Хаш – 8 рецептів приготування вірменського хашу в домашніх умовах

Хаш – старовинне кавказьке блюдо. Як не дивно, їдять суп за традицією рано вранці, щоб набратися сил та енергії на цілий день. Ми підібрали 8 рецептів наваристого хашу, які можна приготувати в домашніх умовах.

Класичний вірменський хаш в домашніх умовах

Хаш – традиційний вірменський суп. Його приготування та подача перетворюється в цілу церемонію. Для супу краще всього вибрати свіже жирне м’ясо.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Яловича гомілку 2.5 кг
  • Вода-3 л
  • Зелень 30 гр.
  • Часник 10 зуб.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Редька чорна 300 гр.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сир ропні 300 гр.
  • Лаваш 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати хаш в домашніх умовах? Яловичі голяшки помийте, складіть у каструлю і замочити на 6-8 годин. Потім ще раз помийте і поставте варитися.
  2. Доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і продовжуйте тушкувати 8 годин, періодично знімаючи пінку.
  3. Коли бульйон буде готовий, витягніть яловичину, остудіть і відокремте м’ясо від кісток.
  4. Бульйон процідіть, щоб позбутися від дрібних осколків кісток.
  5. Часник очистіть і пропустіть через прес. Залийте його 300-400 мл бульйону, додайте оцет і посоліть. Це буде заправкою для хашу.
  6. Редьку очистіть, натріть на тертці і заправте рослинним маслом.
  7. Зелень подрібніть, ропні сир наріжте тонкими скибочками.
  8. Всі інгредієнти готові, можна подавати хаш на стіл. У тарілку покладіть трохи м’яса і зелені, залийте їх дуже гарячим бульйоном, додайте трохи часникової заправки, посоліть за смаком. Подавайте хаш разом з ропні сиром і лавашем.

Приємного апетиту!