Лениві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Ліниві голубці – це страва, яка, на відміну від звичайних голубців, готується набагато простіше і швидше. Справа в тому, що капусту не потрібно відварювати цілком, а потім не потрібно загортати в листя м’ясний фарш, що є трудомістким і вимагає не так вже й мало часу. Для лінивих голубців капусту шаткують або рубають, а потім додають прямо у фарш. Доводяться до готовності такі голубці по-різному: у духовці, у казані, у каструлі чи у мультиварці, іноді гасять у сковороді. Вивчіть 10 наших дуже смачних та простих рецептів приготування лінивих голубців покроково.

Ліниві голубці в духовці з підливою – покроковий рецепт

Ліниві голубці в духовці з підливою – це страва з м’ясного фаршу, відвареного рису та капусти, вони дуже нагадують котлети. Завдяки підливі голубці виходять соковитими, смачними та цілком самодостатніми. Готувати голубці в духовці – одне задоволення, адже поки вони запікаються, можна зайнятися іншими справами. Подають такі голубці зазвичай з рубаною зеленню та сметаною.

Інгредієнти:

на – 15 порції

  • Для фаршу:
  • Фарш – ½ кг (свинина + яловичина)
  • Рис білий – ½ склянки
  • Капуста білокачанна – ½ кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу – за смаком
  • Сухарі панірувальні – при необхідності
  • Для соусу:
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 300 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Вершки – 150 гр.
  • Окріп – ½ л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Спеції та Приправи – за смаком

На порцію Калорії: 155 ккал Білки: 8.3 г Жири: 10.1 г Вуглеводи: 7.5 г

Процес приготування:

Як приготувати ледачі голубці? Качан капусти розріжте навпіл, а потім потрібну вам кількість нарубайте дрібно або нашаткуйте.

Залийте подрібнену капусту окропом, поклавши її в каструлю, щоб вона добре розм’якла. Поки ви робитимете іншу роботу, нехай капуста стоїть осторонь під кришкою.

Рис відваріть до напівготовності, підсоливши воду. Напівготовий рис злийте на друшляк, але не промивайте, щоб він зберіг клейкість.

Якщо вам потрібно зробити фарш самостійно, тоді прокрутіть м’ясо з цибулею через м’ясорубку і додайте спеції і сіль до смаку. До речі, фарш можна брати будь-який, а не лише з яловичини та свинини.

Капусту відцідіть на друшляк, а потім руками відіжміть від зайвої води.

До фаршу додайте капусту, яйце куряче та рис відварений.

Вимішайте фарш до однорідної маси.

Зліпіть голубці у вигляді звичайних котлет і запануйте в подрібнених сухарях.

Форму для запікання змастіть олією та викладіть туди голубці.

До 180 градусів розжарити духовку і запікати голубці протягом 20 хвилин. За цей час зробіть підливу. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії, помішуючи.

Моркву натріть на тертці і додайте|добавляйте| до цибулі, обсмажте овочі разом, поки|доки| морква не розм’якне.

На великій тертці натріть томати без шкірок.

У сковороду до засмаження додайте томати (або вже готовий томатний соус), а також рубаний часник, сіль та приправи до смаку.

Дайте овочевій засмазі прокипіти кілька хвилин і забирайте її з плити.

У ємності розбовтайте сметану, краще жирну, з теплою водою, щоб не було грудок.

Сметанную заливку вилийте до овочів, розмішайте, за допомогою солі та приправ доведіть до потрібного вам смаку.

Голубці ліниві дістаньте з духовки.

Залийте їх соусом поступово.

Поверніть голубці в духовку і допекіть при температурі 180-190 градусів до готовності, що займе приблизно 35-40 хвилин. Або орієнтуйтеся за своєю духовкою, щоб голубці не пригоріли.

Подавайте ледачі голубці до столу гарячими.

Смачного!

Простий рецепт приготування лінивих голубців на сковороді

Нехай назва «Ліниві голубці» не вводить вас в оману – з цією стравою доведеться повозиться, особливо багато часу забирає підготовчий процес: шатківниця капусти і відварювання рису… Однак ліниві голубці, приготовлені на сковороді, виходять смачною стравою, тому, якщо у вас є час і бажання, робіть на кухні з радістю, і нехай результат вас не розчарує!

Інгредієнти:

  • Капуста – 250 гр.
  • Фарш будь-який – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис сирий – 4 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Вершки – 70 гр.
  • Паста томатная – 70 гр.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Перець та інші приправи – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Як можна тонше нашаткуйте білокачанну капусту, скористайтеся, якщо є, машинкою для шаткування.

Крок 2. У велику каструлю викладіть всю капусту, залийте окропом і дайте прокипіти 3-4 хвилини, а потім дайте капусті постояти в окропі хвилин 15-20.

Крок 3. Потім воду з капусти злийте та відіжміть її руками – зайва рідина не потрібна.

Крок 4. Поки капуста розм’якшується, цибулю та моркву дрібно наріжте (моркву можна натерти на тертці), а потім обсмажте в олії, помішуючи, щоб овочі стали м’якшими.

Крок 5. Рис заздалегідь відваріть до напівготовності у підсоленій воді, потім злийте воду.

Крок 6. Замішуйте фарш у великій мисці, виклавши до рису капусту, м’ясний фарш, пасеровану цибулю та моркву, а також додайте куряче яйце, сіль та будь-які спеції на ваш смак. Добре вимісіть фарш, щоб він став однорідною масою.

Крок 7. З м’ясоовочевої маси зліпите овальні котлетки невеликого розміру, потім обваляйте їх у борошні або панірувальних сухарях.

Крок 8. На сковороді нагрійте олію і обсмажте ліниві голубчики з двох сторін, щоб вони схопилися скоринкою.

Крок 9. З томатної пасти, сметани та невеликої кількості води (приблизно 0,5 склянки) зробіть заливку, розбовтавши її.

Крок 10. Заливання влийте в сковороду з голубцями. Вони повинні бути повністю занурені в рідину, тому води долийте в міру потреби.

Крок 11. Гасіть у сковороді під кришкою ліниві голубці приблизно 45-50 хвилин, підливаючи окріп, коли він википатиме.

Крок 12. Ледачі голубці будуть повністю готовими, коли стануть м’якими. Подавайте їх до столу зі сметаною, присипавши рубаною свіжою зеленню.

Смачного!

Порада: щоб підлива була смачнішою, до сковороди за 20 хвилин до готовності голубців можна додати запашний перець горошком і лавровий лист.

Дуже смачний рецепт лінивих голубців у каструлі

Ліниві голубці в каструлі – це смачний та ситний обід, приготувати який можна з урахуванням кількох днів, тому що голубців із зазначеної кількості інгредієнтів вийде багато. Якщо ви любите звичайні голубці, але займатися з ними не дуже хочеться, тоді цей рецепт точно для вас!

Інгредієнти:

  • Свинина чи вже готовий фарш – 450-500 гр.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Томатний сік – 0,5л.
  • Рис сухий – 0,5 ст.
  • Сметана – 2-4 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Приправи для фаршу – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. До готовності відваріть рис, підсоливши воду. Коли рис звариться, відцідіть його, але не промивайте, щоб не зникла клейкість.

Крок 2. Свинину (або будь-яке інше м’ясо чи курку) обмийте та прокрутіть з цибулею на м’ясорубку – найсмачніше виходять голубці саме з домашнього фаршу!

Крок 3. Додайте до фаршу рис, а також курячі яйця та спеції, підсоліть до смаку. Фарш вимішайте.

Крок 4. Капусту наріжте або дрібно нарубайте, потім замочіть в окропі на 15-20 хвилин, давши їй попередньо пару хвилин прокипіти. Так капуста буде м’якою і голубці погасять швидше.

Крок 5. Обсмажте цибулю, дрібно нарізану, а також моркву, натерту на тертці, поки вони не стануть м’якими.

Крок 6. Овочеву засмажку додайте до фаршу.

Крок 7. Капусту відіжміть від води і додайте до фаршу, фарш вимісіть до однорідності, якщо треба – підсоліть і приправте спеціями.

Крок 8. Невеликі овальні голубці сформуйте руками, змоченими у холодній воді, щоб фарш не чіплявся.

Крок 9. Далі їх можна запанувати у борошні.

Крок 10. Обсмажте голубці на невеликій кількості олії з двох сторін, щоб вони покрилися рум’яною скоринкою. Вогонь – середній.

Крок 11. У велику товстостінну каструлю покладіть у кілька шарів голубці, потім зробіть заливку з томатного соку та сметани, підсоливши її за смаком та додавши спеції.

Крок 12. Залийте голубці та тушкуйте їх 35-45 хвилин до готовності. Заливка повинна покривати голубці повністю, а потім вона трохи вгамується.

Крок 13. Один раз за час гасіння голубців у каструлі їх можна поміняти місцями – верхні з нижніми, щоб рівномірніше згасити.

Крок 14. Їжте ліниві голубці, тушковані в каструлі, гарячими, полив сметаною або гірчицею.

Смачного!

Покроковий спосіб приготування голубців у мультиварці

Ліниві голубці в мультиварці виходять по-справжньому лінивими, так як від господині вимагається мінімум зусиль, основну частину роботи виконає розумний побутовий прилад. Якщо хочете, додайте сюди ж нашатковану моркву та помідорки, нарізані часточками. Крім того, обсмажити можна і капусту – так вийде ще смачніше.

Інгредієнти:

  • Капуста – 400 гр.
  • Фарш будь-який – 400 гр.
  • Рис – 3/4 ст.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець мелений – до смаку.
  • Спеції для фаршу – до смаку.
  • Олія – ​​3-4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю наріжте дрібним кубиком і обсмажте в мультиварці в режимі «Спека» хвилини 3, кришка має бути відкритою. Якщо хочете, смажте цибулю і на сковороді, помішуючи.

Крок 2. Далі додайте фарш до цибулі, обсмажте всі разом, помішуючи. Час смаження 7-10 хвилин.

Крок 3. Тонко наріжте капусту, а рис промийте.

Крок 4. Додайте в засмажку з овочів та м’ясного фаршу спеції та сіль.

Крок 5. На дно чаші мультиварки викладіть засмажку, потім одним шаром рис, а потім шатковану капусту.

Крок 6. Залийте всі склянкою гарячої води.

Крок 7. Готуйте ледачі голубці в мультиварці в режимі «Плов» 45-50 хвилин.

Крок 8. Коли мультиварка приготує ледачі голубці, розмішайте масу, якщо потрібно – підсоліть і присипте чорним меленим перцем.

Крок 9. Подавайте до столу зі сметаною, гірчичним або часниковим соусом.

Смачного!

Порада: якщо вам не подобаються ліниві голубці в такому вигляді, тоді зліпите їх в окремі котлетки, викладіть у чашу мультиварки, залийте соусом і далі готуйте за рецептом.

Ліниві голубці тушковані в казані

Ледачі голубці в казані готувати зручно і просто, тому що такий посуд з товстими стінками дозволяє їжі рівномірно гасити і не пригоряти знизу. Однак контролюйте процес гасіння, якщо потрібно, додаючи воду, коли соус википатиме.

Інгредієнти:

  • Капуста – 350 гр.
  • Фарш будь-який – 300-400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис сирий – ¾ ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Вершки – 100 гр.
  • Паста томатная – 100 гр.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Лист лавровий – 2-3 шт.
  • Приправи для фаршу – до смаку.
  • Перець – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тонко наріжте білокачанну капусту або нарубайте її ножем.

Крок 2. Рис заздалегідь відваріть до готовності чи напівготовності, потім відцідіть, але не промивайте.

Крок 3. Капусту відваріть 2-3 хвилини, заливши окропом, потім відключіть вогонь і дайте постояти в окропі чверть години, щоб вона розм’якла.

Крок 4. Злийте воду та відіжміть капусту руками від зайвої рідини.

Крок 5. Моркву подрібніть на тертці, а цибулю наріжте кубиками, потім обсмажте овочі в олії, помішуючи, щоб вони пасерувалися, а не горіли. Час – 3-5 хвилин.

Крок 6. Фарш змішайте в мисці, виклавши туди рис, капусту, м’ясний фарш і яйце, а також обсмажені овочі.

Крок 7. Фарш добре вимішайте і підсоліть до смаку, додайте спеції.

Крок 8. Зліпіть овальні ліниві голубці, їх можна запанувати в борошні.

Крок 9. Обсмажте голубці з двох боків, а потім викладіть у казан.

Крок 10. Зробіть заливку, змішавши томатну пасту, сметану і воду.

Крок 11. Залийте голубці в казані і загасіть їх до готовності на невеликому вогні.

Крок 12. Повністю готові ліниві голубці – м’які та соковиті, їх подають до столу гарячими зі сметаною. Можна також подати гірчицю або хрін.

Смачного!

Класичні ліниві голубці у томатно-сметанному соусі

Ледачі голубці в томатно-сметанному соусі виходять надзвичайно смачними, коли запікаються в духовці – там вони добре розм’якшуються і просочуються заливкою. А ще такий спосіб приготування хороший тим, що не вимагає від господині великих зусиль та постійного контролю за плитою.

Інгредієнти:

  • Фарш будь-який – 500-600 гр.
  • Рис сирий – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Капуста – 300 гр.
  • Олія вершкове – 1-2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи для фаршу – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Для соусу:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 300 гр.
  • Томатная паста – 3-4 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Рис опустіть у окріп і відваріть його, підсоливши, до напівготовності, потім відцідіть на друшляк.

Крок 2. Капусту тонко нашаткуйте і відваріть у окропі 5-7 хвилин, підсоливши, потім воду злийте, а коли капуста охолоне, відіжміть її руками від зайвої рідини.

Крок 3. Цибулю і моркву дрібно нашаткуйте і пасеруйте разом у сковороді до м’якості, підсоліть.

Крок 4. У мисці змішайте дві третини пасерованих овочів з фаршем, капустою та спеціями, підсоліть до смаку.

Крок 5. Додайте туди ж рис, вершкове масло та куряче яйце, добре вимішайте фарш, щоб він став однорідним.

Крок 6. Якщо є час, дайте фаршу настоятися в холодильнику 30-60 хвилин, щоб охолоне, так голубці сформуються краще.

Крок 7. Зліпіть ледачі голубці, а потім кожен голубець по одному викладіть на шумівку і відправте в каструлю з киплячою водою. Голубець тримайте на шумівці, в каструлю не перекладайте. Як тільки голубець змінить свій колір, відразу виймайте його і відправляйте на шумівці в окріп наступний. Така маніпуляція хіба що запечатує голубець зверху, дозволяючи йому всередині залишатися соковитим. Вона замінює собою традиційне обсмажування.

Крок 8. Приготуйте соус із сметани, томатної пасти, солі та спецій за смаком, а також води. Дуже смачно вийде, якщо додати сюди грибну приправку.

Крок 9. Голубці викладіть у змащену олією форму для запікання, зверху викладіть цибулю і моркву, що залишилася, а потім залийте все томатно-сметанным соусом.

Крок 10. Ліниві голубці під соусом запікають у нагрітій до 180-190 градусів духовці не менше 45 хвилин. Щоб голубці не згоріли зверху, їх можна прикрити папером для випічки або фольгою, а за п’ять хвилин до готовності прибрати її, щоб утворилася невелика скоринка. Якщо потрібно, час приготування збільште.

Смачного!

Дуже смачний рецепт голубців із кабачками

Смачні та соковиті ліниві голубці виходять разом із кабачком – цей овоч тут просто ідеально замінює собою рис. У такі овочеві голубці можна додати курячий або індича фарш, щоб у результаті у вас вийшло не калорійне, а дуже смачне дієтичне блюдо.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 1 кг.
  • Кабачок невеликий – 1 шт.
  • Капуста – 0,5 невеликого качана.
  • Яйця – 2шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вершки – 100-150 гр.
  • Кетчуп чи томатний соус – 3-4 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. На тертці натріть кабачок, очищений від шкірки та насіння або подрібніть його в кухонному комбайні.

Крок 2. Потім відіжміть кабачок руками від соку.

Крок 3. Фарш краще зробити самостійно, подрібнивши на м’ясорубці курячу грудку (оскільки вона суха, до неї можна додати трохи свинини).

Крок 4. До м’ясного фаршу додайте кабачок, яйця та спеції.

Крок 5. Цибулю наріжте кубиками, капусту – тонкими смужками або кубиками.

Крок 6. Капусту відваріть у окропі 3-5 хвилин, потім відцідіть від води та добре відіжміть.

Крок 7. Цибулю та капусту додайте у фарш, присипте ще солі та спецій, якщо потрібно.

Крок 8. Зліпіть голубці овальної однакової форми, розмір – трохи менше вашої долоні. Ліпіть їх мокрими руками, щоб не прилипали.

Крок 9. Викладіть голубці на лист або у форму, змащену маслом, а потім залийте заливкою (сметана + кетчуп + 0,5 склянки теплої води).

Крок 10. Запікайте голубці до готовності в духовці. Температура: 180-190 градусів, час: 50-60 хвилин. Перші 45 хвилин можна запікати голубці, прикривши їх папером для випікання, щоб згори не згоріли.

Крок 11. Голубці ліниві з кабачком подавайте до столу гарячими, полив сметаною.

Смачного!

Ледачі голубці з пекінською капустою

Ліниві голубці з пекінською капустою готуються швидше, ніж із традиційною білокачанною, тому їх люблять багато господинь. А якщо ви ще жодного разу не скуштували таку страву, тоді ми рекомендуємо вам зробити її на найближчий обід або на вечерю. Гасіть ледачі голубці з пекінською капустою в мультиварці, в казані або запікайте в духовці.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис сирий – 0,5 ст.
  • Капуста пекінська – 1 шт. невеликого розміру.
  • Олія – ​​для обсмажування.
  • Приправи сухі – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки – 170 мл.
  • Томатний соус – 100мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Зелень – пучок.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед до повної готовності зваріть рис у солоній воді, відцідіть його на друшляк.

Крок 2. Чистий качан пекінської капусти наріжте дрібними кубиками, також наріжте і цибулю.

Крок 3. М’ясний фарш (найкраще – власного приготування) викладіть у миску, до нього додайте яйце, рис, цибулю та капусту, змішайте все, приправте спеціями та сіллю на ваш смак.

Крок 4. Сформуйте з фаршу голубці ліниві у вигляді котлет, а потім обсмажте їх у невеликій кількості олії з двох сторін.

Крок 5. Зробіть соус, змішавши томатний соус (можна і свіжі, нарізані томати) зі сметаною і дрібно рубаним часником. Соус підсоліть і поперчіть до смаку, додайте гарячу воду і розмішайте.

Крок 6. Голубці тушкуйте в казані або запікайте у формі в духовці, заливши соусом. Час приготування: 30-40 хвилин (або орієнтуйтеся на свою плиту).

Крок 7. Готові ліниві голубці з пекінською капустою будуть м’якими, капуста не повинна хрумтіти на зубах.

Крок 8. Подавайте до столу голубці разом зі сметаною та свіжою зеленню.

Смачного!

Голубці з курячого фаршу «як у дитячому садку»

Ліниві голубці, приготовані з курячого фаршу «як у дитячому садку», іноді не формують у вигляді котлет, а запікають шарами на деку – це швидше та зручніше. Але якщо вам дозволяє час і хочеться надати страві більше естетики, тоді зробіть ледачі голубці «з садка» традиційної форми.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 400 гр.
  • Капуста – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Рис – 100 грн.
  • Томатная паста – 2 ст.л.
  • Сметана – 3-4 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – ¾ ст.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Приправа для фаршу – до смаку.
  • Лавровий лист – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис відваріть заздалегідь до готовності, процідіть на друшляк, не промивайте. Дайте рису охолонути.

Крок 2. Наріжте капусту тонко, залийте окропом і поваріть 5-7 хвилин. Потім відцідіть, а коли капуста охолоне – відіжміть її руками.

Крок 3. У курячий фарш (найкраще його приготувати самому, перекрутивши на м’ясорубці грудку і м’ясо з курячих стегон і гомілок) додайте рис, яйце і капусту, що охолонув. Розмішайте до однорідності.

Крок 4. Цибулю та моркву, дрібно нарізані, обсмажте у мінімальній кількості олії на сковороді, весь час помішуючи.

Крок 5. Додайте засмажені овочі у фарш, посоліть і приправте його до смаку, добре вимішайте.

Крок 6. Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте голубці у вигляді круглих або овальних котлет, а потім викладіть на деко з бортиками, змащене маслом.

Крок 7. З томатної пасти, сметани, води та спецій, доданих до смаку, зробіть соус, залийте їм голубці.

Крок 8. Духовку розігрійте до 180 градусів, помістіть туди голубці і запікайте до готовності, що займе приблизно 40-45 хвилин. Можна випікати під пекарським папером чи фольгою, щоб голубці не пригоріли.

Крок 9. Ледачі голубці з курячого фаршу «як у дитячому садку» їжте теплими зі сметаною. Якщо бажаєте, присипте їх зеленню.

Смачного!

Простий рецепт приготування лінивих голубців шарами

Насамкінець ще один хороший рецепт самих що не є лінивих голубців, які запікають у духовці шарами. Вам навіть не доведеться нічого ліпити, просто підготуйте всі інгредієнти, а духовка впорається й сама. Такий процес приготування дуже економить час, але на смак ледачих голубців не впливає. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,8 кг.
  • Фарш м’ясний – 0,6-0,7 кг.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томати – 3-4 шт.
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Рис сухий – 0,5 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи для фаршу – до смаку.
  • Рослинна олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Рис спочатку потрібно промити, а потім відварити в солоній воді до готовності.

Крок 2. Капусту тонко нашаткуйте, залийте окропом, поваріть після закипання 3-5 хвилин, злийте воду, а потім відіжміть капусту руками, коли капуста охолоне.

Крок 3. Помідори, очищені від шкірок, і цибулю наріжте часточками, морквину натріть на тертці.

Крок 4. Болгарський перець наріжте тонкою соломкою.

Крок 5. Обсмажте цибулю, перець і моркву на олії, помішуючи лопаткою, щоб овочі не пригоріли. Потім трохи згасіть їх під кришкою.

Крок 6. У м’ясний фарш для голубців додайте рис, сіль та спеції, вимішайте його.

Крок 7. Далі форму для запікання з високими бортами змастіть олією, а потім укласти шари: половину обсмажених овочів, шатковану капусту, фарш з рисом, другий шар засмажених овочів.

Крок 8. Приготуйте соус: натріть на тертці помідори без шкірки, до них додайте сметану, досоліть і поперчіть, додайте півсклянки або дві третини склянки теплої води, розмішайте.

Крок 9. Соусом залийте ваші ліниві голубці, розподіливши його рівномірно.

Крок 10. Форму зверху закрийте фольгою та помістіть у духовку, вже розігріту до 200 градусів.

Крок 11. Запікайте блюдо не менше 45 хвилин, потім знімайте фольгу і доводьте ледачі голубці до готовності без неї (температуру зменшіть до 180-190 градусів).

Крок 12. До столу ліниві голубці, запечені шарами, подають, нарізавши порційно і полив сметаною.

Смачного!