Штрудли – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Штрудли на дріжджовому тесті

Штрудли на дріжджовому тесті порадують вас неймовірною соковитістю і поживністю. Подавайте до великого обіду в колі сім’ї. У приготуванні апетитного страви німецької кухні вам допоможе перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Капуста білокачанна – 0,7 кг
  • Капуста квашена – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для обмазування тесту.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для тіста. Борошно відразу можна просіяти через дрібне металеве сито.

Крок 2. Сухі дріжджі розмішуємо в теплому молоці. Перемішуємо і залишаємо на час. Приблизно на 10-15 хвилин.

Крок 3. У готову опару вливаємо воду і додаємо сіль. Просіваємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Залишаємо його підходити в теплому місці на 1-1,5 години.

Крок 4. Підготуємо інші інгредієнти. Свіжу капусту промиваємо, куряче філе ріжемо невеликими кубиками.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди курячі шматочки і обсмажуємо їх до легкого рум’янцю.

Крок 6. У каструлю з товстим дном викладаємо куряче філе, дрібно нашатковану свіжу капусту і квашену капусту. Солимо, перчимо й перемішуємо продукти.

Крок 7. Повертаємося до тесту. До цього часу воно повинно помітно збільшитися в розмірі.

Крок 8. Готове дріжджове тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 9. Тісто добре змащуємо рослинним маслом і ріжемо на тонкі смуги.

Крок 10. Кожну смужку скручуємо в рулетик.

Крок 11. Розкладаємо штрудли на заготівлю з капусти і курки.

Крок 12. Закриваємо частування кришкою і тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин.

Крок 13. Штрудли на дріжджовому тесті готові. Можна подавати до столу!