Смажена картопля з вешенками на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Смажена картопля з вешенками на сковороді – це альтернатива смаженій картоплі з печерицями або лісовими грибами. Гливи вирощуються штучно, що дозволять готувати з ними страви в будь-який час року. Вони мають приємний солодкуватий смак і невираженний аромат, не потребують тривалої термічної обробки, а смак їх в тандемі з смаженою картоплею відмінно доповнюють цибуля, сметана і навіть м’ясо.

Смажена картопля з грибами вешенками на сковороді

Смажена картопля з грибами вешенками на сковороді готується дещо по-іншому, ніж з іншими грибами, і щоб картопля залишився цілим з золотистими шматочками, його смажать окремо, гливи окремо, і потім ці інгредієнти з’єднуються. У цьому рецепті смак глив доповнимо цибулею, часником і бальзамічним оцтом з цукром.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 1 кг
  • Перець болгарський 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Томатна паста 100 гр.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Сіль ½ ст. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Оцет столовий 9% 50 мл
  • Вода 500 мл

Процес приготування:

  1. Картопля почистити, промити, нарізати невеликими брусочками і добре обсушити рушником.
  2. В окремій сковороді добре розігріти олію, перекласти нарізку картоплі, обсмажити до рум’яної скоринки і тільки потім перевернути і обсмажити з усіх боків.
  3. Гливи промити, серветкою прибрати всю вологу і розділити гриби на шматочки. Нарізати тонкими півкільцями очищену цибулину. В іншій сковорідці розігріти ложку рослинної олії, перекласти на нього нарізку глив з цибулею і посмажити на великому вогні протягом 2 хвилин.
  4. Потім вогонь зробити середнім, додати до глива змішаний з цукром бальзамічний оцет, поперчити і через кілька секунд вогонь вимкнути.
  5. Смажену картоплю посипати сіллю, додати подрібнені зубки часнику і обсмажені гливи. Все акуратно перемішати і вогонь під сковорідкою вимкнути.
  6. Приготований на сковороді смажену картоплю з вешенками посипати дрібно нарізаною зеленню і страва сервірувати до столу гарячим. Приємного апетиту!

Смажена картопля з вешенками і цибулею на сковороді

Смажену картоплю з вешенками і цибулею на сковороді люблять багато, адже ці гриби смаком подібні луговим опенькам, а вирощування їх в промисловому масштабі дозволяє готувати цю смачну страву в будь-який час року, що актуально для пісних днів. Готується страва просто, тільки смажаться гливи з картоплею на двох сковорідках або по черзі на одній, щоб не вийшла просто тушкована картопля з грибами. У цьому рецепті цибулю додамо до смаженій картоплі.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Гливи – 500 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вибраний картопля очистіть від шкірки, промийте.

Крок 2. Гливи розберіть на окремі плодові тіла, акуратно промийте і серветкою приберіть зайву вологу.

Крок 3. Потім гливи розрізати на середні шматочки і не дуже дрібно, адже вони при готуванні зменшаться в обсязі вдвічі.

Крок 4. У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла, перекладіть на нього гриби і посмажте на середньому вогні без кришки до повного випаровування грибного соку.

Крок 5. Картоплю наріжте тонкою соломкою і також обсушіть серветкою.

Крок 6. Гливи, після випарювання соку, обсмажте до рум’яного кольору, шумівкою перекладіть з сковорідки на тарілку і посипте сіллю з чорним перцем.

Крок 7. Долийте в сковорідку масла і перекладіть на нього картопляну соломку.

Крок 8. Почистіть цибулю і дрібно ріжте. До майже смаженій картоплі перекладіть цибулю, перемішайте і посмажте все до повної готовності. Смажену картоплю посоліть і можете додати трохи подрібненого часнику.

Крок 9. Потім до смаженій картоплі перекладіть гливи, акуратно перемішайте і через 3-4 хвилини вимкніть вогонь.

Крок 10. Приготовану на сковороді смажену картоплю з вешенками і цибулею сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Смажена картопля з вешенками і сметаною

Смажена картопля з вешенками і сметаною буде у вас простим і ідеальним стравою для сімейного обіду або вечері, адже інгредієнти для нього є завжди, і вони відмінно поєднуються смаком. У цьому рецепті окремо смажимо гливи і окремо картоплю, а потім все змішуємо і доповнюємо сметаною.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Картопля – 3 шт.
  • Гливи – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана 15% – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 25 мл

Процес приготування:

Крок 1. Гливи розберіть на окремі плодові тіла, промийте під проточною водою і зайву вологу серветкою приберіть.

Крок 2. Цибулину очистіть і дрібно наріжте.

Крок 3. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на ньому цибулю до м’якості.

Крок 4. Гливи наріжте соломкою, покладіть до цибулі і обсмажте до повного випаровування грибного соку до готовності грибів. Обсмажені гриби перекладіть на тарілку.

Крок 5. Наріжте тонкою соломкою очищений і промитий картоплю. Обсмажте до готовності на цій же сковорідці, додавши рослинного масла.

Крок 6. До картоплі перекладіть обсмажені з цибулею гливи і акуратно перемішайте. Посмажте все на невеликому вогні 5-7 хвилин.

Крок 7. Потім в сковороду покладіть дві ложки сметани, додайте сіль за смаком, ще раз все перемішайте і через пару хвилин вимкніть вогонь.

Крок 8. Смажену картоплю з вешенками і сметаною перекладіть на тарілку, доповніть овочами і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!

Картопля з вешенками і м’ясом на сковороді

Картопля з вешенками і м’ясом на сковороді готується, як ситне і смачне блюдо для сімейного столу, і особливо для чоловіків. Ці інгредієнти вимагають різного часу готування і в цьому рецепті м’ясо обсмажуємо і тушкуємо, а гливи з картоплею готуємо в іншій сковорідці.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Свинина – 650 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Гливи – 450 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Вода – 2 склянки
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промийте, насухо витріть серветкою, наріжте невеликими шматочками і покладіть в сковорідку з розігрітим рослинним маслом.

Крок 2. Обсмажте м’ясо на великому вогні протягом 5 хвилин до рум’яної скоринки з усіх боків. Потім його по своєму смаку посипте сіллю з будь-якими приправами.

Крок 3. До смаженій м’ясу налийте 2 склянки води і тушкуйте на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом 40-60 хвилин до повної готовності.

Крок 4. Картопля, гливи і моркву почистіть, промийте і наріжте шматочками будь-якої форми.

Крок 5. В іншій сковорідці розігрійте масло, покладіть нарізані інгредієнти, посоліть і тушкуйте під прикритою кришкою до повної готовності картоплі.

Крок 6. Картопля з вешенками і м’ясом можете перемішати в одній сковорідці або перекладіть відразу на тарілки, посипте дрібно нарізаною петрушкою і страва сервіруйте до обіду. Приємного апетиту!

Тушкована картопля з вешенками на сковороді

Тушкована картопля з вешенками на сковороді буде у вас самим простим і швидким способом ситно і смачно нагодувати сім’ю, особливо в пісні дні. У цьому рецепті основні інгредієнти доповнимо цибулею і морквою, які при гасінні разом з вешенками дадуть свій сік. Для непостных днів страву можна доповнити сметаною.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Гливи – 0.5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сметана 20% – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Гливи з овочами почистити і промити.

Крок 2. Цибулю нарізати тонкими чверть кільцями.

Крок 3. Моркву подрібнити на крупній тертці.

Крок 4. На розігрітому рослинному маслі обсмажити до легкого рум’яного кольору нарізку лука.

Крок 5. До нього перекласти натерту моркву і тушкувати під прикритою кришкою 5 хвилин.

Крок 6. Гливи нарізати невеликими шматочками і обсушити серветкою.

Крок 7. Потім нарізку глив перекласти до овочів, перемішати і тушкувати 3 хвилини, щоб гриби дали свій сік.

Крок 8. Картоплю нарізати середніми кубиками.

Крок 9. Перекласти його в сковорідку і все посипати сіллю з чорним перцем.

Крок 10. Потім залити ці інгредієнти сметаною, а для пісного столу невеликою кількістю води і тушкувати страву на маленькому вогні і під кришкою протягом 20 хвилин, щоб картопля стала м’якою.

Крок 11. Тушковану картоплю з вешенками на сковороді розкласти по тарілках і сервірувати до столу, доповнивши блюдо маринованими овочами. Приємного апетиту!