Сирний суп з креветками – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Сирний суп з креветками – це шалено смачне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б ложечку. Вищезазначені інгредієнти, ніби створені одне одного, тому при використанні молюсків і сиру, будьте впевнені, ви отримаєте вишукане і ситне страву, до того ж, багате білком і насиченими жирами. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете використовувати такі добавки, як вершки, гриби або звичайний білий рис. Також багатьом більше подобається суп, перебитий заглибним блендером до консистенції пюре – спробуйте і ви!

Сирний крем-суп з креветками

Сирний крем-суп з креветками – це прекрасна альтернатива для смачного і поживного обіду, коли м’ясні бульйони набридли, і хочеться чогось незвичайного, а також ситного і апетитного. Якщо ви любите ніжну консистенцію з вершковим присмаком, то обов’язково спробуйте!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Картопля 6 шт.
  • Сир плавлений 150 гр.
  • Моркву ½ шт.
  • Вершки 100 мл (10-20%)
  • Креветки заморожені 6 шт.
  • Лайм ½ шт.
  • Перець білий мелений за смаком
  • Олія оливкова 5 ст. л.
  • Сир з блакитною цвіллю 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) за смаком

Процес приготування:

  1. Викладаємо продукти на робочий стіл.
  2. Креветки очистити від панцира і нутрощів, складаємо в піалу і приправляємо невеликою кількістю білого перцю, соком лайма і дрібкою солі – перемішуємо і залишаємо для просочення на 15 хвилин.
  3. Тим часом очищаємо овочі і нарізаємо їх довільними шматочками, кладемо в каструлю і, заливши водою, варимо до м’якості. Не забуваємо посолити.
  4. На досить великі сегменти розрізаємо плавлений сир.
  5. Якщо ви любите більш густу консистенцію, то з овочів зливаємо бажану кількість відвару. У бульйон виливаємо вершки і закидаємо сир, доводимо до кипіння і при частому помішуванні готуємо близько 5 хвилин.
  6. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо морепродукти з обох боків до утворення характерною скоринки.
  7. Вміст каструлі перебиваємо за допомогою заглибного блендера.
  8. Готуємо пармезан, руками розламуємо сир «дор блю».
  9. Розливаємо крем-суп по піалах і зверху прикрашаємо креветками і скибочками сиру з блакитною цвіллю, також присипаємо пармезаном. Подаємо до столу і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Суп з креветками і плавленим сиром

Суп з креветками і плавленим сиром, на відміну від м’ясних супів, готується в кілька разів швидше, тому як для готовності морепродуктів потрібно всього лише кілька хвилин в киплячій воді. Також, плюсом є ніжність і вершковість смаку, перед якою неможливо встояти!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морквина (дрібна) – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Креветки – 250 гр.
  • Сир плавлений – 180 гр.
  • Лист лавра – 1-3 шт.
  • Перець запашний горошком – 3-4 шт.
  • Масло олію – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо упаковку з плавленого сиру і подрібнюємо його за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 2. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву тремо на бурачной тертці.

Крок 3. Також ріжемо на невеликі кубики очищену картоплю.

Крок 4. Два літри води наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, занурюємо у вируючу рідина креветки, а також лаврушки і горошини запашного перцю. Довівши до повторного кипіння, проварюємо морепродукти від 1 хвилини до 10. Час варіюється в залежності від того, використовуєте ви сирі або варено-морожені креветки, а також від розміру.

Крок 5. Креветки виловлюємо шумівкою, а бульйон проціджуємо і повертаємо в жаростійкий посуд. В рідину насипаємо сирну стружку, кип’ятимо і закидаємо картопляні кубики – готуємо протягом 10-15 хвилин.

Крок 6. Паралельно пасеруємо цибулю на рослинній олії близько 3-5 хвилин.

Крок 7. До прозорих цибульним скибочкам відправляємо моркву, змішуємо і тримаємо на вогні ще 5 хвилин.

Крок 8. Засмажку викладаємо до размягченному картоплі.

Крок 9. Доповнюємо перше блюдо вже очищеними креветками і сіллю, через хвилину вимикаємо нагрівання.

Крок 10. Апетитну страву подаємо порційно, за бажанням прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!

Сирний суп з креветками та грибами

Сирний суп з креветками та грибами – це просте, але в той же час вишукана перша страва, що прийдеться до смаку кожному, хто спробує хоча б трохи. Молюски ідеально гармонують з плавленим сиром, пасерованими овочами, а також тушкованими печерицями – пальчики оближеш!

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Печериці – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Креветки – 100 гр.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Масло олію – 2-3 ст. л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо нарізані печериці 5-7 хвилин. Після, викладаємо гриби в чашу мультиварки, заливаємо водою і готуємо протягом 90 хвилин, запустивши програму «Гасіння».

Крок 2. На залишках олії пасеруємо півкільця моркви і цибулі. Приправляємо овочі улюбленими спеціями.

Крок 3. Викладаємо цибулю і моркву на тарілку, а на тій же сковороді 2-3 хвилини обсмажуємо очищені креветки.

Крок 4. Через півгодини від початку гасіння печериць, в чашу відправляємо плавлений сир і кубики картоплі. Ще через півгодини додаємо зажарку, а за пару хвилин до звукового сигналу, креветки і сіль. Готовий суп наполягаємо і тільки після переходимо до дегустації.

Крок 5. Приємного апетиту!

Сирний суп з креветками і вершками

Сирний суп з креветками і вершками – це варіант ситного, але в той же час легкого обіду або вечері для всієї сім’ї, який зарядить вас енергією і не «подарує» тяжкості в животі. Зверніть увагу, що вага креветок/хвостів вказаний вже в очищеному вигляді, також для готування необхідний попередньо зварений рибний бульйон, кількість якого ви регулюєте самостійно.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Хвости креветок – 400 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Бульйон рибний – за смаком.
  • Борошно – 30 гр.
  • Куркума – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Коньяк – 80 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Морепродукти промиваємо і просто в панцирі закидаємо в киплячу підсолену воду, варимо до того моменту, поки креветки не спливуть на поверхню. Бульйон проціджуємо, а морепродукти викладаємо в тарілку.

Крок 2. У товстостінній сковороді розтоплюємо вершкове масло і всипати борошно, активно перемішуємо.

Крок 3. Не перестаючи працювати віночком, вливаємо молоко, вершки і бульйон з-під креветок.

Крок 4. Отриману суміш перелити в каструлю і доводимо до кипіння, додаємо кубики сиру.

Крок 5. Присмачую страва куркумою, сіллю і меленим перцем.

Крок 6. Слідом додаємо нарізану м’якоть очищених морепродуктів, прогріваємо складові ще 3-4 хвилини. А за хвилину до виключення нагрівання, вливаємо коньяк і перемішуємо.

Крок 7. Ароматний суп розливаємо по тарілках і приступаємо до обіду, посипавши зеленню. Приємного апетиту!

Сирний суп з креветками і рисом

Сирний суп з креветками і рисом – це оригінальне перша страва, яка подарує вам справжнє смакове насолоду і приємно здивує рецептори, тому як ви навряд чи пробували щось подібне! Креветки і рис – це класичне поєднання, яке дуже виграшно «вписується» в суп.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Креветки – 400 гр.
  • Рис – ½ склянки
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Півсклянки промитого рису відварюємо до напівготовності і виливаємо надлишки відвару.

Крок 2. Овочі очищаємо від шкірки і обполіскуємо водою, дрібно нарізаємо і обсмажуємо до м’якості на оливковій олії.

Крок 3. У сотейнику кип’ятимо воду і викладаємо запашні компоненти.

Крок 4. Доповнюємо овочевий бульйон сиром і ретельно перемішуємо до повного розчинення.

Крок 5. Тепер в каструльку відправляємо крупу і попередньо очищені креветки тушкуємо ще 10 хвилин.

Крок 6. Сирний суп з морепродуктів подаємо до столу, обов’язково посипавши петрушкою. Готуйте і отримуйте задоволення!