Омлет Пуляр – 3 рецепту приготування з покроковими фото

Омлет Пуляр – це дуже пишний французький омлет, який вражає своїм ніжним смаком і ефектним зовнішнім виглядом. Візуально він нагадує сирну запіканку, але насправді його готують виключно з яєць. Щоб такий омлет вийшов і не осел, готуйте його з нашим перевіреним кулінарними рецептами з покроковими фото.

Омлет Пуляр на сковороді

Омлет Пуляр на сковороді – це самий пишний і ефектний омлет у світі. Якщо хочете порадувати себе і близьких справжнім французьким сніданком, обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове частування вийде неймовірно ніжним і повітряним.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вершки 1 ст. л. (або молоко)
  • Масло вершкове 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Спочатку яєчні жовтки відділяємо від білків будь-яким зручним способом. Жовтки з’єднуємо зі столовою ложкою вершків і сіллю за смаком.
  2. Збиваємо жовтки виделкою до однорідності.
  3. Яєчні білки збиваємо міксером з дрібкою солі до появи стійких піків.
  4. Розігріваємо сковороду і обмазуємо її невеликим шматочком вершкового масла. Виливаємо сюди суміш жовтків. Рівномірно розподіляємо її по поверхні сковороди. Готуємо на невеликому вогні.
  5. Коли жовтки схопляться, викладаємо на них густу білкову масу.
  6. Акуратно розрівнюємо білкову масу за допомогою силіконової лопатки.
  7. Накриваємо заготівлю кришкою і готуємо омлет на тихому вогні до готовності білків. Це легко перевірити. Білковий шар потрібно злегка надавити пальцем. Якщо шар пружинить і не прилипає до пальця, отже, продукт готовий.
  8. Акуратно складаємо омлет навпіл. Білкова маса повинна опинитися всередині скоринки з жовтків.
  9. Перекладаємо заготовку на тарілку. За бажанням, можна доповнити тертим сиром, зеленню та іншими частуваннями.
  10. Омлет Пуляр на сковороді готовий. Подавайте до домашнього сніданку!