Штрудли – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Штрудли – це апетитне блюдо традиційної німецької кухні. Воно порадує вас неймовірною аппетитностью і поживними властивостями. Подавайте його до сімейного обіду або вечері. Є багато варіацій цікавого частування. Кращі ідеї ми зібрали для вас у перевіреної кулінарної добірці з шести рецептів з покроковими фотографіями.

Штрудли по-німецьки з м’ясом і картоплею

Штрудли по-німецьки з м’ясом і картоплею – це неймовірно ситне, апетитне і яскраве за смаком страва для домашнього столу. Щоб кулінарний процес пройшов з комфортом, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Здивуйте своїх близьких цікавим частуванням німецької кухні.

Інгредієнти на
4 порц.

  • М’ясо ⅔ кг
  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне для змащування тесту
  • Для тіста:
  • Борошно 200 гр.
  • Вода ½ склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Спочатку приготуємо тісто. Просіваємо в глибоку миску борошно. Розбиваємо до неї куряче яйце і вливаємо воду, попередньо розмішати з сіллю.
  2. Починаємо вимішувати вміст до утворення щільного тіста. Закриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на час.
  3. Очищаємо картоплю, промиваємо його і ріжемо кубиками середнього розміру.
  4. Очищену моркву ріжемо кружальцями.
  5. Тонкими півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.
  6. Добре промиваємо м’ясо, обсушуємо його і ріжемо такими ж шматочками, як і картоплю. М’ясо можна використовувати будь – яловичину, свинину, курку. Головне, щоб воно було молоде. У цьому рецепті використовуються курячі стегенця.
  7. Повертаємося до тесту. Ділимо його на дві частини і розгортаємо в тонкі кола.
  8. Рясно промазуємо пласти тіста рослинною олією.
  9. Звертаємо їх в тонкі рулетики.
  10. Далі рулетики ріжемо невеликими шматочками однакової товщини.
  11. Викладаємо інгредієнти в казан шарами: м’ясо, цибулю, моркву, картоплю, шматочки тіста. Повторюємо шари.
  12. Посипаємо заготівлю сіллю і спеціями за смаком. Заливаємо вміст водою. Доводимо до кипіння і після тушкуємо на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.
  13. Штрудли по-німецьки з м’ясом і картоплею готові. Викладайте на блюдо сервірувальну тарілку і подавайте до столу!

Штрудли з квашеною капустою

Штрудли з квашеною капустою порадують вас яскравим смаком, соковитістю і поживністю. Подавайте до великого сімейного обіду або вечері. У приготуванні апетитного страви вам допоможе перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Капуста квашена – 300 гр.
  • Свинина – 0,5 кг
  • Картопля – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 320 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Для тіста:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове топлене – 60 гр.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Далі приготуємо тісто. Для його замішування можна використовувати хлібопічку. Викладаємо в контейнер рідкі продукти.

Крок 3. Далі додаємо сухі інгредієнти. Включаємо режим для дріжджового тіста і очікуємо замішування.

Крок 4. Очищаємо цибулини і нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 5. У утятнице або казані обсмажуємо шматочки м’яса з цибулею.

Крок 6. Викладаємо сюди квашену капусту.

Крок 7. Доповнюємо заготівлю сіллю і чорним меленим перцем. Перемішуємо. Прибираємо заготовку з плити.

Крок 8. Очищаємо картоплю і ріжемо його кубиками середнього розміру. Викладаємо до м’яса з капустою.

Крок 9. Готове тісто ділимо на невеликі шматочки. Їх розкачуємо і звертаємо в рулетики.

Крок 10. Викладаємо рулетики з тіста на картопляний шар. Заливаємо водою, кип’ятимо і тушкуємо під кришкою близько години.

Крок 11. Штрудли з квашеною капустою готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Штрудли з куркою

Штрудли з куркою – це дуже смачне і неймовірно поживна страва німецької кухні, яке кожен може повторити в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої збірки. Відмінне рішення для великого сімейного обіду або вечері!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Гомілка куряча – 300 гр.
  • Стегно куряче – 400 гр.
  • Крила курячі – 300 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Капуста квашена – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • копчена Паприка – 1 ч. л.
  • Спеції – 2 ч. л.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста просіваємо борошно. Додаємо до неї сухі дріжджі, сіль і цукор. Перемішуємо.

Крок 2. В сухої суміші робимо невелике поглиблення. Вливаємо сюди теплу воду, тепле молоко і половину рослинного масла.

Крок 3. Замішуємо однорідне тісто щільне. Викладаємо його в миску, обмащений рослинним маслом, і прибираємо в тепле місце на 40 хвилин.

Крок 4. Підготуємо інші інгредієнти.

Крок 5. Курку промиваємо під водою і обсушуємо паперовими рушниками. Тонкими четвертинками розбираємо цибулю. Подрібнюємо часник, моркву ріжемо соломкою.

Крок 6. Нагріваємо казан з олією. Викладаємо сюди курячі частини. Обсмажуємо до рум’янцю.

Крок 7. Відправляємо до курки половину цибулі. Перемішуємо і продовжуємо готувати до золотистого відтінку лука.

Крок 8. Додаємо в казан квашену капусту.

Крок 9. Перемішуємо вміст і обсмажуємо ще трохи.

Крок 10. Очищену картоплю ріжемо великими шматочками. Перемішуємо їх з часником, залишилися цибулею і соломкою моркви. Сюди ж додаємо сіль і спеції.

Крок 11. Викладаємо овочі в казан. Заливаємо вміст водою. Доводимо до кипіння, після тушкуємо під кришкою близько 15 хвилин на тихому вогні.

Крок 12. До цього часу тісто помітно підійде. Розкачуємо його в тонкий пласт.

Крок 13. Пласт тесту звертаємо в тонкий рулет. Після ріжемо його на невеликі частини. При бажанні, ці частини можна оформити у вигляді квіток з допомогою дерев’яної шпажки.

Крок 14. Викладаємо шматочки тіста в казан. Можна додати лаврові листочки для аромату. Знову даємо вмісту закипіти.

Крок 15. Після закипання зменшуємо вогонь, закриваємо частування кришкою і тушкуємо 30 хвилин. Після готовності даємо страві настоятися під кришкою ще 5 хвилин.

Крок 16. Штрудли з куркою готові. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!

Штрудли з тестом на кефірі

Штрудли з тестом на кефірі порадують вас насиченим смаком і поживними властивостями. Подавайте до великого сімейного обіду або вечері. У приготуванні апетитного страви використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • М’ясо – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Капуста квашена – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 700-1000 гр.
  • Кефір – 0,5 л.
  • Сода – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для гасіння. М’ясо обробляємо на невеликі шматочки, очищаємо овочі і промиваємо.

Крок 2. Підготуємо необхідні продукти для тесту.

Крок 3. У глибоку миску виливаємо кефір, рослинне масло, додаємо сіль і соду. Перемішуємо інгредієнти.

Крок 4. Просіваємо борошно в рідку суміш.

Крок 5. Замішуємо однорідне щільне тісто, даємо йому відпочити.

Крок 6. М’ясні шматочки у казані обсмажуємо до рум’янцю, після накриваємо кришкою і тушкуємо близько 5-7 хвилин.

Крок 7. Доповнюємо м’ясо подрібненою морквою і цибулею. Перемішуємо і смажимо все разом до м’якості овочів.

Крок 8. Викладаємо в заготовку соломку картоплі, квашену капусту. Солимо вміст, доповнюємо перцем і спеціями за смаком. Заливаємо водою і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні.

Крок 9. Відпочиле тісто тонко розкочуємо.

Крок 10. Обмазуємо пласт тіста сумішшю рослинного масла, подрібненого часнику та кропу. Розрізаємо на смужки.

Крок 11. Звертаємо смужки в щільні рулетики.

Крок 12. Рулетики викладаємо на м’ясо з овочами. Знову вливаємо воду. Закриваємо блюдо кришкою і тушкуємо близько 30-40 хвилин. Після зменшуємо вогонь і даємо частування настоятися протягом 10 хвилин. Крок 13. Штрудли з тестом на кефірі готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Штрудли з тестом на воді

Штрудли з тестом на воді – це апетитне і неймовірно ситна страва німецької кухні, яке кожен може повторити в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове частування подавайте до сімейного обіду або вечері!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рис – 4 ст. л.
  • Фарш свинячий – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Соус томатний – 250 гр.
  • Вода – 70 мл

Для тіста:

  • Борошно – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо просте тісто з борошна, води і солі. Необхідно отримати щільний однорідний ком, дайте йому відпочити.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість рису і промиваємо його під водою.

Крок 3. Відварюємо рис до готовності в підсоленій воді.

Крок 4. Свинячий фарш з’єднайте з рисом, подрібненою цибулею, сіллю і перцем. Гарненько вимішуємо масу.

Крок 5. Готове тісто на воді тонко розкачуємо, після нарізаємо широкими довгими смужками.

Крок 6. Фарш викладаємо на смужки тонким шаром.

Крок 7. Скручуємо заготовки в щільні рулети. Викладаємо їх у форму для запікання.

Крок 8. Заливаємо частування сумішшю з томатної пасти і води. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Крок 9. Штрудли з тестом на воді готові. Подавайте апетитне частування до столу!

Штрудли на дріжджовому тесті

Штрудли на дріжджовому тесті порадують вас неймовірною соковитістю і поживністю. Подавайте до великого обіду в колі сім’ї. У приготуванні апетитного страви німецької кухні вам допоможе перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Капуста білокачанна – 0,7 кг
  • Капуста квашена – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для обмазування тесту.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для тіста. Борошно відразу можна просіяти через дрібне металеве сито.

Крок 2. Сухі дріжджі розмішуємо в теплому молоці. Перемішуємо і залишаємо на час. Приблизно на 10-15 хвилин.

Крок 3. У готову опару вливаємо воду і додаємо сіль. Просіваємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Залишаємо його підходити в теплому місці на 1-1,5 години.

Крок 4. Підготуємо інші інгредієнти. Свіжу капусту промиваємо, куряче філе ріжемо невеликими кубиками.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди курячі шматочки і обсмажуємо їх до легкого рум’янцю.

Крок 6. У каструлю з товстим дном викладаємо куряче філе, дрібно нашатковану свіжу капусту і квашену капусту. Солимо, перчимо й перемішуємо продукти.

Крок 7. Повертаємося до тесту. До цього часу воно повинно помітно збільшитися в розмірі.

Крок 8. Готове дріжджове тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 9. Тісто добре змащуємо рослинним маслом і ріжемо на тонкі смуги.

Крок 10. Кожну смужку скручуємо в рулетик.

Крок 11. Розкладаємо штрудли на заготівлю з капусти і курки.

Крок 12. Закриваємо частування кришкою і тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин.

Крок 13. Штрудли на дріжджовому тесті готові. Можна подавати до столу!