Смажена картопля з вешенками на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Тушкована картопля з вешенками на сковороді

Тушкована картопля з вешенками на сковороді буде у вас самим простим і швидким способом ситно і смачно нагодувати сім’ю, особливо в пісні дні. У цьому рецепті основні інгредієнти доповнимо цибулею і морквою, які при гасінні разом з вешенками дадуть свій сік. Для непостных днів страву можна доповнити сметаною.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Гливи – 0.5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сметана 20% – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Гливи з овочами почистити і промити.

Крок 2. Цибулю нарізати тонкими чверть кільцями.

Крок 3. Моркву подрібнити на крупній тертці.

Крок 4. На розігрітому рослинному маслі обсмажити до легкого рум’яного кольору нарізку лука.

Крок 5. До нього перекласти натерту моркву і тушкувати під прикритою кришкою 5 хвилин.

Крок 6. Гливи нарізати невеликими шматочками і обсушити серветкою.

Крок 7. Потім нарізку глив перекласти до овочів, перемішати і тушкувати 3 хвилини, щоб гриби дали свій сік.

Крок 8. Картоплю нарізати середніми кубиками.

Крок 9. Перекласти його в сковорідку і все посипати сіллю з чорним перцем.

Крок 10. Потім залити ці інгредієнти сметаною, а для пісного столу невеликою кількістю води і тушкувати страву на маленькому вогні і під кришкою протягом 20 хвилин, щоб картопля стала м’якою.

Крок 11. Тушковану картоплю з вешенками на сковороді розкласти по тарілках і сервірувати до столу, доповнивши блюдо маринованими овочами. Приємного апетиту!