Рулет з сала – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Рулет з сала – це варіант оригінальної холодної закуски для нарізки до святкового столу, додаток до борщу, смачний компонент бутерброда для сніданку або перекусу. Його готують з тонкого і з м’ясним прошарком свіжого свинячого сала, яке доповнюється спеціями, згорнути рулет і відварюється або запікається. Перевагою рулету є можливість зберігання в морозилці більше одного місяця без втрати смаку.

Рулет з сала зі шкіркою, зварену в пакеті

Ця домашня закуска з тонкого і зі шкіркою сала буде у вас і нарізкою для м’ясного асорті, і альтернативою кількість басі до бутерброду, і смачним доповненням до борщу. Готуємо рулет з сала з м’ясним прошарком (підчеревина), з якого рулет виходить дуже ніжним і соковитим. Рулет в цьому рецепті варимо, а потім запікаємо в пакеті з допомогою мультиварки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сало свиняче 1.2 кг
  • Перець чорний мелений 1.5 ч. л.
  • Імбир 1 ч. л.
  • Коріандр мелений 1 ч. л.
  • Часник сушений 1 ст. л.
  • Часник 5 зуб.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Лавровий лист 5 шт.
  • Вода-2 склянки

Процес приготування:

  1. Рулет з сала в домашніх умовах готується дуже просто. Шматок свинячого сала спочатку замочується на 10 хвилин у холодній воді, а потім шкурка скоблится ножем і сало добре промивається.
  2. Серветками сало добре обсушивается.
  3. Потім сало натирається з усіх сторін сіллю.
  4. Зазначене у рецепті кількість сухих спецій змішується в чашці.
  5. Потім цією сумішшю сало посипається і залишають на 30 хвилин.
  6. За півгодини підготовлене сало згорнути рулетом, на нього кладуть лаврові листи і рулет щільно фіксується шпагатом або ниткою.
  7. Далі сформований рулет поміщається в спеціальний рукав для запікання або пакет і кінці його фіксуються кліпсами.
  8. У чашу мультиварки наливається дві склянки води і кладеться рулет в пакеті. Включається програма «Тушкування» на 1 годину.
  9. За цей час вода майже повністю з чаші випарується. Рулет перевертається на інший бік і включається програма «Випічка» на 30 хвилин.
  10. По завершенні цієї програми рулет витягується з чаші і пакет прибирається, але шпагат залишається, інакше рулет не збереже форму.
  11. Приготований рулет з сала на ніч (12 годин) ставиться в холодильник, і у остиглого рулету знімається шпагат.
  12. Рулет готовий до нарізці і подачі до столу. Приємного апетиту!