Штрудли – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Штрудли з куркою

Штрудли з куркою – це дуже смачне і неймовірно поживна страва німецької кухні, яке кожен може повторити в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої збірки. Відмінне рішення для великого сімейного обіду або вечері!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Гомілка куряча – 300 гр.
  • Стегно куряче – 400 гр.
  • Крила курячі – 300 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Капуста квашена – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • копчена Паприка – 1 ч. л.
  • Спеції – 2 ч. л.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста просіваємо борошно. Додаємо до неї сухі дріжджі, сіль і цукор. Перемішуємо.

Крок 2. В сухої суміші робимо невелике поглиблення. Вливаємо сюди теплу воду, тепле молоко і половину рослинного масла.

Крок 3. Замішуємо однорідне тісто щільне. Викладаємо його в миску, обмащений рослинним маслом, і прибираємо в тепле місце на 40 хвилин.

Крок 4. Підготуємо інші інгредієнти.

Крок 5. Курку промиваємо під водою і обсушуємо паперовими рушниками. Тонкими четвертинками розбираємо цибулю. Подрібнюємо часник, моркву ріжемо соломкою.

Крок 6. Нагріваємо казан з олією. Викладаємо сюди курячі частини. Обсмажуємо до рум’янцю.

Крок 7. Відправляємо до курки половину цибулі. Перемішуємо і продовжуємо готувати до золотистого відтінку лука.

Крок 8. Додаємо в казан квашену капусту.

Крок 9. Перемішуємо вміст і обсмажуємо ще трохи.

Крок 10. Очищену картоплю ріжемо великими шматочками. Перемішуємо їх з часником, залишилися цибулею і соломкою моркви. Сюди ж додаємо сіль і спеції.

Крок 11. Викладаємо овочі в казан. Заливаємо вміст водою. Доводимо до кипіння, після тушкуємо під кришкою близько 15 хвилин на тихому вогні.

Крок 12. До цього часу тісто помітно підійде. Розкачуємо його в тонкий пласт.

Крок 13. Пласт тесту звертаємо в тонкий рулет. Після ріжемо його на невеликі частини. При бажанні, ці частини можна оформити у вигляді квіток з допомогою дерев’яної шпажки.

Крок 14. Викладаємо шматочки тіста в казан. Можна додати лаврові листочки для аромату. Знову даємо вмісту закипіти.

Крок 15. Після закипання зменшуємо вогонь, закриваємо частування кришкою і тушкуємо 30 хвилин. Після готовності даємо страві настоятися під кришкою ще 5 хвилин.

Крок 16. Штрудли з куркою готові. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!