Суп з червоної сочевиці – 8 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Червона сочевиця – це прекрасний продукт з великим вмістом білка, вітамінів і мікроелементів. Саме тому з неї можна приготувати дуже смачний, ситний і корисний суп з різними інгредієнтами. Тому пропонуємо вам 8 покрокових рецептів приготування.

Турецький суп з червоної сочевиці в домашніх умовах

На сковороді обсмажується цибуля, морква, картопля, часник. Далі туди додається томатна паста, сочевиця і добре перемішується. Потім все заливається водою, вариться 25 хвилин, пробивається блендером і подається до столу. Виходить дуже смачний, ароматний і ситний суп.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сочевиця червона 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Масло вершкове 70 гр.
  • М’ята сушена 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Лимон за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити простий і смачний суп з червоної сочевиці? Для початку ретельно промиваємо червону сочевицю під проточною водою. Ріпчасту цибулю з морквою очищаємо і дрібно нарізаємо. Очищений і промитий картоплю нарізаємо невеликими кубиками. У каструлі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору. Далі додаємо моркву, картоплю, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Потім відправляємо до овочів подрібнений зубчик часнику.
  2. Коли часник почне віддавати свій аромат, додаємо томатну пасту і перемішуємо. Далі засипаємо червону сочевицю і ще раз все ретельно перемішуємо.
  3. Тепер заливаємо все водою і доводимо до кипіння на середньому вогні. Потім накриваємо кришкою і варимо до готовності 25 хвилин. Через це час пробуємо картопля з сочевицею на готовність.
  4. Пробиваємо готовий суп заглибним блендером, поки він не буде схожим на пюре. Потім додаємо сіль і чорний мелений перець.
  5. В окремій емальованої ємності розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього мелену паприку, сушену м’яту, добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
  6. Розливаємо готовий суп з червоної сочевиці по тарілках, злегка поливаємо його соусом з спецій з вершковим маслом і подаємо до столу з часточкою лимона. Приємного апетиту!

Смачний суп з червоної сочевиці з куркою

Для початку в каструлі відварюється куряче філе з картоплею. Далі туди додається червона сочевиця, зажарка з моркви з цибулею, лавровий лист, приправи і все вариться ще 5-7 хвилин. Готовий суп розливають по тарілках і подається до столу. Виходить дуже смачне і ситне блюдо.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 150 гр.
  • Сочевиця червона – 0.5 склянки
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Моркву – ½ шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа універсальна – 0.5 ч. л.
  • Приправа для курки – 0.5 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода питна – 2-3 л

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очищаємо, добре промиваємо під проточною водою, після чого нарізаємо брусочками і відправляємо в каструлю.

Крок 2. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, вливаємо туди воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, що утворилася, додаємо сіль і варимо все протягом 15 хвилин.

Крок 3. Червону сочевицю ретельно промиваємо під проточною водою і додаємо її в каструлю з картоплею і куркою. Варимо все разом ще хвилин 15-20, поки сочевиця практично не розвариться.

Крок 4. Моркву очищаємо і нарізаємо соломкою. Ріпчасту цибулю ріжемо довільними шматочками. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані овочі до м’якості.

Крок 5. Відправляємо готову зажарку в суп, після чого додаємо туди приправи, лавровий лист і кип’ятимо все ще 5-7 хвилин. При необхідності додаємо солі.

Крок 6. Розливаємо гарячий суп з червоної сочевиці з куркою по тарілках, при бажанні прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Пісний суп із сочевиці без м’яса

Сочевиця заливається водою і варять 20 хвилин. Далі туди додається обсмажений окремо картоплю і ріпчасту цибулю з морквою і селерою. Суп доводиться до кипіння, туди додається лимонний сік, часник сушений, соєвий соус, сіль і перець. Потім він вариться ще 20 хвилин і подається до столу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сочевиця – 100 гр.
  • Вода питна – 2 л
  • Картопля середній – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Часник сушений мелений – ½ ч. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – ½ ст. л.
  • Петрушка свіжа – 2 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Сочевицю ретельно промиваємо під проточною водою, перекладаємо її в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 20 хвилин.

Крок 2. В цей час очищаємо і промиваємо картопля, після чого нарізаємо його невеликими кубиками. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю також очищаємо і рубаємо ножем. Стебло селери дрібно нарізаємо.

Крок 3. На сковороді розігріваємо 2 ложки рослинного масла й обсмажуємо в ньому цибулю протягом трьох хвилин. Далі додаємо туди моркву, селеру і смажимо ще 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. На окремій сковороді підрум’янюємо картопля залишився на рослинному маслі, після чого відправляємо її в каструлю до сочевиці разом з обсмаженою цибулею, морквою і селерою.

Крок 5. Тепер доводимо суп до кипіння на сильному вогні. Потім додаємо туди лимонний сік, соєвий соус, часник сушений, сіль і чорний мелений перець. Варимо все ще 20 хвилин на невеликому вогні.

Крок 6. Петрушку промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо ножем. Розливаємо готовий суп з сочевицею по тарілках, посипаємо свіжою петрушкою, і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як зварити суп з червоної сочевиці з м’ясом?

В каструлі відварюється свинина з картоплею. Далі туди додається замоченная сочевиця, зажарка з лука і томатної пасти, спеції, після чого все настоюється 10-15 хвилин і подається до столу. Виходить дуже смачний і ароматний суп.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Свинина на кісточці – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сочевиця червона – 150 гр.
  • солодкий Соус томатний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень петрушки – за смаком.
  • Масло олію – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинину добре промиваємо і перекладаємо в каструлю разом з цілісним очищеним картоплею. Заливаємо все холодною водою, ставимо на повільний вогонь, додаємо сіль, доводимо до кипіння і варимо, поки м’ясо не буде відділятися від кістки. У процесі варіння знімаємо піну, що утворюється.

Крок 2. В цей час промиваємо під проточною водою червону сочевицю, після чого пересипаємо її в окрему ємність, заливаємо водою і даємо постояти, щоб вона злегка набрякли.

Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистої скоринки. Далі додаємо томатну пасту, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Крок 4. Готове м’ясо виймаємо з бульйону, відокремлюємо його від кісток, нарізаємо невеликими шматочками і повертаємо в каструлю. Картоплю розминаємо за допомогою ложки або товкачика.

Крок 5. Тепер відправляємо в бульйон сочевицю, цибулеву засмажку з томатним соусом і варимо все ще близько 15 хвилин, поки червона сочевиця розвариться.

Крок 6. Далі додаємо в суп лавровий лист, спеції, листя петрушки, при необхідності – сіль, після чого вимикаємо вогонь і даємо настоятися 10-15 хвилин під кришкою. Розливаємо готовий суп з червоної сочевиці з м’ясом по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування супу-пюре з червоної сочевиці

Для початку відварюється сочевиця з картоплею. Далі туди додаються пасеровані цибулю, моркву, корінь селери і помідори. Готовий суп подрібнюється заглибним блендером, після чого розливають по тарілках і подається до столу зі сметаною. Виходить смачне і ніжне блюдо.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сочевиця червона – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – 50 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Вода питна – 1 л
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою і очищаємо всі овочі. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, а морква з коренем селери натираємо на крупній тертці. Картоплю ріжемо невеликими кубиками.

Крок 2. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і пасеруємо на ньому цибулю з морквою і коренем селери протягом 5-7 хвилин.

Крок 3. На помідорах робимо хрестоподібний надріз, обдаємо окропом і знімаємо шкірочку.

Крок 4. Далі нарізаємо невеликими шматочками помідори, відправляємо в сковороду до інших овочів, обсмажуємо все ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Крок 5. В підходящу каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Сочевицю два рази промиваємо під проточною водою і відправляємо її в каструлю з киплячою рідиною разом з картоплею і варимо все протягом 7-10 хвилин.

Крок 6. Тепер відправляємо в каструлю обсмажені овочі і варимо до готовності сочевиці з картоплею. В кінці приготування додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

Крок 7. За допомогою заглибного блендера подрібнюємо суп до стану пюре. Якщо він здається надто густим, то додаємо гарячу кип’ячену воду до бажаної консистенції.

Крок 8. Розливаємо готовий суп-пюре з червоної сочевиці по тарілках і подаємо до столу зі сметаною. Приємного апетиту!

Швидкий і простий суп із сочевиці з картоплею

У киплячу воду відправляється сочевиця, картоплю і обсмажені цибулю з морквою. Потім туди додається сіль, все доводиться до кипіння і вариться протягом 20-25 хвилин. Готовий суп настоюється під кришкою 20-30 хвилин, розливається по тарілках і подається до столу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 1 склянка
  • Картопля середній – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Для початку готуємо овочі. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю також очищаємо і нарізаємо невеликим кубиком, як і картоплю.

Крок 2. У каструлю наливаємо воду і ставимо її на вогонь нагріватися. В цей час розігріваємо на сковороді невелику кількість рослинної олії і відправляємо туди натерту моркву з цибулею.

Крок 3. Обсмажуємо овочі протягом декількох хвилин, доки вони не придбають золотистий колір.

Крок 4. Тепер відправляємо в киплячу воду засмажку з цибулі з морквою, червону сочевицю і картоплю. Додаємо сіль за смаком, після чого знову доводимо до кипіння і варимо до готовності протягом 25-30 хвилин. Далі вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися 20-30 хвилин.

Крок 5. Розливаємо готовий суп із сочевиці з картоплею по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як зварити суп з червоної сочевиці в мультиварці?

В мультиварці обсмажується цибуля з морквою, далі туди засипається червона сочевиця, все заливається гарячою водою і готується в режимі «Суп» протягом 20 хвилин. Потім додається сіль, перець, паприка, все вариться ще 10 хвилин, після чого суп пробивається заглибним блендером і подається до столу.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сочевиця червона – 170 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 180 гр.
  • Моркву – 130 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Каррі – ¼ ч. л.
  • Вода – 900 мл
  • Паприка мелена – 5 гр.
  • Перець червоний – 5 гр.
  • Масло соняшникове – 35 гр.
  • подрібнений Кріп – за смаком.
  • Сухарики – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Моркву ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо його від шкірки і нарізаємо кружальцями. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо широкими скибочками.

Крок 2. Червону сочевицю для початку перебираємо, після чого пару раз промиваємо під проточною водою і перекладаємо в окрему ємність.

Крок 3. На мультиварці вибираємо програму «Смаження», розігріваємо в чаші рослинне масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю з морквою протягом 13-15 хвилин під кришкою, поки овочі не підрум’яняться.

Крок 4. Тепер засипаємо в чашу мультиварки промиту сочевицю, заливаємо все гарячою водою, потім вибираємо програму «Суп» і встановлюємо таймер на 20 хвилин.

Крок 5. Через це час додаємо червоний перець, мелену паприку і варимо суп ще 10 хвилин, поки овочі з сочевицею не стануть м’якими.

Крок 6. Вимикаємо мультиварку і перекладаємо вміст чаші в друшляк, який встановлюємо на каструлю.

Крок 7. Овочі з сочевицею перекладаємо в окрему ємність і подрібнюємо все за допомогою заглибного блендера, поки не вийде однорідне пюре.

Крок 8. Отриману масу перекладаємо в чашу мультиварки, наливаємо туди залишився бульйон, додаємо карі, перемішуємо, після чого закриваємо кришку і на програмі «Суп» доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.

Крок 9. Розливаємо готовий суп з червоної сочевиці по тарілках, прикрашаємо кропом з сухариками і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Ароматний суп з червоної сочевиці з копченостями

У воді відварюється сочевиця, потім туди додається зажарка з лука з морквою, копчена грудинка, зелень і часник. Далі суп доводиться до кипіння, вариться ще 3-4 хвилини і розливається по тарілках. Виходить дуже смачне, ситне і смачне блюдо.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Грудинка копчена – 400 гр.
  • Сочевиця червона – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Петрушка свіжа – 1 пучок.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Вода питна – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Морква добре промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

Крок 2. Сочевицю ретельно промиваємо, після чого пересипаємо її в каструлю, заливаємо двома літрами води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, що утворилася, доливаємо воду, що залишилася і солимо.Варимо приблизно 20 хвилин.

Крок 3. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому цибулю до м’якості. Потім додаємо моркву і тушкуємо все разом ще кілька хвилин.

Крок 4. Копчену грудинку нарізаємо великими смужками.

Крок 5. Зелень петрушки промиваємо під холодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і рубаємо її ножем. Часник очищаємо і дрібно нарізаємо.

Крок 6. Тепер відправляємо в каструлю до сочевиці готову засмажку з цибулі з морквою, копчену грудинку, зелень і часник.

Крок 7. Доводимо суп до кипіння, після чого прикриваємо каструлю кришкою і тушкуємо, таким чином, ще 3-4 хвилини.

Крок 8. Вимикаємо вогонь і розливаємо готовий сочевичний суп з копченостями по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!