Суп з червоної сочевиці – 8 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Червона сочевиця – це прекрасний продукт з великим вмістом білка, вітамінів і мікроелементів. Саме тому з неї можна приготувати дуже смачний, ситний і корисний суп з різними інгредієнтами. Тому пропонуємо вам 8 покрокових рецептів приготування.

Турецький суп з червоної сочевиці в домашніх умовах

На сковороді обсмажується цибуля, морква, картопля, часник. Далі туди додається томатна паста, сочевиця і добре перемішується. Потім все заливається водою, вариться 25 хвилин, пробивається блендером і подається до столу. Виходить дуже смачний, ароматний і ситний суп.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сочевиця червона 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Масло вершкове 70 гр.
  • М’ята сушена 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Лимон за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити простий і смачний суп з червоної сочевиці? Для початку ретельно промиваємо червону сочевицю під проточною водою. Ріпчасту цибулю з морквою очищаємо і дрібно нарізаємо. Очищений і промитий картоплю нарізаємо невеликими кубиками. У каструлі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору. Далі додаємо моркву, картоплю, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Потім відправляємо до овочів подрібнений зубчик часнику.
  2. Коли часник почне віддавати свій аромат, додаємо томатну пасту і перемішуємо. Далі засипаємо червону сочевицю і ще раз все ретельно перемішуємо.
  3. Тепер заливаємо все водою і доводимо до кипіння на середньому вогні. Потім накриваємо кришкою і варимо до готовності 25 хвилин. Через це час пробуємо картопля з сочевицею на готовність.
  4. Пробиваємо готовий суп заглибним блендером, поки він не буде схожим на пюре. Потім додаємо сіль і чорний мелений перець.
  5. В окремій емальованої ємності розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього мелену паприку, сушену м’яту, добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
  6. Розливаємо готовий суп з червоної сочевиці по тарілках, злегка поливаємо його соусом з спецій з вершковим маслом і подаємо до столу з часточкою лимона. Приємного апетиту!