Омлет на пару – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Омлет – це французька страва, яке полюбилося багатьом вітчизняним кулінарам. Існує безліч рецептів омлету, які підходять для вживання в їжу навіть зовсім маленьким дітям. Причому, це блюдо дуже корисне і смачне.

Як приготувати пишний омлет на пару в мультиварці?

Щоб омлет вийшов повітряним, необхідно додавати не менше 5 яєць. Не радимо відкривати кришку під час приготування і почекати 10-15 хвилин після випічки. Іноді, щоб страва була більш апетитним, в нього додають борошно.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло вершкове 10 гр.
  • Вода ⅕ л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний омлет на пару? Беремо глибоку миску і гострою стороною ножа вбиваємо туди кожне яйце.
  2. Додаємо молоко згідно з рецептом. Слідом засипаємо сіль. Віночком або перемішуємо ложкою молоко, яйця і сіль до однорідності і появи білої пінки. Яйця ні в якому разі не збивати.
  3. Дістаємо форму з мультиварки і змащуємо вершковим маслом. Вливаємо молочно-яєчну суміш і воду.
  4. Вводимо необхідні налаштування: ставимо майбутній омлет на гасіння (приблизно 30-35 хвилин) при температурі 90 градусів.
  5. Встановлюємо форму з вмістом назад у каструлю. Закриваємо кришку. Випікаємо до готовності.
  6. Даємо настоятися 10-15 хвилин і подаємо до столу. Омлет готується на пару: якщо все зробити правильно, він виходить пишним і дуже смачним. Також це поживне і корисне блюдо для сніданку або вечері.

Приємного апетиту!