Сирний суп з креветками – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Сирний суп з креветками – це шалено смачне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б ложечку. Вищезазначені інгредієнти, ніби створені одне одного, тому при використанні молюсків і сиру, будьте впевнені, ви отримаєте вишукане і ситне страву, до того ж, багате білком і насиченими жирами. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете використовувати такі добавки, як вершки, гриби або звичайний білий рис. Також багатьом більше подобається суп, перебитий заглибним блендером до консистенції пюре – спробуйте і ви!

Сирний крем-суп з креветками

Сирний крем-суп з креветками – це прекрасна альтернатива для смачного і поживного обіду, коли м’ясні бульйони набридли, і хочеться чогось незвичайного, а також ситного і апетитного. Якщо ви любите ніжну консистенцію з вершковим присмаком, то обов’язково спробуйте!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Картопля 6 шт.
  • Сир плавлений 150 гр.
  • Моркву ½ шт.
  • Вершки 100 мл (10-20%)
  • Креветки заморожені 6 шт.
  • Лайм ½ шт.
  • Перець білий мелений за смаком
  • Олія оливкова 5 ст. л.
  • Сир з блакитною цвіллю 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) за смаком

Процес приготування:

  1. Викладаємо продукти на робочий стіл.
  2. Креветки очистити від панцира і нутрощів, складаємо в піалу і приправляємо невеликою кількістю білого перцю, соком лайма і дрібкою солі – перемішуємо і залишаємо для просочення на 15 хвилин.
  3. Тим часом очищаємо овочі і нарізаємо їх довільними шматочками, кладемо в каструлю і, заливши водою, варимо до м’якості. Не забуваємо посолити.
  4. На досить великі сегменти розрізаємо плавлений сир.
  5. Якщо ви любите більш густу консистенцію, то з овочів зливаємо бажану кількість відвару. У бульйон виливаємо вершки і закидаємо сир, доводимо до кипіння і при частому помішуванні готуємо близько 5 хвилин.
  6. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо морепродукти з обох боків до утворення характерною скоринки.
  7. Вміст каструлі перебиваємо за допомогою заглибного блендера.
  8. Готуємо пармезан, руками розламуємо сир «дор блю».
  9. Розливаємо крем-суп по піалах і зверху прикрашаємо креветками і скибочками сиру з блакитною цвіллю, також присипаємо пармезаном. Подаємо до столу і знімаємо пробу. Приємного апетиту!