Суп з кропиви – 8 рецептів з яйцем, картоплею, щавлем з покроковими фото

З настанням теплих травневих днів у лісах з’являється величезна кількість молодої зелені, серед якої, звичайно ж, кропива. Свіжа кропива чудово підходить для приготування смачних і корисних супів, і в цій статті ми наведемо кілька різних рецептів такої страви.

Суп з кропиви з яйцем і картоплею

Неймовірно смачний і свіжий літній суп, містить безліч вітамінів. Готується він досить швидко, а молоду кропиву для нього можна набрати теплим травневим днем в будь-якому найближчому лісі.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Курка 500 гр. на кістки
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода-3 л
  • Кропива 250 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля зелена 4 гілки
  • Яйце куряче 8 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Кріп за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Перець запашний за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачний суп з кропиви? Курку промиваємо, заливаємо водою і ставимо варитися разом з цибулиною і однією морквою протягом години. Також додаємо перець, сіль, а за 5 хвилин до готовності – лавровий лист.
  2. Виймаємо з бульйону курку і відокремлюємо м’ясо від кісток. Прибираємо з каструлі цибулю з лавровим листом, морква ж подрібнюємо.
  3. Залишилася моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо. Те ж саме проробляємо з картоплею і відправляємо його в киплячий бульйон. Через 10 хвилин додаємо до картоплі моркву.
  4. Кропиву ретельно промиваємо прохолодною водою.
  5. Після чого ошпарюємо її окропом і подрібнюємо. Додаємо кропиву в бульйон.
  6. Зелений лук і зелень також подрібнюємо і додаємо в суп, після чого варимо його ще близько 10 хвилин.
  7. У киплячу воду додаємо сіль і столовий оцет, зменшуємо вогонь до мінімального і обережно вливаємо яйце в центр каструлі.
  8. Варимо кожне яйце по 3 хвилини.
  9. Готовий суп розливаємо по тарілках, додаємо в кожну порцію по яйцю і подаємо. Приємного апетиту!