Юшка з судака – 5 дуже смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Юшка з судака відрізняється особливим ніжним смаком і особливої корисністю. Це блюдо досить легко готувати, тому воно є одним із самих популярних варіантів рибного супу. У цій статті ми пропонуємо 5 різних рецептів юшки з судака, як в домашніх умовах, так і на природі.

Класичний рецепт юшки з судака в домашніх умовах

Простий рецепт юшки, який буде по плечу навіть людям, вперше готують таку страву. Суп виходить особливо приємним на смак за рахунок ніжної м’якоті судака.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Судак 1 кг
  • Вода 2 л
  • Морква 200 гр.
  • Картопля 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Петрушка 1 пучок
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець запашний за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачну юшку з судака в домашніх умовах? Очищаємо рибу, видаляємо нутрощі, зябра і очі. Ділимо судака на невеликі шматочки. Накладаємо їх в каструлю і заливаємо водою. Туди ж додаємо голову, плавники і хвіст. Ставимо рибу варитися на плиту, не забуваючи зняти пінку після закипання води.
  2. цілу цибулину і Додаємо спеції в бульйон. Варимо на повільному вогні близько 20-25 хвилин. Нарізаємо дрібними кубиками моркву, а картоплю – кубиками середнього розміру.
  3. Слухаємо з каструлі рибу, цибулю з лавровим листом і проціджуємо бульйон. Додаємо вершкове масло і знову запалюємо вогонь. Відправляємо в бульйон моркву і картоплю, солимо і перчимо. Коли овочі зваряться, кладемо в каструлю рибу і варимо ще 5 хвилин.
  4. У готовий суп додаємо дрібно нарізану петрушку, накриваємо кришкою і залишаємо на кілька хвилин настоюватися.
  5. Настоявшуюся вуха розливаємо по тарілках. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування юшки з голови судака

Простий і економний рецепт юшки. Філе судака можна посмажити або використовувати на якесь інше блюдо, в той час як з голови і хвоста можна зварити смачну юшку. Суп виходить ситним і ароматним.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Голова судака – 1 шт.
  • Хвіст судака – 1 шт.
  • Вода – 3 л
  • Помідор – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Пшоно – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чорний запашний – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Кріп сушений – за смаком

Процес приготування:

1. Промиваємо хвіст і голову судака під проточною водою і накладаємо в каструлю. Наливаємо воду і ставимо каструлю на плиту. Включаємо помірний вогонь і кладемо в каструлю перець горошком і цибулю.

2. Зменшуємо вогонь, коли вода закипить, і залишаємо варитися бульйон протягом півгодини.

3. Готовий бульйон проціджують, м’якоть риби відокремлюємо від кісток і хрящів.

4. Кладемо м’якоть назад в бульйон.

5. Нарізаємо помідори, картоплю і моркву і також кладемо в бульйон. Засипаємо пшоно і варимо суп до готовності картоплі. Готовий суп посипаємо сухим кропом, перцем і сіллю. Приємного апетиту!

Як зварити смачну і наваристу юшку з судака з пшоном?

Корисне і поживне блюдо з судака, яке виходить дуже ніжним і ситним. Такий суп підійде навіть людям, які не люблять рибу, і дітям.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Судак – 800 гр.
  • Вода – 3 л
  • Пшоно – 6 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 4 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Кріп свіжий – 1 пучок
  • Зелень петрушки – 1 пучок
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний запашний – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

2. Накладаємо всі інгредієнти в киплячу воду, залишивши пшоно, олія, частину кропу і петрушки. Варимо на помірному вогні близько півгодини, періодично помішуючи і прибираючи пінку.

3. Знімаємо з вогню готовий бульйон, виймаємо шматки риби. Промиваємо пшоно, нарізаємо кріп.

4. Пшоно промиваємо кілька разів під гарячою водою, а потім, в окремій ємності варимо його до напівготовності приблизно 15-20 хвилин.

5. Проціджуємо бульйон.

6. Відокремлюємо м’якоть риби від кісток.

7. Ставимо бульйон на помірний вогонь, як тільки він закипить – додаємо пшоно. Через 4 хвилини додаємо м’якоть риби, зелень і масло. Варимо ще 4 хвилини і знімаємо юшку з вогню. Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт приготування юшки з судака з рисом

Вуха за цим рецептом виходить дуже густий, чимось нагадує рідкий плов. Однак виходить дуже ситно, смачно і ароматно. Особливо вона сподобається дітям, які не сильно люблять рідку їжу.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе судака – 450 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Рис – 100 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Морква сушена – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний запашний – за смаком

Процес приготування:

1. При необхідності розморожуємо рибу.

2. Нарізаємо філе судака невеликими шматками.

3. Заливаємо шматочки водою, додаємо спеції і сіль. Коли вода закипить, варимо рибу на повільному вогні ще близько півгодини.

4. Чистимо картоплю і цибулю нарізаємо їх.

5. Висипаємо в бульйон рис, через 10 хвилин додаємо цибулю.

6. Також додаємо сушену моркву.

7. Засипаємо картоплю.

8. Варимо суп приблизно 20 хвилин, поки не буде готовий картопля.

9. Перед подачею прикрашаємо суп зеленню. Приємного апетиту!

Справжня юшка з судака на багатті в казані

Відмінний рецепт для приготування юшки з свіжої риби прямо на природі. Суп виходить наваристим і ароматним навіть при мінімумі інгредієнтів, а приготувати його досить легко.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Судак – 4 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

1. Ретельно вимиваємо рибу, очищаємо її від луски і трохи солимо.

2. Очищаємо моркву з цибулею і нарізаємо великими шматками. Викладаємо їх на решітку і на багатті обсмажуємо з обох боків до скоринки.

3. Наливаємо в казан воду, додаємо в неї картоплю і ставимо її на вогонь. Коли вода закипить, посипаємо її сіллю.

4. Кладемо в воду моркву з цибулею і варимо їх 10-15 хвилин.

5. Додаємо рибу, засипаємо за смаком перець і кладемо кілька лаврових листів. Варимо рибу ще приблизно 10 хвилин. Приємного апетиту!