського окуня протягом півгодини при 180 градусах. Якщо хочеться, щоб у рибки вийшла апетитна золота скоринка, за 15 хвилин до кінця приготування її слід розгорнути і продовжувати запікати в такому вигляді.
  5. Подають готового окуня з рисом, овочевим салатом або будь-яким іншим гарніром.