Омлет Пуляр – 3 рецепту приготування з покроковими фото

Омлет Пуляр – це дуже пишний французький омлет, який вражає своїм ніжним смаком і ефектним зовнішнім виглядом. Візуально він нагадує сирну запіканку, але насправді його готують виключно з яєць. Щоб такий омлет вийшов і не осел, готуйте його з нашим перевіреним кулінарними рецептами з покроковими фото.

Омлет Пуляр на сковороді

Омлет Пуляр на сковороді – це самий пишний і ефектний омлет у світі. Якщо хочете порадувати себе і близьких справжнім французьким сніданком, обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове частування вийде неймовірно ніжним і повітряним.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вершки 1 ст. л. (або молоко)
  • Масло вершкове 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Спочатку яєчні жовтки відділяємо від білків будь-яким зручним способом. Жовтки з’єднуємо зі столовою ложкою вершків і сіллю за смаком.
  2. Збиваємо жовтки виделкою до однорідності.
  3. Яєчні білки збиваємо міксером з дрібкою солі до появи стійких піків.
  4. Розігріваємо сковороду і обмазуємо її невеликим шматочком вершкового масла. Виливаємо сюди суміш жовтків. Рівномірно розподіляємо її по поверхні сковороди. Готуємо на невеликому вогні.
  5. Коли жовтки схопляться, викладаємо на них густу білкову масу.
  6. Акуратно розрівнюємо білкову масу за допомогою силіконової лопатки.
  7. Накриваємо заготівлю кришкою і готуємо омлет на тихому вогні до готовності білків. Це легко перевірити. Білковий шар потрібно злегка надавити пальцем. Якщо шар пружинить і не прилипає до пальця, отже, продукт готовий.
  8. Акуратно складаємо омлет навпіл. Білкова маса повинна опинитися всередині скоринки з жовтків.
  9. Перекладаємо заготовку на тарілку. За бажанням, можна доповнити тертим сиром, зеленню та іншими частуваннями.
  10. Омлет Пуляр на сковороді готовий. Подавайте до домашнього сніданку!

Омлет Пуляр в духовці

Омлет Пуляр в духовці виходить неймовірно пишним, ніжним і повітряним. Таке частування стане вашим ідеальним сніданком в колі сім’ї. Спробуйте приготувати апетитну страву традиційної французької кухні в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Молоко – 1/4 склянки
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо білки від жовтків будь-яким зручним для вас способом. Яєчні жовтки викладаємо в глибоку миску.

Крок 2. Білки занурюємо у високу склянку. Доповнюємо дрібкою солі.

Крок 3. Починаємо збивати міксером на низькій швидкості поступово її збільшуємо.

Крок 4. Збиваємо білки до утворення пишної маси і формування стійких піків.

Крок 5. До жовтків додаємо трохи молока, сіль за смаком. Збиваємо виделкою або віночком до однорідності.

Крок 6. Вибираємо невелику глибоку форму для випікання. Обмазуємо її оливковою олією.

Крок 7. Виливаємо сюди жовткову суміш.

Крок 8. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на пару хвилин. Необхідно, щоб жовтки схопилися.

Крок 9. Після виймаємо форму з жовтками з духовки. Викладаємо до них пишну білкову масу.

Крок 10. Розрівнюємо поверхню білків лопаткою.

Крок 11. Знову відправляємо частування в духовку. Запікаємо до готовності білкового шару. Це ви помітите по появі дуже легкого рум’янцю. Далі готовий продукт можна розрізати і складати один на одного.

Крок 12. Омлет Пуляр в духовці готовий. Подавайте пишне частування до столу!

Омлет Пуляр з сиром

Омлет Пуляр з сиром – це неймовірно смачна і яскрава кулінарна ідея для вашого сніданку. Французьке частування вразить вас своєю пишністю і ніжністю. Додавання сиру зробить його ще більш апетитним і поживним. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах!

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Молоко – 20 мл
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо білки від жовтків будь-яким зручним способом. Збиваємо жовтки, доповнивши їх молоком, сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 2. Білки збиваємо з дрібкою солі до утворення пишної маси з стійкими піками.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Виливаємо сюди суміш жовтків. Даємо їм схопитися.

Крок 4. Як тільки жовтки схопляться, викладаємо на них білкову масу за допомогою силіконової лопатки. Акуратно розрівнюємо поверхню.

Крок 5. Готуємо частування на невеликому вогні до тих пір, поки білки не стануть еластичними.

Крок 6. В цей час натираємо сир на дрібній або середній тертці. Посипаємо їм поверхню омлету. Після його ріжемо на половинки. Одну кладемо на іншу.

Крок 7. Омлет Пуляр з сиром готовий. Подавайте яскраве і апетитне блюдо до столу!