Нудли – це неймовірно смачне і ситне блюдо традиційної української кухні. Частування готують з тіста з додаванням м’яса, овочів і інших продуктів. Кращі кулінарні варіанти цікавого страви ми зібрали для вас у нашій збірці з чотирьох рецептів приготування з покроковими фотографіями.
Нудли з м’ясом і картоплею
Нудли з м’ясом і картоплею – це апетитне блюдо української кухні, яке ідеально підійде для великого сімейного обіду або вечері. Кулінарний процес не найшвидший і простий, проте з ним зможуть впоратися навіть новачки. Для цього використовуйте наш покроковий рецепт.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свинина ½ кг
- Картоплю ½ кг
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Морква 150 гр.
- Масло рослинне для смаження
- Борошно 200 гр.
- Кефір 150 мл
- Сода харчова ⅓ ч. л.
- Кріп 30 гр.
- Цибуля зелена 30 гр.
- Часник 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Очищаємо цибулю та моркву. Нарізаємо овочі невеликими шматочками. Цибулю і моркву можна розрізати полукружками.
- Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якого стану.
- В цей час промиваємо й обсушуємо свинину. Після ріжемо її середніми шматочками.
- Викладаємо м’ясо до цибулі і моркви. Солимо, перчимо і обсмажуємо, поки свинина не зміниться в кольорі.
- Заливаємо продукти водою. Закриваємо кришкою і тушкуємо на помірному вогні близько 15 хвилин.
- Очищаємо картоплю і ріжемо його акуратними шматочками.
- Викладаємо картоплю в загальну масу. Знову солимо, перчимо. Заливаємо водою і тушкуємо ще хвилин 20.
- Приготуємо тісто. У глибокому посуді змішуємо борошно, сіль, соду і кефір.
- Замішуємо круте однорідне тісто. Закриваємо її кришкою або рушником, залишаємо на 10 хвилин.
- Дрібно нарізаємо зелену цибулю, кріп і часник.
- Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт, змащуємо її рослинним маслом.
- розподіляємо По поверхні більшу частину зелені і часнику.
- Звертаємо заготовку в щільний рулет. Нарізаємо його невеликими шматочками однакової товщини.
- Нудли з тіста викладаємо на м’ясо з овочами. Закриваємо кришкою і тушкуємо на тихому вогні близько 20 хвилин.
- Посипаємо частування залишилася зеленню і часником. Вимикаємо плиту.
- Нудли з м’ясом і картоплею готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
