Гратен картопляний – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Гратен з французької перекладається як скоринка. Не дивно, що так назвали смачну картопляну запіканку, тому що крім ніжного вершкового смаку, її скоринка закохує в себе з першого укусу. Ми постаралися зібрати у статті 6 найкращих рецептів картопляного гратена.

Класичний картопляний гратен з картоплі в духовці

Безсумнівно, картопляний гратен заслуговує вашої уваги. Це ніжне і смачне блюдо, яке можна подати як самостійне блюдо або гарнір до риби або м’яса.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Картопля 4 шт.
  • Вершки 200 мл
  • Часник 1 зуб.
  • Мускатний горіх 1 щіпка
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Класичний картопляний гратен з картоплі в духовці приготувати дуже просто. Підготуйте продукти для гратена. Картоплю помийте і очистіть від шкірки.
  2. Наріжте його тонкими кружечками. Сир натріть на крупній тертці.
  3. Картопля викладіть в каструлю, влийте вершки і проварити овоч 10 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, сіль, мускатний горіх і мелений перець.
  4. Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть шари картоплі і сиру, чергуючи їх. Поливаємо все вершками.
  5. Запікайте гратен в духовці при 190 градусах 15 хвилин. Далі посипте блюдо тертим сиром і запікайте ще 5 хвилин. Перед подачею прикрасьте блюдо свіжою зеленню.