Суп з яловичини – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп з яловичини – це просте та смачне кулінарне рішення для домашнього обіднього меню. М’ясна гаряча страва можна приготувати різними способами. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці з десяти смачних рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Суп харчо із яловичини з рисом

Суп-харчо з яловичини з рисом – це неймовірно смачне та поживне частування для вашого домашнього обіду. Такий продукт порадує апетитним зовнішнім виглядом та наваристістю. Приготувати харчо своїми руками нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Яловичина – ½ кг
  • Рис білий – 80 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 8 зуб.
  • Томатная паста – 100 гр.
  • Аджика – 25 гр.
  • Приправа – 2 ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Кинза – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Як приготувати суп з яловичини? Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

М’ясо промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Потім нарізаємо його невеликим кубиком.

Викладаємо кубики яловичини в каструлю та заливаємо водою. Варимо на повільному вогні півтори-дві години, періодично забираючи піну.

Дрібно рубаємо ножем очищені цибуля і часник.

У невеликому сотейнику обсмажуємо цибулю з часником на олії. Готуємо кілька хвилин.

Додаємо до овочів подрібнені стебла кінзи та аджику. Через 3 хвилини додаємо томатну пасту. Готуємо близько 25 хвилин, періодично помішуючи.

Готову яловичину витягаємо з бульйону.

Сам бульйон проціджуємо та виливаємо назад у каструлю. Солимо і доводимо до кипіння. Далі додаємо томатну масу та лавровий лист. Всипаємо уцхо-сунелі та коріандр. Знову доводимо до кипіння.

Сюди висипаємо добре промитий рис та варимо ще 15 хвилин. Забираємо заготівлю з вогню, повертаємо до неї м’ясо і відправляємо подрібнену зелень. Закриваємо суп кришкою і залишаємо наполягати на 10 хвилин.

Суп харчо з яловичини з готовий рис. Розливайте по тарілках та подавайте до столу, доповнивши подрібненою зеленню!

Простий та смачний суп із яловичини з картоплею

Простий та смачний суп із яловичини з картоплею виходить смачним, ситним та апетитним. Така страва ідеально підійде для великого сімейного обіду та урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати наваристий суп за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зелень сушена – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком. Яловичину вибираємо з жировим прошарком.

Крок 2. Шматки яловичини викладаємо в каструлю чи казан.

Крок 3. Заливаємо все це киплячою водою. Ставимо заготовку на плиту.

Крок 4. У цей час очищаємо картоплю від шкірки і ріжемо її великими шматочками. На четвертинки обробляємо очищену цибулю.

Крок 5. Коли яловичина буде готова і утвориться бульйон, викладаємо в каструлю або казан картопля з цибулею.

Крок 6. Варимо страву до готовності картоплі. В кінці додаємо сіль, мелений перець, подрібнену сушену зелень. Вимикаємо плиту і даємо частування настоятися під кришкою.

Крок 7. Простий та смачний суп із яловичини з картоплею готовий. Подавайте до столу, доповнивши хлібом!

Гороховий суп з яловичиною

Гороховий суп з яловичиною – це неймовірно смачне частування для вашого домашнього обіду. Такий продукт порадує апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Приготувати такий суп нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох – 190 гр.
  • Яловича вирізка – 350 г.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Вода – 2 л.
  • Петрушка – 4 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти за списком.

Крок 2. Попередньо горох промиваємо кілька разів у воді та замочуємо на 2-3 години.

Крок 3. Викладаємо підготовлений горох у каструлю разом із яловичою голяшкою. Заливаємо все це водою та доводимо до кипіння. Потім робимо вогонь мінімальним та варимо близько 1 години, періодично знімаючи піну.

Крок 4. Очищаємо моркву від шкірки і натираємо на великій тертці.

Крок 5. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її з морквою кілька хвилин на олії.

Крок 6. Дістаємо зварене м’ясо із супу. У каструлю відправляємо картоплю, додаємо сіль, мелений перець. Варимо 10 хвилин, потім викладаємо обсмажену цибулю з морквою. Через 5 хвилин додаємо подрібнену зелень та лавровий лист. Доводимо вміст до кипіння та прибираємо з вогню.

Крок 7. Охолоджене м’ясо відокремлюємо від кісточки і ріжемо невеликими шматочками. М’ясо додаватимемо в суп порційно.

Крок 8. Гороховий суп із яловичиною готовий. Частуйтесь!

Суп-гуляш із яловичини по-угорськи

Суп-гуляш із яловичини по-угорськи нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Апетитне частування порадує яскравим смаком, поживними властивостями та цікавою подачею.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг.
  • Картопля – 0,5 кг.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Вода – 3 ст.
  • Паприка молотая – 1 ст.л.
  • Кмин – 1 щіпка.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти, зазначені у списку.

Крок 2. Дрібним кубиком ріжемо очищену цибулю і обсмажуємо її в каструлі або казані з олією. Після обсмажування додаємо томатну пасту до цибулі, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

Крок 3. Приєднуємо подрібнений часник разом із паприкою та кмином. Добре перемішуємо і на якийсь час викладаємо заготовку в окрему тарілку.

Крок 4. У цей посуд відправляємо кубики яловичини. Обсмажуємо до рум’яної скоринки.

Крок 5. До м’яса викладаємо овочеву засмажку. Вливаємо склянку води та доводимо все це до кипіння.

Крок 6. Прикриваємо заготовку кришкою та залишаємо на повільному вогні на півтори години. При необхідності доливаємо воду.

Крок 7. Відправляємо у заготовку подрібнений солодкий перець. Сюди ж викладаємо подрібнені моркву та помідори.

Крок 8. Далі викладаємо кубики очищеної картоплі. Солимо вміст за смаком.

Крок 9. Заливаємо заготовку водою та доводимо до кипіння. Потім варимо під кришкою близько 20 хвилин.

Крок 10. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися страві під кришкою 10 хвилин.

Крок 11. Суп-гуляш із яловичини по-угорськи готовий. Подавайте до столу!

Суп-шурпа із яловичини

Суп-шурпа з яловичини порадує вас яскравим смаком і точно урізноманітнить звичне обіднє меню. Такий продукт виходить апетитним та поживним. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.
  • Куркума – до смаку.
  • Каррі – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – 2,5 л.
  • Кінза – 0,5 пучка.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловичину і викладаємо в каструлю. Сюди ж відправляємо лавровий лист та горошини запашного перцю. Заливаємо все це водою і варимо близько півтори години до готовності м’яса.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і обробляємо великі шматочки. Можна на половинки.

Крок 3. Очищену моркву нарізаємо великими шматочками.

Крок 4. Очищену цибулю обробляємо півкільцями або пір’ям.

Крок 5. У м’ясний бульйон викладаємо картоплю і варимо до її напівготовності. Далі викладаємо цибулю та моркву, всипаємо спеції.

Крок 6. Коли картопля буде готова, страву можна прибирати з плити і посипати подрібненою зеленню.

Крок 7. Суп-шурпа із яловичини готовий. Розливайте по тарілках та пригощайтеся!

Смачний суп із яловичини на кісточці

Смачний суп із яловичини на кісточці – це чудова кулінарна ідея для вашого домашнього обіду. Така страва виходить дуже наваристою, ситною і апетитною. Для швидкого та нескладного приготування своїми руками використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичі ребра – 0,6 кг.
  • Картопля – 300 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – 2 л.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Цибуля зелена – 3 стебла.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичі ребра промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Далі ребра обробляємо на кісточки.

Крок 2. Викладаємо підготовлені ребра в каструлю, заливаємо водою і відварюємо протягом 40 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.

Крок 3. Невеликими кубиками обробляють картопля і болгарський перець.

Крок 4. Дрібно рубаємо очищену цибулю.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю до прозорого стану.

Крок 6. У каструлю з яловичими ребрами відправляємо картоплю та болгарський перець. Варимо протягом 15 хвилин.

Крок 7. Відправляємо сюди обсмажену цибулю та додаємо сіль. Варимо ще 5 хвилин.

Крок 8. Смачний суп із яловичини на кісточці готовий. Подавайте до столу, посипавши зеленою цибулею та кропом!

В’єтнамський суп фо бо з яловичиною

В’єтнамський суп фо бо з яловичиною – це неймовірно смачне та оригінальне частування для вашого столу. Такий суп точно урізноманітнює звичне меню і нікого не залишить байдужим. Для приготування цікавого супу використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Яловичі кістки – 400 г.
  • Вода – 1,5 л.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Бадьян – 1 шт.
  • Зерна фенхеля – 1/3 ч.л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець чилі – 1/3 шт.
  • Локшина рисова – 250 гр.
  • Корінь імбиру – 10 грн.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Лайм/лимон – 1 шт.
  • Соус рибний – 2 ст.
  • Кінза – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю або сотейник викладаємо яловичі кістки. Додаємо до них паличку кориці, бадьян, зерна фенхелю, гвоздику, перець чилі та корінь імбиру, нарізаний тонкими скибочками. Заливаємо все це водою та варимо 40 хвилин на помірному вогні до утворення насиченого бульйону. Наприкінці вливаємо рибний соус.

Крок 2. З готового яловичого бульйону дістаємо кісточки та паличку кориці.

Крок 3. Обов’язково проціджуємо бульйон через дрібне сито.

Крок 4. Рисову локшину замочуємо у холодній воді на 10 хвилин. Подрібнюємо кінзу та зелену цибулю. Зелень можна одразу розкласти по порційним тарілкам.

Крок 5. Шматок м’яса обробляємо тонкі слайси і злегка відбиваємо кухонним молоточком. Солимо і перчимо на смак. Також розкладаємо по тарілках.

Крок 6. Проціджений бульйон знову ставимо на плиту, додаємо до нього рисову локшину і варимо ще 3 хвилини.

Крок 7. Бульйон, що кипить, з локшиною розливаємо по тарілках, в яких вже міститься зелень і тонкі скибочки яловичини.

Крок 8. Продавлюємо в суп сік лайма чи лимона.

Крок 9. В’єтнамський суп фо бо з яловичиною готовий. Частуйтесь!

Гороховий суп із яловичини

Гороховий суп із яловичини відрізняється яскравим смаком та поживними властивостями. Такий суп стане справжньою окрасою вашого обіднього столу. Подавайте, доповнивши чорним хлібом, сметаною чи зеленню. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Горох – 200 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Яловичина на кістки – 400 грн.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Петрушка – до смаку.
  • Олія – ​​100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Горох заздалегідь промиваємо та вимочуємо у воді. Краще залишити на ніч.

Крок 3. Яловичину на кістки заливаємо водою та відварюємо до м’якості м’яса. Далі готовий бульйон проціджуємо і викладаємо в нього м’ясо, відокремлене від кістки.

Крок 4. Вимочений горох добре промиваємо під водою.

Крок 5. Викладаємо підготовлений горох у каструлю з бульйоном. Варимо до напівготовності продукту.

Крок 6. Очищаємо картоплю та ріжемо її кубиками.

Крок 7. Викладаємо кубики картоплі у каструлю із супом.

Крок 8. Очищаємо моркву та натираємо її на дрібній тертці.

Крок 9. Дрібно рубаємо ножем очищену цибулю.

Крок 10. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо до рум’янцю цибулю.

Крок 11. Викладаємо в сковороду терту на тертці моркву. Обсмажуємо всі разом.

Крок 12. У засмажку відправляємо подрібнений часник та спеції за списком.

Крок 13. Ароматну цибулю з морквою викладаємо в суп.

Крок 14. Закриваємо заготовку кришкою та варимо до повної готовності гороху та картоплі.

Крок 15. Наприкінці приготування додаємо подрібнену зелень.

Крок 16. Гороховий суп із яловичини готовий. Розливайте по тарілках!

Суп із яловичини з локшиною

Суп із яловичини з локшиною – це неймовірно смачне частування для вашого домашнього обіду. Такий продукт порадує апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Приготувати яскраву страву зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Локшина рисова – 50 гр.
  • Перець болгарський – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Морква – 70 грн.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 2 л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Добре промиваємо яловичину та ріжемо її на порційні шматочки. Викладаємо м’ясо в каструлю, солимо і заливаємо водою. Доводимо до кипіння та варимо 50 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо пінку.

Крок 3. Невеликими кубиками обробляємо очищену цибулю, моркву і болгарський перець.

Крок 4. Нарізані овочі обсмажуємо на сковороді з олією близько 5 хвилин.

Крок 5. Коли м’ясний бульйон буде готовий, відправляємо рисову локшину.

Крок 6. Відразу ж додаємо обсмажені овочі.

Крок 7. Вливаємо соєвий соус, додаємо мелений перець за смаком. Доводимо суп до кипіння та варимо ще кілька хвилин.

Крок 8. Вимикаємо плиту і відправляємо в каструлю подрібнену зелень. Перемішуємо, закриваємо кришкою та залишаємо на 10 хвилин.

Крок 9. Суп із яловичини з локшиною готовий. Частуйтесь!

Квасоляний суп з яловичиною

Квасоляний суп з яловичиною виходить дуже смачним, поживним та апетитним. Така страва ідеально підійде для великого сімейного обіду та урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати наваристий суп за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 0,5 кг.
  • Квасоля консервована – 1 банка.
  • Картопля невелика – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний горошок – до смаку.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловичину і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо на маленькому вогні до м’якості яловичини. Потім бульйон проціджуємо, а м’ясо відокремлюємо від кісточки та повертаємо в каструлю.

Крок 2. Очищаємо та промиваємо картоплю, ріжемо її невеликим кубиком. Відправляємо в м’ясний бульйон, доповнюємо сіллю, горошинами перцю та лавровим листком.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю з морквою і обсмажуємо їх на олії близько 6 хвилин.

Крок 4. Обсмажені овочі відправляємо у суп.

Крок 5. Далі викладаємо квасолю із банки. Варимо суп ще 10 хвилин.

Крок 6. Вимикаємо вогонь, додаємо подрібнену зелень і даємо настоятися страві під кришкою 10 хвилин. Перед подачею обов’язково дістаємо горошини перцю та лавровий лист.

Крок 7. Квасоляний суп з яловичиною готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!