Індичка у вершковому соусі

Ніжне дієтичне м’ясо індички багатьом подобається більше, ніж курятина, але не всі ризикують його готувати. А між тим з ним впорається навіть початківець кулінар, чим здивує навіть найвибагливіших гурманів: індичка готується швидко і просто, а виходить дуже смачною.

Індичка з грибами у вершковому соусі на сковороді

На приготування м’яса індички за цим рецептом потрібно зовсім небагато часу і сил. Приправа каррі надає страві приємний золотистий відтінок, чудовий аромат і особливі нотки смаку.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Індиче філе 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Печериці свіжі 250 гр.
  • Вершки 250 мл 22%
  • Каррі 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп 1 пучок
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати індичку у вершковому соусі? М’ясо промити, обсушити і нарізати скибочками, товщина яких повинна складати близько 1 см, а потім скибочки нарізати поперек волокон смужками.
  2. На сильному вогні в розігрітому маслі обсмажити філе, на що буде потрібно приблизно 5-7 хвилин. Відразу солити і перчити м’ясо не потрібно, а тільки після того, як жар запечатает соки всередині, а індичка покриється красивою скоринкою.
  3. Вийняти м’ясо зі сковороди, а замість нього покласти нарізану смужками, цибулю і пасерувати протягом декількох хвилин.
  4. Гриби нарізати, покласти до цибулі і смажити все разом 2-3 хвилини, потім повернути в сковороду м’ясо, перемішати і, накривши кришкою, готувати ще 3 хвилини.
  5. Всипати в м’ясо з грибами приправу каррі і влити вершки, помішуючи, готувати на слабкому вогні близько 5 хвилин. В кінці приготування покласти в сковороду подрібнений кріп. Подавати з гарніром з рису або картоплі.