Суп з галушками на курячому бульйоні – 6 покрокових рецептів приготування з фото

Суп з галушками – це прекрасне і гаряче блюдо, яке особливо добре в холодну пору року. Завдяки курці, овочів і спецій він стає ароматним, наваристим і дуже смачним. Тому пропонуємо вам 6 варіантів приготування цієї страви.

Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні

У воді відварюються курячі стегенця з цибулею, зеленню, лавровим листом і сіллю. Далі все м’ясо знімається з кістки і повертається в бульйон. Потім в суп відправляються галушки з яєць, борошна, солі і все вариться до готовності 5 хвилин. Виходить простий, але дуже смачний і гарячий суп.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Борошно пшеничне ½ склянки
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Для бульйону:
  • окіст Курячий 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода питна 2.5 л.
  • Зелень за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Суп з галушками на курячому бульйоні зварити дуже легко. Стегенця добре миємо під проточною водою і перекладаємо їх у каструлю, в якій будемо варити суп, і заливаємо водою. Ріпчасту цибулю чистимо, розрізаємо навпіл і кладемо в каструлю разом з лавровим листом. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, солимо за смаком і зменшуємо вогонь.
  2. Варимо курку на невеликому вогні протягом півгодини. У процесі варіння видаляємо піну, що утворюється. Потім виймаємо курку з каструлі разом з цибулею і лавровим листом.
  3. Даємо стегенець трохи охолонути, після чого знімаємо з них все м’ясо і розрізаємо його на невеликі шматочки і повертаємо в каструлю. Також знімаємо пробу в бульйону і при необхідності додаємо солі.
  4. Далі готуємо галушки. В підходящу ємність насипаємо борошно, додаємо до неї сіль і все добре перемішуємо. В отриманій суміші робимо поглиблення і розбиваємо туди яйця. Розмішуємо все виделкою, поки не вийде рідке тісто.
  5. Далі беремо склянку з холодною водою, чайну і столову ложку. Набираємо трохи тіста столовою ложкою, а чайну занурюємо у воду і прихоплює їй трохи тесту.
  6. Опускаємо тісто в киплячий бульйон. Продовжуємо ці дії, поки не закінчиться тісто.
  7. Продовжуємо наш суп варити ще 5 хвилин. В цей час додаємо в нього дрібно нарізаний кріп. Даємо бульйону бурхливо закипіти, після чого знімаємо з вогню. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною. Приємного апетиту!