Смажена картопля з вешенками і сметаною
Смажена картопля з вешенками і сметаною буде у вас простим і ідеальним стравою для сімейного обіду або вечері, адже інгредієнти для нього є завжди, і вони відмінно поєднуються смаком. У цьому рецепті окремо смажимо гливи і окремо картоплю, а потім все змішуємо і доповнюємо сметаною.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Картопля – 3 шт.
- Гливи – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана 15% – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 25 мл
Процес приготування:
Крок 1. Гливи розберіть на окремі плодові тіла, промийте під проточною водою і зайву вологу серветкою приберіть.
Крок 2. Цибулину очистіть і дрібно наріжте.
Крок 3. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на ньому цибулю до м’якості.
Крок 4. Гливи наріжте соломкою, покладіть до цибулі і обсмажте до повного випаровування грибного соку до готовності грибів. Обсмажені гриби перекладіть на тарілку.
Крок 5. Наріжте тонкою соломкою очищений і промитий картоплю. Обсмажте до готовності на цій же сковорідці, додавши рослинного масла.
Крок 6. До картоплі перекладіть обсмажені з цибулею гливи і акуратно перемішайте. Посмажте все на невеликому вогні 5-7 хвилин.
Крок 7. Потім в сковороду покладіть дві ложки сметани, додайте сіль за смаком, ще раз все перемішайте і через пару хвилин вимкніть вогонь.
Крок 8. Смажену картоплю з вешенками і сметаною перекладіть на тарілку, доповніть овочами і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!