Качка, приготовлена з апельсинами, виходить неймовірно смачною, соковитою і ароматною. Цитрусовий присмак ідеально доповнює цю страву і робить його фаворитом будь-якого столу. Тому пропонуємо вам 6 покрокових рецептів приготування.
Качка з апельсинами, запечена у фользі в духовці
Для початку качка поливається апельсиновим соком, натирається цедрою, часником і маринується в холодильнику 8 годин. Далі в черевце птиці закладаються часточки апельсина, все перекладається на деко, накривається фольгою і запікається протягом трьох годин.
Інгредієнти на
6 порц.
- Качка 2.5 кг
- Апельсин 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- Мед 1 ст. л.
- Кориця 1 паличка
- Перець чорний горошок 2 шт.
- Перець запашний 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як смачно запекти качку з апельсинами в духовці? Фрукти добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо. З одного знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Часник очищаємо, раздавливаем і розтираємо в ступці разом з перцем горошком, дрібкою солі і змішуємо все з цедрою. З підготовленої качки зрізаємо зайву шкіру, наколюємо її виделкою і поливаємо лимонним соком. Далі обмазуємо сумішшю часнику з цедрою і відправляємо в холодильник маринуватися на 8 годин.
- розігріваємо Духовку попередньо до 180оС. Другий апельсин розрізаємо на шматочки і закладаємо їх у черевце птиці з паличкою кориці. Потім заколюємо отвір за допомогою зубочистки.
- На невелике деко встановлюємо ґрати, зверху викладаємо качку. У деко підливаємо склянку води і накриваємо все фольгою. Відправляємо в духовку на 1 год 20 хвилин. Через це час знімаємо фольгу, змащуємо птицю утворився соком, присипаємо меленим перцем і запікаємо ще 40 хвилин.
- Тепер збільшуємо температуру до 220оС. В окремій ємності змішуємо мед з виділився з качки соком і обмазуємо її з усіх сторін. Відправляємо в духовку ще на 20 хвилин до рум’яної скоринки.
- Готового блюда даємо постояти близько 10 хвилин, після чого виймаємо звідти апельсини з корицею і подаємо до столу з гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Соковита качка з апельсинами, запечена в рукаві
Качка фарширується нарізаними апельсинами, після чого змащується маринадом із соєвого соусу, меду, апельсинового соку і меленого імбиру. Далі все перекладається в рукав для запікання, щільно закривається і запікається в духовці протягом 2-2.5 годин.
Час готування: 2 год 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Качка – 2.5-3 кг
- Апельсини – 3-4 шт.
Для маринаду:
- соєвий Соус – 100 мл
- Мед – 50 гр.
- Сік апельсиновий – 100 мл
- Імбир мелений – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З одного апельсина руками або за допомогою соковижималки вичавлюємо 100 мл соку. Інші цитрусові ріжемо часточками на 4-6 частин.
Крок 2. Тепер готуємо маринад: у невеликій ємності змішуємо апельсиновий сік з соєвим соусом, потім додаємо мед і добре перемішуємо. Далі засипаємо мелений імбир, трохи солі і знову перемішуємо.
Крок 3. Підготовлену качку фаршируємо часточками апельсина. Зашивати не треба.
Крок 4. Тепер змащуємо тушку птиці приготованим раніше маринадом. Для цього можна вилити його у форму для запікання, кладемо туди качку і час від часу перевертаємо її, щоб вона добре просочилася. Цей процес займе близько 10 хвилин.
Крок 5. Замариновану качку з апельсинами перекладаємо в рукав для запікання, щільно закриваємо краю і кладемо на деко. Відправляємо все запікати в попередньо розігріту до 180оС духовку на 2-2.5 години.
Крок 6. Дістаємо готову страву з рукава, перекладаємо на тарілку, прикрашаємо за смаком і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Качка цілком з апельсинами та яблуками в духовці
На деко викладаються часточки яблук, апельсин, бебі моркву і чорнослив. Качка натирається маринадом і фарширується часником, яблуками, апельсином і чорносливом. Далі вона перекладається на деко до овочів з фруктами, все щільно закривається фольгою і запікається 2 години.
Час готування: 2 ч. 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Качка – 1.5-2 кг
- Яблука – 5 шт.
- Апельсини – 2 шт.
- Чорнослив – 1 склянка
- Моркву бебі – 250 гр.
- Капуста брюссельська – 400 гр.
- Вишня – 300 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вино червоне – 200 мл
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 0.5 склянки
- Масло оливкове – 0.5 склянки
- Часник – 1 головка.
- Мед квітковий – 4 ст. л.
- Імбир мелений – 1/3 ч. ложки
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно промиваємо качку в холодній воді. Далі обсушуємо її на паперовому рушнику, обрізаємо гузку, крайні частини крил і робимо по одному надрізу з боків.
Крок 2. Далі готуємо овочі з фруктами. Один з апельсинів нарізаємо кружальцями, а другий – часточками. Яблука добре промиваємо, вирізаємо серцевину і також нарізаємо часточками. Морква з чорносливом промиваємо в холодній воді і обсушуємо на паперовому рушнику. Зубчики часнику очистити і придавлюємо плоскою стороною ножа.
Крок 3. Тепер готуємо маринад: у невеликій ємності змішуємо півсклянки оливкової олії з соєвим соусом. Потім додаємо туди 1.5 ст. л. цукру, щіпку солі, 4 зубчики часнику, мед і добре все перемішуємо. Підготовлену тушку качки натираємо всередині і зовні оливковою олією, сіллю і чорним меленим перцем. Всередину кладемо два зубчики часнику, часточки апельсина, яблука і чорнослив. Ноги птиці пов’язуємо гумкою. Деко змащуємо олією, викладаємо туди залишилися яблука, чорнослив, моркву і зверху кладемо качку.
Крок 4. Змащуємо птицю підготовленим маринадом за допомогою силіконової пензлики, потім щільно накриваємо все фольгою і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 1.5 години.
Крок 5. Через деякий час знімаємо фольгу, змащуємо качку маринадом і повертаємо в духовку на 40 хвилин. Протягом цього часу, періодично дістаємо птицю і змащуємо її маринадом, щоб утворилася рум’яна кірочка.
Крок 6. В цей час готуємо соус до птиці: червоне вино переливаємо в невелику каструлю або сотейник, відправляємо на середній вогонь і варимо три хвилини. Далі додаємо туди 2 ст. л. цукрового піску, мелений імбир і проварюємо ще 5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь до мінімального, додаємо вишню, варимо 5 хвилин, після чого додаємо борошно і готуємо 1-2 хвилин до загустіння. Знімаємо сотейник з каструлі і остуджуємо соус до кімнатної температури. Окремо відварюємо брюссельську капусту. Подаємо готову качку з апельсинами та яблуками до столу з вишнево-імбирним соусом і гарніром. Приємного апетиту!
Соковита і м’яка качка з апельсинами і медом
Качка натирається спеціями і обмазується медом. Далі всередину закладаються нарізані кубиком апельсини, все переводиться у скляну форму і запікається півтори години. Виходить дуже смачне і соковите блюдо.
Час готування: 1 ч. 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Качка – 1 кг
- Апельсини – 6 шт.
- Спеції – 2 ст. л.
- Мед – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Качку ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником, після чого натираємо її сіллю і спеціями.
Крок 2. Якщо мед густий, то розтоплюємо його на водяній бані або в мікрохвильовій печі, і обмазуємо їм тушку качки за допомогою силіконової пензлика. Найголовніше тут змастити її повністю з усіх сторін. Апельсини добре промиваємо, обсушуємо їх, нарізаємо кубиками і заповнюємо ними черево птиці.
Крок 3. Перекладаємо качку в скляну форму і відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 220оС духовку на півтори години.
Крок 4. Через 15 хвилин надягаємо на ніжки птиці ковпачки з фольги і повертаємо в духовку. За 10 хвилин до приготування перевертаємо качку.
Крок 5. З готової птиці дістаємо апельсини, перекладаємо її на тарілку і подаємо до столу зі свіжою зеленню, овочами і гарніром. Приємного апетиту!
Як запекти качку з апельсинами і соєвим соусом в духовці?
Качка натирається цедрою лимона і апельсина, а також сіллю і перцем. Далі вона перекладається форму і запікається разом з часточками апельсина, лимона, чебрецем і розмарином. У процесі приготування качка кілька разів змащується маринадом з меду, соєвого соусу і апельсинового соку.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Качка – 2 кг
- Апельсини – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ Ч. л.
- Мед – 3 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Гілочки чебрецю – 4 шт.
- Гілочки розмарину – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку готуємо качку. За допомогою пінцета прибираємо залишилися пір’я, потрошимо і добре промиваємо всередині і зовні. Далі обсушуємо її на паперовому рушнику. З двох апельсинів і лимона знімаємо цедру і натираємо нею всередині і зовні качку разом з сіллю і перцем. Прикриваємо птицю харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 2-4 години.
Крок 2. Тепер готуємо соус для обмазування качки. У невелику ємність відправляємо мед, соєвий соус і апельсиновий сік, який ми вичавлюємо з одного апельсина. Все добре перемішуємо і відставляємо в сторону.
Крок 3. Беремо форму для запікання викладаємо туди качку грудкою вниз і відправляємо в попередньо розігріту до 220оС духовку на 20 хвилин, щоб вона пустила жир і злегка підрум’янилася. Далі зменшуємо температуру до 190оС, викладаємо навколо тушки часточки апельсина з лимоном, чебрець і розмарин. Далі поливаємо невеликою кількістю раніше приготовленого соусу і продовжуємо запікати. Змащуємо соусом качку кожні 15 хвилин, поки вона не приготується.
Крок 4. Поки все готується, можна приготувати легкий салат з шпинату з мандарином і заправити все соусом з оливкової олії, соєвого соусу, меду і гірчиці.
Крок 5. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу з салатом або улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт качки шматочками з апельсином в духовці
Оброблена качка натирається спеціями, часником, змащується майонезом, зверху викладаються кільця апельсина і все маринується 1.5 години. Далі птах перекладається в рукав і запікається протягом однієї години. Виходить дуже смачне, соковите і ароматне блюдо.
Час готування: 2 год 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Качка домашня – 1 кг
- Апельсини – 3-4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Спеції для птиці – за смаком.
- Майонез – 1 ст. л.
- Часник – 2-3 зубчики.
Процес приготування:
Крок 1. Розбираємо качку на частини, кожну з яких натираємо сіллю, чорним меленим перцем, паприкою, спеціями для птиці і часником, який перед цим дрібно нарізаємо. Також при бажанні, можна обмазати все майонезом. Перекладаємо птицю в глибоку ємність, зверху викладаємо товсті кільця з апельсинів і відправляємо маринуватися в холодильник на півтори години.
Крок 2. Через деякий час перекладаємо замариновану качку в рукав для запікання разом з кільцями апельсина.
Крок 3. Щоб блюдо було більш смачним і ароматним, кладемо всередину рукава невеликі шматочки апельсина без шкірки.
Крок 4. Щільно закриваємо рукав для запікання і відправляємо все в попередньо розігріту до 220оС духовку на годину.
Крок 5. Коли качка придбає рум’яний колір, відкриваємо рукав, вибираємо в духовій шафі режим верхнього підігріву і даємо птиці запікатися, таким чином, поки не з’явиться рум’яна кірочка.
Крок 6. Готову качку з апельсинами перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжою зеленню, овочами або улюбленим гарніром. Приємного апетиту!