Рулет з сала – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Рулет з сала – це варіант оригінальної холодної закуски для нарізки до святкового столу, додаток до борщу, смачний компонент бутерброда для сніданку або перекусу. Його готують з тонкого і з м’ясним прошарком свіжого свинячого сала, яке доповнюється спеціями, згорнути рулет і відварюється або запікається. Перевагою рулету є можливість зберігання в морозилці більше одного місяця без втрати смаку.

Рулет з сала зі шкіркою, зварену в пакеті

Ця домашня закуска з тонкого і зі шкіркою сала буде у вас і нарізкою для м’ясного асорті, і альтернативою кількість басі до бутерброду, і смачним доповненням до борщу. Готуємо рулет з сала з м’ясним прошарком (підчеревина), з якого рулет виходить дуже ніжним і соковитим. Рулет в цьому рецепті варимо, а потім запікаємо в пакеті з допомогою мультиварки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сало свиняче 1.2 кг
  • Перець чорний мелений 1.5 ч. л.
  • Імбир 1 ч. л.
  • Коріандр мелений 1 ч. л.
  • Часник сушений 1 ст. л.
  • Часник 5 зуб.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Лавровий лист 5 шт.
  • Вода-2 склянки

Процес приготування:

  1. Рулет з сала в домашніх умовах готується дуже просто. Шматок свинячого сала спочатку замочується на 10 хвилин у холодній воді, а потім шкурка скоблится ножем і сало добре промивається.
  2. Серветками сало добре обсушивается.
  3. Потім сало натирається з усіх сторін сіллю.
  4. Зазначене у рецепті кількість сухих спецій змішується в чашці.
  5. Потім цією сумішшю сало посипається і залишають на 30 хвилин.
  6. За півгодини підготовлене сало згорнути рулетом, на нього кладуть лаврові листи і рулет щільно фіксується шпагатом або ниткою.
  7. Далі сформований рулет поміщається в спеціальний рукав для запікання або пакет і кінці його фіксуються кліпсами.
  8. У чашу мультиварки наливається дві склянки води і кладеться рулет в пакеті. Включається програма «Тушкування» на 1 годину.
  9. За цей час вода майже повністю з чаші випарується. Рулет перевертається на інший бік і включається програма «Випічка» на 30 хвилин.
  10. По завершенні цієї програми рулет витягується з чаші і пакет прибирається, але шпагат залишається, інакше рулет не збереже форму.
  11. Приготований рулет з сала на ніч (12 годин) ставиться в холодильник, і у остиглого рулету знімається шпагат.
  12. Рулет готовий до нарізці і подачі до столу. Приємного апетиту!

Рулет з свинячого сала зі шкіркою, запечений в духовці

Рулет з тонкого зі шкіркою сала нарівні з бужениною і запеченим м’ясом є домашнім делікатесом і готується різними способами. У цьому рецепті будемо готувати рулет в два етапи: відваримо, витримаємо добу в холодильнику, а потім запечемо в духовці.

Час готування: 1 доба.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • тонке Сало свиняче – 1 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Суміш перців – за смаком.

Для розсолу:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Перець духмяний горошок – 7 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона.
  • Лавровий лист – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Тонке зі шкіркою сало добре промити і шкірку поскоблить ножем. Серветками прибрати з сала зайву вологу. Розкласти сало на столі. Часник очистити і нарізати тонкими слайсами. Сало посипати сумішшю перців і рівномірно розкласти на ньому часник.

Крок 2. Потім сало з приправами акуратно і щільно згорнути рулетом.

Крок 3. Туго обмотати рулет кулінарною шпагатом, щоб рулет зберіг свою форму.

Крок 4. В окремій каструлі закип’ятити літр чистої води, покласти в окріп зазначені в рецепті сіль зі спеціями і поварити їх пару хвилин.

Крок 5. Потім розсіл покласти сформований рулет і поварити його протягом 25-30 хвилин від початку кипіння.

Крок 6. Зварений рулет вийняти з розсолу і рівно на добу поставити в холодне місце.

Крок 7. Після закінчення цього часу рулет загорнути в шматок фольги і укласти у форму для запікання.

Крок 8. Духовку розігріти до 200°С і поставити в неї рулет на 30 хвилин. Запечений рулет остудити, зняти фольгу, за бажанням посипати червоним перцем і можна знімати пробу. Приємного апетиту!

Рулет з тонкого сала з фаршем

З тонкого сала, яке не підходить до засолюванні, можна приготувати хорошу домашню закуску, яку відрізняє хороший смак і аромат. Додамо до сала м’ясний фарш, моркву і спеції, сформуємо рулет і відваримо, загорнувши його в харчову плівку.

Час приготування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • тонке Сало свиняче – 800 гр.
  • Фарш свинячий – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для фаршу – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Сало для рулету добре промийте під холодною водою і шкірку поскобліть ножем. Потім сало обсушити кухонним рушником, розрізати на дві однакові частини і на його поверхні зробіть косі надрізи до самої шкірки. Посипте сало сіллю по своєму смаку і натріть подрібненим на часничниці часником.

Крок 2. Промиту зелень дрібно наріжте і її рівномірно розкладіть на поверхні шматків.

Крок 3. М’ясний фарш добре перемішайте з сіллю, меленим перцем і спеціями, і укладіть його рівним шаром поверх зелені.

Крок 4. Очищену моркву натріть на корейській тертці і розкладіть її поверх шару фаршу.

Крок 5. Потім два шматки акуратно складіть начинкою всередину.

Крок 6. Кулінарною ниткою або шпагатом сало щільно обмотайте з усіх боків, щоб вийшов рулет.

Крок 7. Потім сало помістіть в рукав для запікання і ще раз замотайте ниткою, щоб при варінні вода не потрапляла в пакет.

Крок 8. У каструлі закип’ятіть чисту воду. Опустіть В окріп підготовлене сало і варіть рулет протягом 2 годин від початку кипіння і на невеликому вогні. Поверх рулету покладіть плоску тарілку, щоб він не спливав при варінні.

Крок 9. Відварену рулет покладіть під будь-який вантаж і залиште до повного охолодження. Потім на пару годин покладіть рулет в холодильник.

Крок 10. Охолоджений рулет з тонкого сала з фаршем можете нарізати тонкими скибочками і подавати до столу. Приємного апетиту!

Рулет з сала варена в лушпинні цибулі

Тонке сало зі шкіркою недорого коштує і відмінно підходить для приготування вареної рулету. Відварюємо рулет в цибулинні, що додасть закуски легкий копчений ефект, а аромат часнику зі спеціями – особливий смак. Приготований рулет, загорнутий у фольгу, добре зберігається в морозилці і буде у вас готової закускою в будь-який час.

Час приготування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 2 години.

Порції: 6.

Склад:

  • тонке Сало зі шкіркою – 1 кг
  • Часник – 10 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • цибулиння – 300 гр.
  • Вода – 5 л

Процес приготування:

Крок 1. Шматок тонкого сала зі шкіркою промийте під проточною водою і шкірку добре поскобліть ножем. Потім всю вологу видаліть рушником.

Крок 2. Внутрішню поверхню сала по своєму смаку і рівномірно посипте сіллю з чорним перцем і хмелі-сунелі.

Крок 3. Сало загорніть в щільний рулет шкуркою зовні і туго зав’яжіть його кулінарною ниткою.

Крок 4. У велику каструлю насипте цибульне лушпиння і додайте до неї очищені часникові зубки.

Крок 5. Покладіть в каструлю сформований рулет (один або два, як у вас вийшло) і залийте їх чистою водою. Насипте сіль виходячи з розрахунку на 1 літр води 100 гр. солі. У бульйон додайте лаврові листи і горошини чорного перцю.

Крок 6. Щоб рулети не спливали при варінні, поверх покладіть їх плоску тарілку. Варіть рулети протягом 2 годин від початку кипіння і на невеликому вогні.

Крок 7. Після закінчення цього часу каструлю з відвареними рулетами поставте на 12 годин у холодне місце. Приготовлені охолоджені рулети вийміть з бульйону і акуратно видаліть нитку.

Крок 8. Закуску можна нарізати тонкими скибочками і подавати до столу. Приємного апетиту!

Домашній рулет з сала з часником та зеленню

Зазвичай сало солять за різними рецептами, але закуску з нього можна зробити у вигляді рулетів, і особливо з солоного сала з невеликими прошарками м’яса. Доповнимо рулети зеленню, часником і солодким перцем. У термічній обробці ця закуска не потребує. Рулети з часником і зеленню можуть бути у вас і прикрасою до святкового столу. До них подають чорний хліб, гірчицю і хрін.

Час приготування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Сало солоне – 250 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Петрушка свіжа – 4 гілочки.
  • Перець болгарський – 80 гр.
  • Перець червоний гострий – ½ ч. л.
  • Суміш перців – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Солоне сало гострим ножем розрізається на тонкі пласти будь-якого розміру. Шкірку бажано видалити.

Крок 2. Через харчову плівку пласти відбиваються кухонним молоточком на одній стороні.

Крок 3. Потім перевертаються і так само відбиваються, з іншого боку. У вас повинні вийти тонкі рівні прямокутники.

Крок 4. Петрушка промивається і дрібно нарізати.

Крок 5. Перець солодкий очищується від насіння, нарізати маленькими кубиками і перекладається до петрушці.

Крок 6. Очищаються і подрібнюються на часничниці зубки часнику.

Крок 7. До цих інгредієнтів насипається червоний перець з сумішшю перців, і начинка добре перемішується.

Крок 8. Розстилається на дошці харчова плівка. На неї кладуть відбиті прямокутники сала. Поверх сала рівним шаром укладається приготовлена начинка.

Крок 9. Сало з начинкою загортається в щільні рулети і кінці їх щільно закріплюються. Рулети на 2 години покласти в морозилку, після чого їх можна нарізати тонкими скибочками і подавати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати рулет із сала у фользі в духовці?

Запечений у фользі в духовці рулет з сала – закуска натуральна, домашня і дуже смачна в порівнянні з магазинними м’ясними делікатесами. Готуємо рулет з свіжого сала і запікаємо в фользі в духовці. До сала додамо трохи м’яса і набір спецій, які визначать смак закуски. Рулет не вимагає багато часу і зусиль.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 10.

Склад:

  • Сало – 2 кг
  • Свинина м’якоть – 400 гр.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Розмарин сухий – 1 ст. л.
  • Приправа до м’яса – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Чебрець – 1 ст. л.
  • Базилік – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний маринований – за смаком.
  • Гірчиця зернова – 1 пакет.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 18 зубков.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу змішайте в окремій піалі зазначені в рецепті сухі спеції, за винятком зернової гірчиці, і додайте до них подрібнені лаврове листя. Сало розріжте на два шматки, добре промийте, поскобліть ножем шкірку і потім його обсушіть рушником. Посипте сало сумішшю спецій. Часник очистіть і подрібніть на часничниці. Цією кашкою натріть сало. Переверніть шматки і посипте спеціями шкірку.

Крок 2. Потім сало переверніть назад і посипте зерновий гірчицею з дрібно нарізаним гострим маринованим перцем.

Крок 3. Свиняче м’ясо наріжте тонкими шматочками і відбийте молоточком. Відбитими шматочками м’яса покрийте всю поверхню сала і їх посипте залишилася сумішшю спецій.

Крок 4. Потім сало акуратно і щільно скрутіть рулетами і обмотайте їх кулінарною ниткою або шпагатом.

Крок 5. Деко застеліть папером і покладіть на нього підготовлені рулети. Їх щільно закрийте другим шматком фольги і поставте в розігріту до 200°С духовку. Запікайте рулети протягом 40 хвилин. Потім верхній аркуш фольги зніміть, зменшіть нагрів духовки до 160°С і продовжите запікання ще 1,5–2 години. За цей час рулети покриються рум’яною скоринкою. Вимкніть Духовку і залиште в ній запечені рулети з сала до повного охолодження. Приємного апетиту!

Домашній рулет з свинячого сала, запечена в рукаві

В цьому рецепті вам пропонується приготувати презентабельне блюдо для святкового столу – рулет з свинячого сала, запечена в рукаві в духовці. Для рулету беремо сало з прошарками м’яса, так званий подчеревок, і натираємо її спеціями. Після запікання ваша закуска буде м’яка, соковита і ароматна. Її можна подавати до столу як гарячим блюдом, так і у вигляді холодної нарізки.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Свиняча очеревина – 1.5 кг
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Часник сухий – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте сало для рулету і відміряйте вказане в рецепті кількість спецій.

Крок 2. Насипте в окрему чашку сухий часник, паприку, чорний перець і сіль. Потім налийте до них 4 ложки рослинного масла і добре перемішайте.

Крок 3. Сало промийте, поскобліть ножем шкірку і потім обсушіть його рушником. Гострим ножем шматок сала надріжте і розгорніть його у вигляді книжки.

Крок 4. На всю поверхню рулету силіконової пензликом рівномірно нанесіть приготовлену суміш спецій.

Крок 5. Руками щільно скрутіть сало, сформувавши рулет.

Крок 6. Потім сформований рулет туго обв’яжіть кулінарною ниткою або шпагатом. На зовнішню поверхню рулету нанесіть інший маринад.

Крок 7. Перекладіть Рулет в рукав для запікання. Кінці рукава щільно закріпіть кліпсами. Пакет зверху наколіть, щоб вийшли отвори для видалення гарячого пара.

Крок 8. Запікайте рулет в духовці протягом 1 години при 180°С. Запечений рулет звільніть від рукави і видаліть нитку.

Крок 9. Для подачі у гарячому вигляді наріжте запечена в рукаві рулет з сала порційними шматочками. При подачі у вигляді холодної закуски рулет спочатку остудіть, а потім видаліть нитку. Приємного апетиту!