Курка з грибами у вершковому соусі на сковороді – це напрочуд ніжна та апетитна страва для вашого особливого обіду чи вечері. Для приготування страв у домашніх умовах, використовуйте перевірену добірку з семи рецептів з покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте звичне меню.
Курка з грибами у вершках на сковороді
Курка з грибами у вершках на сковороді буде у вас варіантом смачної вечері для сімейного столу. Готується страва швидко і просто: куряче м’ясо та гриби обсмажуються та тушкуються у вершках. Для приготування цієї страви найкраще підходить біле м’ясо курячого філе, а вершки беруться жирні. У цьому рецепті смак страви доповнимо сухим білим вином та прянощами. Готуємо з печерицями та нарізаємо їх крупно, щоб смак грибів не загубився.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Куряче філе – 600 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Вершки – 300 мл. (20%)
- Вино сухе біле – 70 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для смаження
- Мускатний горіх мелений – 1/2 ч.л.
- Чебрець – 1 ст.л.
- Молоко коров’яче – 80 мл. (3,2%)
Процес приготування:
Куряче філе промийте, обсушіть серветкою і наріжте поперек м’язових волокон невеликими шматочками. Посипте їх сіллю із|із| чорним перцем.
Печериці почистіть, промийте і наріжте великими шматочками. Нарізку грибів обсмажте на розігрітій олії, на великому вогні, до повного випаровування грибного соку і легкого золотистого кольору. До обсмажених печериць додайте подрібнений часник, налийте сухе вино і потримайте ще хвилину на вогні.
Потім до грибів у сковороду перекладіть шматочки філе і все перемішайте.
Курку з грибами залийте вершками, додайте молоко, чебрець (у цьому рецепті свіжий) з мускатним горіхом і на великому вогні доведіть до кипіння. Потім вогонь зменшіть і потім страву ще кілька хвилин, щоб частина рідини випарилася і соус вийшов густішим.
Приготовлену курку з грибами у вершках на сковороді розкладіть по порційним тарілкам і подайте до столу з вибраним гарніром. Смачного!