Минтай під маринадом з цибулі і моркви – 7 класичних рецептів з покроковими фото

З таких простих компонентів, як риба, і овочі, можна з легкістю приготувати страву, яка буде мати не тільки чудові смакові характеристики але і оригінальний і гідний зовнішній вигляд для святкового столу з будь-якого приводу. Минтай – біла і дуже корисна риба, яка після термічної обробки в поєднанні з цибулею і морквою розходиться по волокнах і тане в роті. Готову страву відрізняється ніжністю, легкістю і простотою приготування, особливо, якщо слідувати докладним рецептами з фото.

Минтай під маринадом з цибулі і моркви на сковороді – класичний рецепт

Минтай, томиться в сковороді з овочами – це не тільки дуже смачна страва, але і неймовірно корисне, адже всі використовувані інгредієнти збагачені вітамінами і мінералами. Тому, готова страва підходить навіть для дитячого та діабетичного меню.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Минтай 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 50 мл

Процес приготування:

  1. Мінтай під маринадом з цибулі і моркви приготувати дуже просто. Попередньо розморожену тушку очищаємо, ретельно обполіскуємо під струменем води. Розрізаємо на порційні шматочки бажаного розміру і з усіх сторін натираємо сіллю (кількість регулюйте на свій розсуд).
  2. Кожен сегмент обвалюємо в борошні.
  3. У сковороді розігріваємо близько 35-40 мл соняшникової олії і підрум’янюємо шматочки з усіх боків.
  4. Не гаючи часу, очищаємо і подрібнюємо овочі.
  5. В окремій жароміцної посуді пасеруємо моркву і цибулю на залишках олії, при необхідності підсолюємо.
  6. Перекладаємо золотисту рибку до овочів і готуємо до м’якості. Приємного апетиту!

Минтай під маринадом з томатної пасти, цибулі і моркви

Лише раз, приготувавши таку білу рибу як минтай, в поєднанні з тушкованими овочами і невеликою кількістю томатної пасти, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, і розповідати його подружкам. Бо як риба, повністю просочена овочевим соком, набуває зовсім інший і більш насичений смак.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Минтай – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

Крок 1. Зачищаємо тушки минтая від луски, відрізаємо плавники і ріжемо на сегменти.

Крок 2. Цибулю і морквину «звільняємо» від лушпиння і шкірки, подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами і пасеруємо в сотейнику або каструлі з товстим дном на рослинній олії і 100 мл води(15 хвилин).

Крок 3. Заправляємо засмажку томатною пастою, підсипаємо сіль, цукровий пісок і трохи меленого перцю.

Крок 4. Після закінчення часу, підливаємо ще близько 200 мілілітрів води, додаємо лаврушку для більш насиченого аромату.

Крок 5. В яскравий соус укладаємо оброблену рибку.

Крок 6. Прикриваємо жароміцний посуд кришкою і доводимо продукти до готовності на повільному вогні протягом 20-25 хвилин.

Крок 7. Соковитий і ніжний минтай подаємо до столу відразу ж, після зняття з конфорки. Приємного апетиту!

Минтай під маринадом з цибулі та моркви в духовці

Будь-яка риба, в тому числі і минтай, при проходженні термічної обробки в духовій шафі, та ще з додаванням соковитих овочів і ароматних, по максимуму просочується і насичується додатковими компонентами страви, а в нашому випадку – це цибульні і морквяні шматочки.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Минтай – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушки минтая зачищаємо від нутрощів, луски і плавників – розрізаємо на шматочки потрібного розміру і ретельно промиваємо під струменем води.

Крок 2. Збризкуємо рибу соком цитрусового фрукта, присипаємо улюбленими спеціями, солимо – заважаємо і прибираємо в бік для просочення.

Крок 3. Тим часом, моркву очищаємо, промиваємо під водою і трьом на бурачной тертці, а цибулини очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.

Крок 4. На розігрітій олії пасеруємо подрібнені овочі до напівготовності.

Крок 5. Додаємо в сковороду сметану і сіль, перемішуємо і знімаємо з вогню через 2-3 хвилини.

Крок 6. Просочену приправами рибу викладаємо на деко, попередньо устеленный фольгою.

Крок 7. Зверху рівним шаром розподіляємо овочі в сметані.

Крок 8. Накриваємо компоненти ще одним шаром фольги і прибираємо в піч на півгодини при 200 градусах.

Крок 9. Готову страву при бажанні, посипаємо подрібненим кропом і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Філе минтая під маринадом з цибулі і моркви

Цибулю і моркву – це улюблене всіма поєднання овочів, яке використовується у величезній кількості страв. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт ніжного і соковитого філе минтая, просоченого овочевим смаком і ароматом.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе минтая – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі і подрібнюємо: моркву тремо на тертці з великими отворами, цибулю нарізаємо півкільцями. Перекладаємо нарізку в сковороду з розігрітим маслом і готуємо під закритою кришкою.

Крок 2. Попередньо розморожене філе білої риби викладаємо в один шар на деко (заздалегідь застеляємо листом пергаментного паперу для запікання) і солимо за смаком.

Крок 3. Обсмажені овочі розподіляємо поверх минтая, присмачуючи маслом з гарячої сковороди.

Крок 4. Промазуємо овочеву «шубку» сметаною і відправляємо в духовку на 30 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Крок 5. Приблизно через півгодини, інгредієнти набувають золотистий відтінок, а їх аромат розноситься по всьому будинку – значить, пора вимикати і приступати до обіду або вечері. Приємного апетиту!

Соковитий минтай під маринадом з цибулі та моркви в мультиварці

При готуванні риби в овочевому маринаді в чашу мультиварки, компоненти по максимуму просочуються соком і смаком один одного, завдяки чому готову страву відрізняється яскравим і насиченим ароматом, а також прекрасними смаковими характеристиками.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тушка минтая – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Моркву – ½ шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Випотрошену тушку розрізаємо на сегменти середнього розміру і гарненько обполіскуємо водою.

Крок 2. В чаші сучасної печі розігріваємо масло оливи і перекладаємо шматочки риби – смажимо до легкого золотистого кольору з обох сторін, додавши сіль і спеції, які вам подобаються і підходять до білої риби.

Крок 3. Половинку середньої моркви подрібнюємо за допомогою бурачной терки (з великими отворами).

Крок 4. Очищену цибулину нарізаємо кільцями або півкільцями.

Крок 5. Пересипаємо подрібнені овочі до минтаю.

Крок 6. Солимо компоненти у відповідності зі своїми перевагами і вливаємо близько 100 мілілітрів води.

Крок 7. Закриваємо чашу кришкою і включаємо режим «Гасіння», на таймері встановлюємо «60 хвилин».

Крок 8. Минтай під маринадом подаємо до столу як самостійне блюдо або доповнюємо гарніром. Приємного апетиту!

Як приготувати минтай під маринадом з моркви і цибулі під майонезом?

Для різноманітності звичного раціону, рекомендуємо приготувати білу рибу «під шубкою» з овочів і майонезу з часником. Продукти в рецепті використовуються виключно доступні, а весь процес готування докладно описаний і доповнено покроковими фотографіями.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Тушка минтая – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Майонез – 100 мл
  • Сметана 30% – 300 мл
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Борошно – 70 гр.
  • Олія соняшникова – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, зазначені в списку інгредієнтів: очищаємо овочі і промиваємо, рибу при необхідності потрошимо (видаляємо нутрощі, темні плівки, голову, хвіст, плавці та луску).

Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо маленькими кубиками.

Крок 3. Минтай розрізаємо на бажану кількість шматочків.

Крок 4. Морквину подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами або для моркви по-корейськи.

Крок 5. Приправляємо кожен сегмент риби меленим перцем і сіллю – обвалюємо зі всіх сторін у борошні для утворення рум’яної і хрусткої скориночки.

Крок 6. На невеликій кількості олії смажимо минтай з двох боків до рум’яного кольору.

Крок 7. Нарізані овочі обсмажуємо до м’якості і після додаємо сметану і майонез – розмішуємо.

Крок 8. В овочеву масу додаємо часник, пропущений через прес або подрібнений вручну.

Крок 9. Форму для запікання промазуємо тонким шаром рослинної олії і викладаємо апетитну рибку.

Крок 10. Закриваємо шматки минтая овочевим маринадом, накриваємо кришкою і відправляємо в духовку.

Крок 11. Готуємо страву протягом 35 хвилин при 170 градусах.

Крок 12. Приємного апетиту!

Минтай під овочевим маринадом зі сметаною

Хоч минтай і недорога риба, але якщо знати, як її приготувати, то можна отримати настільки смачне блюдо, що ваші гості будуть благати поділитися рецептом. Доповнимо, минтай овочами, сметаною і часником для пікантності, а після, підрум’янимо в духовій шафі.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Минтай – 1 кг
  • Капуста білокачанна – ½ шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожену рибу потрошимо, зрізаємо голови і хвости, видаляємо плавці темні пінки всередині черева. Підготовленого минтая ретельно промиваємо під струменем води, солимо, поливаємо лимонним соком і залишаємо просочуватися при кімнатній температурі.

Крок 2. Для «шубки» готуємо овочі: знімаємо лушпиння і шкірку з цибулі і моркви, капусти видаляємо зіпсовані аркуші, з болгарського перцю виймаємо насіння і білі перегородки.

Крок 3. Морквину подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.

Крок 4. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям.

Крок 5. Капусту і перець ріжемо соломкою.

Крок 6. Просоченого соком цитруса і сіллю минтая, розрізаємо на порційні шматки і обвалюємо в борошні.

Крок 7. Смажимо рибу з двох боків до утворення апетитною скоринки (по 3-4 хвилини).

Крок 8. У другій сковороді пасеруємо ½ частину цибулі і капусту до м’якості.

Крок 9. Як тільки капуста стане хоч трохи м’якше – додаємо половину подрібненої моркви, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

Крок 10. Приступаємо до формування страви. На дно форми для запікання викладаємо пасеровані овочі, солимо, зверху – минтай.

Крок 11. Поверх риби викладаємо припущений на олії болгарський перець і решту цибулі з морквою, обсмажені до легкої рум’яності в окремій жароміцної посуді.

Крок 12. Для заливки в глибокій піалі змішуємо яйця, сметану і при бажанні щіпку солі – перемішуємо.

Крок 13. Всипаємо в яєчну суміш трохи борошна і ретельно перемішуємо до одержання однорідної і гладкої консистенції.

Крок 14. Покриваємо інгредієнти у формі «тестом» і ставимо в духовку приблизно на 40 хвилин при 180 градусах.

Крок 15. Після закінчення часу, розкладаємо ароматне блюдо по тарілках і насолоджуємося приголомшливим вечерею або обідом. Приємного апетиту!