Сирний суп з креветками і вершками
Сирний суп з креветками і вершками – це варіант ситного, але в той же час легкого обіду або вечері для всієї сім’ї, який зарядить вас енергією і не «подарує» тяжкості в животі. Зверніть увагу, що вага креветок/хвостів вказаний вже в очищеному вигляді, також для готування необхідний попередньо зварений рибний бульйон, кількість якого ви регулюєте самостійно.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Хвости креветок – 400 гр.
- Молоко – 500 мл
- Вершки 33% – 200 мл
- Сир плавлений – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Бульйон рибний – за смаком.
- Борошно – 30 гр.
- Куркума – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Коньяк – 80 мл
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Морепродукти промиваємо і просто в панцирі закидаємо в киплячу підсолену воду, варимо до того моменту, поки креветки не спливуть на поверхню. Бульйон проціджуємо, а морепродукти викладаємо в тарілку.
Крок 2. У товстостінній сковороді розтоплюємо вершкове масло і всипати борошно, активно перемішуємо.
Крок 3. Не перестаючи працювати віночком, вливаємо молоко, вершки і бульйон з-під креветок.
Крок 4. Отриману суміш перелити в каструлю і доводимо до кипіння, додаємо кубики сиру.
Крок 5. Присмачую страва куркумою, сіллю і меленим перцем.
Крок 6. Слідом додаємо нарізану м’якоть очищених морепродуктів, прогріваємо складові ще 3-4 хвилини. А за хвилину до виключення нагрівання, вливаємо коньяк і перемішуємо.
Крок 7. Ароматний суп розливаємо по тарілках і приступаємо до обіду, посипавши зеленню. Приємного апетиту!