Харчо з курки – 7 рецептів класичного супу харчо з рисом, картоплею в домашніх умовах з покроковими фото

Харчо з курки — це суп, який відомий своїм неповторним смаком і пряним ароматом. На перший погляд вам може здатися, що суп харчо нічим не відрізняється від класичного овочевого супу на курячому бульйоні, однак якщо готувати його, дотримуючись послідовності та пропорції, то він вийде набагато густіше, наваристее і смачніше. Це неодмінно порадує вас.

Класичний рецепт приготування харчо з курки з рисом

Рис в суп харчо є незамінним інгредієнтом, який не тільки доповнює блюдо, але і служить повноцінною заміною картоплі. А безліч сортів рису залишають за вами право вибору відповідно до особистих переваг.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 500 гр.
  • Рис білий 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Масло олію для смаження
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Петрушка за смаком
  • Кріп за смаком
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити суп харчо з курки в домашніх умовах? Традиційно починаємо приготування супу харчо з варіння курячого бульйону. Для цього моєму м’ясо і відправляємо в каструлю з теплою водою. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку і залишаємо варитися на слабкому вогні хвилин 20.
  2. Паралельно з цим дрібно нарізаємо очищені цибулини.
  3. До м’ясного бульйону додаємо промитий рис з подрібненою цибулею і залишаємо тушкуватися на маленькому вогні до повної готовності рису.
  4. На розігріту з олією сковорідку додаємо томатну пасту, щоб вона злегка підсмажилася.
  5. Підігріту томатну пасту, хмелі-сунелі і лавровий лист додаємо в каструлю з супом. У завершенні солимо, перчимо і варимо ще хвилин 7-10.
  6. В цей час подрібнюємо вимиту зелень, часник пропускаємо через прес і з’єднуємо разом. Суміш із зелені з часником додаємо в готовий суп і даємо трохи часу настоятися перед подачею.

Приємного вам апетиту!

Суп харчо з курки з рисом і картоплею в домашніх умовах

Одна з найбільш вдалих варіацій приготування супу харчо для тих, хто віддає перевагу в обід одне ситне блюдо замість першого і другого.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 6.

Склад:

  • М’ясо куряче – 500 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 0,5 ст. л.
  • Рис довгозерний – 150 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Поки каструля з водою нагрівається, займемося підготовкою курячого м’яса. Курячі стегна вимиваємо і цілком відправляємо в теплу воду. Вміст доводимо до кипіння, не забуваючи знімати піну, яка утворилася. Відразу ж додаємо лаврове листя, корінь петрушки і перець горошком. Варимо бульйон протягом 20 хвилин.

2. Для наступного етапу хаотично нарізаємо цибулю, моркву і болгарський перець. Підготовлені в такому вигляді інгредієнти відправляємо гаситися в розігріту на соняшниковій олії сковорідку.

3. Овочі доводимо до стану рум’янцю і м’якості, періодично помішуючи лопаткою.

4. Після того, як бульйон закипів і поварился, витягаємо курячі стегенця і відокремлюємо м’ясо від кісток, довільно подрібнюємо і відправляємо на сковорідку до овочів.

5. Додаємо трохи томатної пасти, води і прянощів. Ретельно перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні близько трьох хвилин.

6. Очищену картоплю нарізаємо кубиками і закидаємо в курячий бульйон.

7. Через 10-15 хвилин у каструлю додаємо промитий рис і засмажку з курки і овочів. До цього часу всі компоненти встигли зваритися і можна заправляти суп сумішшю з подрібненої зелені. Готовий суп доводимо до смаку і даємо час настоятися під закритою кришкою на вимкненій плиті, 20 хвилин буде достатньо.

8. Порційно розливаємо по красивим тарілках і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту.

Покроковий рецепт приготування харчо з курки по-грузинськи

Грузинська кухня може здивувати своєю незвичайністю навіть у приготуванні супу. Щоб домогтися гострого і в той же час кисло-солодкого смаку, не нехтуйте додаванням тклапі, меленого горіха та всіляких спецій.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 180 хв.

Порцій – 7.

Склад:

  • М’ясо курки – 500 гр.
  • Тклапі – 1 шматок.
  • Цибуля червоний – 4 шт.
  • Рис довгозерний – 200 гр.
  • Кінза – 8 гілок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець зелений гострий – 1 шт.
  • Горіх волоський – 150 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо ділимо на кілька частин, заливаємо водою і доводимо до кипіння на середньому вогні.

2. Як тільки вода закипіла, знімаємо піну і продовжуємо варити на мінімальному вогні приблизно протягом 2-ох годин.

3. Поки бульйон вариться, підготуємо основні інгредієнти. Тклапі заливаємо киплячою водою і даємо настоятися 20 хвилин, щоб шматочки могли розм’якнути.

4. У каструлю з бульйоном, додаємо дрібно нарізану цибулю, промитий рис і знову доводимо до стану кипіння. Гілочки кінзи і петрушки пов’язуємо ниткою в пучок і опускаємо в каструлю. Таким чином варимо 15 хвилин.

5. Зубчики часнику нарізаємо, з’єднуємо з сіллю і подрібнюємо в ступці. Сюди ж додаємо гострий перець, трохи кінзи, мелений волоський горіх. Все добре перетираємо між собою і заливаємо черпаком бульйону.

6. До закипевшему харчо додаємо розм’якшену тклапі, сіль, перець, хмелі-сунелі. Ближче до кінця закидаємо лаврові листочки і варимо хвилин 10. Харчо по-грузинськи практично готове, витягаємо з каструлі пучок зелені і залишаємо настоюватися на теплій плиті під закритою кришкою. Це дозволить розкритися всім ароматів, які порадують вас і ваших близьких смачним гарячим обідом.

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт харчо з курки з томатною пастою

Не бійтеся поєднувати разом свіжі помідори і томатну пасту, на їх основі вийде ідеальна консистенція супу харчо на курячому бульйоні, а смак свіжих томатів допоможе відтінити досить кислий смак пасти.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 350 гр.
  • Рис – 90 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томат – 2 шт.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курячу грудку промиваємо і відправляємо в каструлю з холодною водою і варимо на маленькому вогні. Через 20 хвилин закидаємо промитий рис.

2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і пасеруємо подрібнену цибулю. Потім додаємо подрібнені томати без шкірки, томатну пасту, необхідні приправи і сіль. Обсмажуємо протягом 3-х хвилин, заливаємо черпак бульйону і продовжуємо тушкувати на слабкому вогні.

3. Готову зажарку додаємо в каструлю з супом, заправляємо перцем і лавровим листом.

4. За 10 хвилин до вимикання супу кладемо часник з рубаною кінзою. Супу необхідно дати час, щоб настоятися під закритою кришкою.

5. За смаком додаємо сметану, яку зелень і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного вам апетиту!

Як зварити смачний і наваристий суп харчо з курки в мультиварці?

Суп харчо традиційно готуємо в два етапи: спочатку приступаємо до засмажки овочів, а після з’єднуємо засмажку з бульйоном. Мультиварка допоможе полегшити вам процес приготування, при цьому збереже природний смак і аромат кожного інгредієнта.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій – 6-8.

Склад:

  • М’ясо куряче – 700 гр.
  • Картопля – 450 гр.
  • Рис –70-100 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Томат – 3 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Нарізаємо томати, цибулю і болгарський перець на дрібні кубики.

2. У чашу мультиварки заливаємо олію і включаємо режим «смаження» на 2 хвилини, щоб масло не встигло нагрітися.

3. Далі перекладаємо подрібнені овочі і в цьому ж режимі підсмажуємо 10-15 хвилин, періодично перемішуючи. Томати з перцем повинні пустити сік.

4. До розм’якшеним овочів додаємо досить крупно нарізану курку.

5. Сюди ж додаємо промитий рис, нарізану брусочками картоплю, томатну пасту, сіль та інші спеції. Заливаємо двома літрами гарячої води і налаштовуємо режим «суп» на одну годину.

6. Поки суп вариться, пропонуємо подрібнити трохи зелені на ваш смак, щоб додати перед подачею. По завершенні роботи програми ,даємо супу час настоятися. Завдяки безлічі овочів і рису, він виходить таким густим і поживним.

Приємного вам апетиту!

Апетитний суп харчо з курки з волоськими горіхами

Родзинка приготування грузинської страви за цим рецептом видасть себе вже після першої ложки. М’який горіховий смак з цікавою текстурою подвійно порадує любителів волоського горіха та грузинської кухні.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Курка – 1000 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Горіх волоський – 100 г
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Сік гранатовий – 140 мл
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Приготування харчо починаємо з варіння смачного бульйону. Куряче м’ясо на кості добре обмиваємо, ділимо на кілька частин середніх розмірів і варимо в глибокій каструлі протягом 1,5-2 годин. В процесі не забуваємо знімати пінку. Готовий бульйон проціджуємо з допомогою сита, а м’ясо відокремлюємо від кісток. Після чого м’ясо нарізаємо, перекладаємо в окремий посуд і заливаємо черпаком готового бульйону.

2. Очищений бульйон знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Переходимо до підготовки решти інгредієнтів. Рис промиваємо і всипаємо в киплячий бульйон, туди ж відправляємо подрібнене м’ясо, солимо і варимо на маленькому вогні хвилин 15. Після цього додаємо томатну пасту і добре перемішуємо.

3. Очищений лук досить дрібно нарізаємо і підсмажуємо на олії до золотистого кольору. Поступово всипаємо борошно і залишаємо смажитися на маленькому вогні п’ять хвилин, постійно помішуючи.

4. Натертий корінь петрушки з’єднуємо з обсмаженою цибулею і додаємо до бульйону. Добре перемішуємо і доповнюємо лавровими листами з перцем.

5. Волоський горіх подрібнюємо в ступці або блендері і додаємо в суп. Помішуючи, тримаємо на вогні хвилин 10, після чого додаємо хмелі-сунелі з гранатовим соком.

6. Поки харчо тушкуватися на маленькому вогні, займемося заправкою для супу. Подрібнюємо вимиті пучок базиліка і кинзу, перець чилі нарізаємо кільцями, часник пропускаємо через часникодавку. Всі перекладаємо на окрему дощечку.

7. Харчо знімаємо з плити і заправляємо підготовленими компонентами, які відклали на дощечку. Все добре перемішуємо і накриваємо кришкою. Залишаємо настоятися хвилин 10-15 і порційно розливаємо по тарілках.

Приємного вам апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт харчо на курячому бульйоні

Харчо на курячому бульйоні вийде гарантовано легким і не перевантаженим, однак важливо відрегулювати густоту супу. Від цього безпосередньо залежить бажаний результат.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 90 хв

Порцій – 6.

Склад:

  • Філе куряче – 1000 гр.
  • Скелет курячий – 1000 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Горіх волоський – 60 гр.
  • Томат – 3 шт.
  • Слива – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом ми замочуємо рис в холодній воді мінімум на пару годин, а бажано на ніч.

2. Для того щоб кістки надали бульйону максимально насичений смак і аромат, ми відправимо їх у розігріту до максимальної температури духовку на 15 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

3. Кістки перекладаємо в трилітрову каструлю і заливаємо такою кількістю води, щоб вона покривала кістки. Каструлю ставимо на невеликий вогонь і доводимо бульйон до кипіння, після чого продовжуємо варити протягом 30 хвилин. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі.

4. Перейдемо до приготування заправки. Сливи очищаємо від насіння і нарізаємо на кілька великих частин, також подрібнюємо помідор. Нарізані сливи з помідорами відправляємо в чашу блендера, додати очищений часник, волоський горіх, хмелі-сунелі для додання характерного аромату.

5. Збиваємо суміш до однорідної маси і вливаємо в сковороду до цибулі. Тушкуємо протягом 8-10 хвилин, щоб маса злегка випарувалася і загусла.

6. Поки гаситься піджарка, куряче філе нарізаємо і додаємо в каструлю з бульйоном. Туди ж відправляємо раніше замочений рис і продовжуємо варити бульйон ще протягом 20 хвилин.

7. За цей час, поки готується піджарка, знімаємо залишки м’яса від кісток, на яких варився бульйон.

8. Починаємо збірку всіх компонентів. У суп додаємо м’ясо з кісток, готову зажарку, за необхідності сіль і перець. Доводимо харчо ще раз до кипіння і даємо настоятися хвилин 15 на вимкненій плиті.

9. В ідеалі подаємо зі свіжої рубаною зеленню.

Приємного вам апетиту!