Штрудли з куркою
Штрудли з куркою – це дуже смачне і неймовірно поживна страва німецької кухні, яке кожен може повторити в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої збірки. Відмінне рішення для великого сімейного обіду або вечері!
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Гомілка куряча – 300 гр.
- Стегно куряче – 400 гр.
- Крила курячі – 300 гр.
- Картопля – 1 кг
- Капуста квашена – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- копчена Паприка – 1 ч. л.
- Спеції – 2 ч. л.
- Кріп – 5 гілок.
- Масло рослинне – для смаження.
Для тіста:
- Борошно – 350 гр.
- Вода – 100 мл
- Молоко – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Масло рослинне – 70 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для тіста просіваємо борошно. Додаємо до неї сухі дріжджі, сіль і цукор. Перемішуємо.
Крок 2. В сухої суміші робимо невелике поглиблення. Вливаємо сюди теплу воду, тепле молоко і половину рослинного масла.
Крок 3. Замішуємо однорідне тісто щільне. Викладаємо його в миску, обмащений рослинним маслом, і прибираємо в тепле місце на 40 хвилин.
Крок 4. Підготуємо інші інгредієнти.
Крок 5. Курку промиваємо під водою і обсушуємо паперовими рушниками. Тонкими четвертинками розбираємо цибулю. Подрібнюємо часник, моркву ріжемо соломкою.
Крок 6. Нагріваємо казан з олією. Викладаємо сюди курячі частини. Обсмажуємо до рум’янцю.
Крок 7. Відправляємо до курки половину цибулі. Перемішуємо і продовжуємо готувати до золотистого відтінку лука.
Крок 8. Додаємо в казан квашену капусту.
Крок 9. Перемішуємо вміст і обсмажуємо ще трохи.
Крок 10. Очищену картоплю ріжемо великими шматочками. Перемішуємо їх з часником, залишилися цибулею і соломкою моркви. Сюди ж додаємо сіль і спеції.
Крок 11. Викладаємо овочі в казан. Заливаємо вміст водою. Доводимо до кипіння, після тушкуємо під кришкою близько 15 хвилин на тихому вогні.
Крок 12. До цього часу тісто помітно підійде. Розкачуємо його в тонкий пласт.
Крок 13. Пласт тесту звертаємо в тонкий рулет. Після ріжемо його на невеликі частини. При бажанні, ці частини можна оформити у вигляді квіток з допомогою дерев’яної шпажки.
Крок 14. Викладаємо шматочки тіста в казан. Можна додати лаврові листочки для аромату. Знову даємо вмісту закипіти.
Крок 15. Після закипання зменшуємо вогонь, закриваємо частування кришкою і тушкуємо 30 хвилин. Після готовності даємо страві настоятися під кришкою ще 5 хвилин.
Крок 16. Штрудли з куркою готові. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!