Сирний суп з креветками – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Сирний суп з креветками і вершками

Сирний суп з креветками і вершками – це варіант ситного, але в той же час легкого обіду або вечері для всієї сім’ї, який зарядить вас енергією і не «подарує» тяжкості в животі. Зверніть увагу, що вага креветок/хвостів вказаний вже в очищеному вигляді, також для готування необхідний попередньо зварений рибний бульйон, кількість якого ви регулюєте самостійно.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Хвости креветок – 400 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Бульйон рибний – за смаком.
  • Борошно – 30 гр.
  • Куркума – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Коньяк – 80 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Морепродукти промиваємо і просто в панцирі закидаємо в киплячу підсолену воду, варимо до того моменту, поки креветки не спливуть на поверхню. Бульйон проціджуємо, а морепродукти викладаємо в тарілку.

Крок 2. У товстостінній сковороді розтоплюємо вершкове масло і всипати борошно, активно перемішуємо.

Крок 3. Не перестаючи працювати віночком, вливаємо молоко, вершки і бульйон з-під креветок.

Крок 4. Отриману суміш перелити в каструлю і доводимо до кипіння, додаємо кубики сиру.

Крок 5. Присмачую страва куркумою, сіллю і меленим перцем.

Крок 6. Слідом додаємо нарізану м’якоть очищених морепродуктів, прогріваємо складові ще 3-4 хвилини. А за хвилину до виключення нагрівання, вливаємо коньяк і перемішуємо.

Крок 7. Ароматний суп розливаємо по тарілках і приступаємо до обіду, посипавши зеленню. Приємного апетиту!