Качка з апельсинами в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Качка, приготовлена з апельсинами, виходить неймовірно смачною, соковитою і ароматною. Цитрусовий присмак ідеально доповнює цю страву і робить його фаворитом будь-якого столу. Тому пропонуємо вам 6 покрокових рецептів приготування.

Качка з апельсинами, запечена у фользі в духовці

Для початку качка поливається апельсиновим соком, натирається цедрою, часником і маринується в холодильнику 8 годин. Далі в черевце птиці закладаються часточки апельсина, все перекладається на деко, накривається фольгою і запікається протягом трьох годин.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Качка 2.5 кг
  • Апельсин 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Мед 1 ст. л.
  • Кориця 1 паличка
  • Перець чорний горошок 2 шт.
  • Перець запашний 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти качку з апельсинами в духовці? Фрукти добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо. З одного знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Часник очищаємо, раздавливаем і розтираємо в ступці разом з перцем горошком, дрібкою солі і змішуємо все з цедрою. З підготовленої качки зрізаємо зайву шкіру, наколюємо її виделкою і поливаємо лимонним соком. Далі обмазуємо сумішшю часнику з цедрою і відправляємо в холодильник маринуватися на 8 годин.
  2. розігріваємо Духовку попередньо до 180оС. Другий апельсин розрізаємо на шматочки і закладаємо їх у черевце птиці з паличкою кориці. Потім заколюємо отвір за допомогою зубочистки.
  3. На невелике деко встановлюємо ґрати, зверху викладаємо качку. У деко підливаємо склянку води і накриваємо все фольгою. Відправляємо в духовку на 1 год 20 хвилин. Через це час знімаємо фольгу, змащуємо птицю утворився соком, присипаємо меленим перцем і запікаємо ще 40 хвилин.
  4. Тепер збільшуємо температуру до 220оС. В окремій ємності змішуємо мед з виділився з качки соком і обмазуємо її з усіх сторін. Відправляємо в духовку ще на 20 хвилин до рум’яної скоринки.
  5. Готового блюда даємо постояти близько 10 хвилин, після чого виймаємо звідти апельсини з корицею і подаємо до столу з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!