Штрудли на дріжджовому тесті
Штрудли на дріжджовому тесті порадують вас неймовірною соковитістю і поживністю. Подавайте до великого обіду в колі сім’ї. У приготуванні апетитного страви німецької кухні вам допоможе перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- куряче Філе – 0,5 кг
- Капуста білокачанна – 0,7 кг
- Капуста квашена – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для тіста:
- Борошно – 0,5 кг
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Молоко – 200 мл
- Вода – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для обмазування тесту.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для тіста. Борошно відразу можна просіяти через дрібне металеве сито.
Крок 2. Сухі дріжджі розмішуємо в теплому молоці. Перемішуємо і залишаємо на час. Приблизно на 10-15 хвилин.
Крок 3. У готову опару вливаємо воду і додаємо сіль. Просіваємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Залишаємо його підходити в теплому місці на 1-1,5 години.
Крок 4. Підготуємо інші інгредієнти. Свіжу капусту промиваємо, куряче філе ріжемо невеликими кубиками.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди курячі шматочки і обсмажуємо їх до легкого рум’янцю.
Крок 6. У каструлю з товстим дном викладаємо куряче філе, дрібно нашатковану свіжу капусту і квашену капусту. Солимо, перчимо й перемішуємо продукти.
Крок 7. Повертаємося до тесту. До цього часу воно повинно помітно збільшитися в розмірі.
Крок 8. Готове дріжджове тісто розгортаємо в тонкий пласт.
Крок 9. Тісто добре змащуємо рослинним маслом і ріжемо на тонкі смуги.
Крок 10. Кожну смужку скручуємо в рулетик.
Крок 11. Розкладаємо штрудли на заготівлю з капусти і курки.
Крок 12. Закриваємо частування кришкою і тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин.
Крок 13. Штрудли на дріжджовому тесті готові. Можна подавати до столу!