Смажена картопля з вешенками на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Смажена картопля з вешенками і сметаною

Смажена картопля з вешенками і сметаною буде у вас простим і ідеальним стравою для сімейного обіду або вечері, адже інгредієнти для нього є завжди, і вони відмінно поєднуються смаком. У цьому рецепті окремо смажимо гливи і окремо картоплю, а потім все змішуємо і доповнюємо сметаною.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Картопля – 3 шт.
  • Гливи – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана 15% – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 25 мл

Процес приготування:

Крок 1. Гливи розберіть на окремі плодові тіла, промийте під проточною водою і зайву вологу серветкою приберіть.

Крок 2. Цибулину очистіть і дрібно наріжте.

Крок 3. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на ньому цибулю до м’якості.

Крок 4. Гливи наріжте соломкою, покладіть до цибулі і обсмажте до повного випаровування грибного соку до готовності грибів. Обсмажені гриби перекладіть на тарілку.

Крок 5. Наріжте тонкою соломкою очищений і промитий картоплю. Обсмажте до готовності на цій же сковорідці, додавши рослинного масла.

Крок 6. До картоплі перекладіть обсмажені з цибулею гливи і акуратно перемішайте. Посмажте все на невеликому вогні 5-7 хвилин.

Крок 7. Потім в сковороду покладіть дві ложки сметани, додайте сіль за смаком, ще раз все перемішайте і через пару хвилин вимкніть вогонь.

Крок 8. Смажену картоплю з вешенками і сметаною перекладіть на тарілку, доповніть овочами і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!