Лениві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Ліниві голубці – це страва, яка, на відміну від звичайних голубців, готується набагато простіше і швидше. Справа в тому, що капусту не потрібно відварювати цілком, а потім не потрібно загортати в листя м’ясний фарш, що є трудомістким і вимагає не так вже й мало часу. Для лінивих голубців капусту шаткують або рубають, а потім додають прямо у фарш. Доводяться до готовності такі голубці по-різному: у духовці, у казані, у каструлі чи у мультиварці, іноді гасять у сковороді. Вивчіть 10 наших дуже смачних та простих рецептів приготування лінивих голубців покроково.

Ліниві голубці в духовці з підливою – покроковий рецепт

Ліниві голубці в духовці з підливою – це страва з м’ясного фаршу, відвареного рису та капусти, вони дуже нагадують котлети. Завдяки підливі голубці виходять соковитими, смачними та цілком самодостатніми. Готувати голубці в духовці – одне задоволення, адже поки вони запікаються, можна зайнятися іншими справами. Подають такі голубці зазвичай з рубаною зеленню та сметаною.

Інгредієнти:

на – 15 порції

  • Для фаршу:
  • Фарш – ½ кг (свинина + яловичина)
  • Рис білий – ½ склянки
  • Капуста білокачанна – ½ кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу – за смаком
  • Сухарі панірувальні – при необхідності
  • Для соусу:
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 300 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Вершки – 150 гр.
  • Окріп – ½ л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Спеції та Приправи – за смаком

На порцію Калорії: 155 ккал Білки: 8.3 г Жири: 10.1 г Вуглеводи: 7.5 г

Процес приготування:

Як приготувати ледачі голубці? Качан капусти розріжте навпіл, а потім потрібну вам кількість нарубайте дрібно або нашаткуйте.

Залийте подрібнену капусту окропом, поклавши її в каструлю, щоб вона добре розм’якла. Поки ви робитимете іншу роботу, нехай капуста стоїть осторонь під кришкою.

Рис відваріть до напівготовності, підсоливши воду. Напівготовий рис злийте на друшляк, але не промивайте, щоб він зберіг клейкість.

Якщо вам потрібно зробити фарш самостійно, тоді прокрутіть м’ясо з цибулею через м’ясорубку і додайте спеції і сіль до смаку. До речі, фарш можна брати будь-який, а не лише з яловичини та свинини.

Капусту відцідіть на друшляк, а потім руками відіжміть від зайвої води.

До фаршу додайте капусту, яйце куряче та рис відварений.

Вимішайте фарш до однорідної маси.

Зліпіть голубці у вигляді звичайних котлет і запануйте в подрібнених сухарях.

Форму для запікання змастіть олією та викладіть туди голубці.

До 180 градусів розжарити духовку і запікати голубці протягом 20 хвилин. За цей час зробіть підливу. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії, помішуючи.

Моркву натріть на тертці і додайте|добавляйте| до цибулі, обсмажте овочі разом, поки|доки| морква не розм’якне.

На великій тертці натріть томати без шкірок.

У сковороду до засмаження додайте томати (або вже готовий томатний соус), а також рубаний часник, сіль та приправи до смаку.

Дайте овочевій засмазі прокипіти кілька хвилин і забирайте її з плити.

У ємності розбовтайте сметану, краще жирну, з теплою водою, щоб не було грудок.

Сметанную заливку вилийте до овочів, розмішайте, за допомогою солі та приправ доведіть до потрібного вам смаку.

Голубці ліниві дістаньте з духовки.

Залийте їх соусом поступово.

Поверніть голубці в духовку і допекіть при температурі 180-190 градусів до готовності, що займе приблизно 35-40 хвилин. Або орієнтуйтеся за своєю духовкою, щоб голубці не пригоріли.

Подавайте ледачі голубці до столу гарячими.

Смачного!