Борщ гарячий – 7 класичних рецептів з мясом з покроковими фото

Гарячий борщ — це класичний суп з буряка з м’ясом. Борщ залежно від способу приготування може подаватися не тільки в якості холодного літнього супу, але і стати зігріваючим обідом в зимову пору року. У цьому випадку він виходить більш наваристим і апетитним. Нижче представлені кілька варіантів приготування і борщів зелених на основі різного м’яса.

Класичний рецепт приготування гарячого і борщів зелених з м’ясом

В цьому рецепті представлені основні принципи приготування класичного і борщів зелених, не відштовхуючись від вибору м’яса. За рахунок овочів суп вийде досить легким, смачним і з приємною кольоровою гамою.

Інгредієнти на
5 порц.

  • М’ясо 400 гр.
  • Буряк 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Квасоля консервована 250 гр. в томаті
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Зелень за смаком
  • Томатний соус 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну гарячий борщ? М’ясо кладемо в холодну воду і відварюємо, підсолюємо відразу після кипіння. Яка зібралася на поверхні пінку видаляємо і продовжуємо варити бульйон протягом 30 хвилин.
  2. В цей час займемося підготовкою овочів. Досить дрібно нарізаємо очищену цибулину з часником.
  3. Чистимо моркву з буряком і подрібнюємо на крупній тертці. Можна використовувати терку, призначену для приготування моркви по-корейськи.
  4. Цибулю обсмажуємо на сковороді.
  5. Коли цибуля стане рум’яним, додаємо натерту моркву з буряком. Готовність визначаємо за м’якості овочів. Також вони зменшуються в об’ємі.
  6. У бульйон відправляємо брусочки картоплі і варимо до напівготовності. Пізніше додаємо готову зажарку і квасоля. Готовий борщ доводимо до потрібного вам смаку, додаючи спеції із сіллю. Залишаємо тушкуватися на маленькому вогні, визначаючи готовність по м’якості картоплі, в самому кінці додаємо дві столові ложки томатного соусу, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. У завершенні залишаємо настоятися протягом 20 хвилин. Гарячий борщ сміливо розливайте по тарілках, додаючи в кожну подрібнений часник і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування і борщів зелених з куркою

Перевага в приготуванні борщу по даному рецепту полягає в тому, що куряче м’ясо засвоюється організмом людини швидше будь-якого іншого. Вибираючи легкий обід, в першу чергу потрібно віддавати перевагу тим рецептом, де бульйон готується на основі курки.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 70 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Буряк – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Перш ніж приступити до приготування курячого бульйону, м’ясо промиваємо та нарізаємо кубиками. Після чого відправляємо в воду і доводимо до кипіння. Потім залишаємо тушкуватися на маленькому вогні протягом 20-30 хвилин.

2. Паралельно з цим подрібнюємо картоплю на невеликі кубики і закидаємо в курячий бульйон.

3. Тепер переходимо до основного етапу. Всі необхідні овочі вимиваємо і видаляємо шкірку. Подрібнюємо зручним для вас способом і відправляємо на розігріту з олією сковорідку. Обсмажуємо до появи золотистого відтінку, періодично перемішуючи.

4. Саме час заправити засмажку томатною пастою. Ви не зіпсуєте блюдо, якщо вирішите додати свіжі томати. Готову овочеву масу обсмажуємо до випарювання соку.

5. У завершенні відправляємо засмажку в каструлю з бульйоном, солимо, доводимо до кипіння і продовжуємо варити хвилин 10. Після чого даємо всім ароматам об’єднатися.

6. Окремо в кожну порцію і борщів зелених при подачі додаємо сметану, рубану зелень.

Приємного вам апетиту!

Наваристий і дуже смачний борщ з м’ясом і яйцем

Збагачений білком борщ ніколи не буде зайвим в раціоні і дорослого, і дитини. Суп можна подавати як в гарячому, так і злегка підостиглим вигляді, не турбуючись за його смакові якості.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 5.

Склад:

  • М’ясо яловиче – 350 гр.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Буряк – 5 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Оцет яблучний (6%) – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Шматочок яловичини промиваємо і відправляємо в підігріту воду. Варимо протягом 30 хвилин.

2. Курячі яйця можна зварити прямо перед подачею або відправити варитися заздалегідь, щоб дати час для охолодження. Варимо протягом 8 хвилин після закипання.

3. Не будемо втрачати час і перейдемо до підготовки овочів. Всі овочі промиваємо і очищаємо від шкірки.

4. Очищену буряк натираємо на крупній тертці, а потім додаємо трохи оцту, він допомагає зберегти насичений колір буряка.

5. Дрібно нарізані цибулини з часником підрум’янимо на соняшниковій олії.

6. Натерту на крупній тертці моркву відправляємо в сковороду з цибулею і підсмажуємо хвилини три, після чого засипаємо буряк і обсмажуємо ще хвилин 10, періодично перемішуючи.

7. Відварну яловичину витягуємо з каструлі, нарізаємо на дрібні шматочки і знову перекладаємо в готовий бульйон. На цьому етапі бульйон можна підсолити і додати трохи перцю.

8. Картопля довільним чином подрібнюємо і відправляємо до бульйону.

9. Стежимо за готовністю картоплі, щоб вчасно додати засмажку з овочів. На цьому ж етапі додаємо необхідні спеції і борщів зелених і варимо протягом 20-30 хвилин.

10. Охолоджені яйця чистимо і нарізаємо часточками. Також як можна дрібніше нарізаємо зелень.

11. В холодник кладемо яйця, доводимо до стану кипіння і заправляємо подрібненою зеленню.

12. Подаємо до столу зі сметаною, зеленню і свіжим хлібом.

Приємного апетиту!

Як приготувати гарячий борщ з м’ясом і картоплею в домашніх умовах?

Багато воліють варити суп без додавання картоплі, недооцінюючи його корисність і смакові якості. Щоб не зіткнутися з прісним і нейтральним смаком картоплею, його потрібно додавати в наваристий бульйон, приготований на смачному м’ясі.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • М’ясо на кістці – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. М’ясо промиваємо і цілком відправляємо в каструлю з підігрітою водою. Доводимо до кипіння і додаємо трохи солі. Обов’язково з поверхні знімаємо пінку. Після чого варимо м’ясо протягом 30 хвилин. Після 15 хвилинної варіння м’яса, кладемо до нього очищений від шкірки і нарізану кубиками картоплю.

2. Буряк очищаємо і натираємо на тертці для приготування моркви по-корейськи. Відправляємо подрібнений буряк на розігріту сковорідку.

3. Те ж саме проворачиваем з морквою і відправляємо до буряка.

4. Далі цибулю нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до овочів.

5. Продовжуємо подрібнювати овочі. Помідори і часник довільно нарізаємо маленькими шматочками. Часник пропустіть через прес. Все додаємо в сковорідку і продовжуємо тушкувати овочеву масу, заправляючи перцем і сіллю.

6. Перевіряємо готовність м’яса з картоплею і відправляємо до них засмажку. Добре перемішуємо і варимо ще хвилин 10-15. Після чого виділяємо трохи часу, щоб борщ настоявся. Запрошуємо близьких до столу і подаємо трохи остиглий борщ, прикрасивши свіжою зеленню і заправляючи сметаною.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Ситний та ароматний борщ з яловичиною

При бажанні зварити живильний гарячий обід в холодну пору року, рекомендуємо зупинитися на приготування бульйону з яловичини. Овочі, зварені на основі цього бульйону, набувають яскраво виражений і досить приємний смак.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 90 хв

Порцій – 6.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Буряк – 2-3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний горошок — 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Будь приготування супу починається з варіння бульйон. Яловичину відразу нарізаємо на шматочки середнього розміру і відправляємо в каструлю з теплою водою. Після кипіння, додаємо сіль, перець за смаком і не забуваємо зняти згорнувся пінку.

2. Не втрачаємо часу і приступаємо до подрібнення овочів для приготування засмажки. Очищені буряки з морквою натираємо на крупній тертці, картоплю і цибулю нарізаємо кубиками.

3. На середньому вогні розігріваємо сковорідку з олією і підсмажуємо коренеплоди і овочі, починаючи з картоплі поступово додаємо цибулю, моркву, буряк та улюблені приправи.

4. Переходимо до складання супу. У каструлю з готовою яловичиною викладаємо всю засмажку з подрібненою зеленню. Залишаємо борщ настоюватися. Чим більше часу на це піде, тим смачніше і ароматні вийде борщ.

5. Кожну порцію заправляємо сметаною і подаємо зі свіжим і пишним хлібом.

Бажаємо приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування і борщів зелених з бадиллям

Свіжа бурякова гичка різноманітить ваш річний раціон, і звичний борщ заграє новими фарбами. Молоду бурякову гичку можна сміливо міксувати з зеленню та овочами без побоювання зіпсувати страву.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Свинина – 250 гр.
  • Крупа ячна – 2 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • бурякові Листя – 300 гр.
  • Томат – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Борщ будемо готувати на бульйоні зі свинячого м’яса. У бульйон додаємо цілісні цибулини. Підсолити суп можна як на початку, так і наприкінці, заправивши іншими приправами за бажанням.

2. Нарізаємо на невеликі кубики картоплю, очищені від шкірки томати і відправляємо в бульйон, додаючи жменю крупи. М’ясо виймаємо з супу і нарізаємо на шматочки поменше. Цибулю також отримуємо, він нам більше не знадобиться.

3. Бадилля буряків від вимиваємо, видаляючи бруд і нарізаємо довільно.

4. Перевіряємо готовність картоплі і крупи, після чого додаємо подрібнені бурякові і лаврове листя. Взимку можна скористатися консервованими листям.

5. Залишаємо варитися борщ ще протягом 10 хвилин і запасаємося терпінням, щоб борщ встиг настоятися, знайшов яскравий рівномірний колір. Порційно подаємо до столу. За бажанням борщ заправляємо сметаною і свіжою зеленню.

Приємного вам апетиту!

Неймовірно смачний і незвичайний борщ з фрикадельками

Фрикадельки виручать любителів поекспериментувати зі смаковими відчуттями навіть простого в приготуванні обіду. З кожним новим фаршем, наповненим різними спеціями, травами і зеленню, борщ отримає абсолютно новий смак і аромат.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Фарш – 350 гр.
  • Квасоля – 400 гр.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Буряк – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Аджика – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Кмин – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування фрикадельок подрібнюємо будь-яку зелень, зелений лук і додаємо до фаршу. Фарш солимо, перчимо та ретельно перемішуємо.

2. В окрему ємність додаємо трохи борошна для формування фрикадельок. Завдяки борошні м’ясо не буде прилипати до рук і розпадатися.

3. Каструлю з водою, доводимо до кипіння і заповнюємо фрикадельками. За необхідності воду можна підсолити.

4. Для засмажки подрібнюємо цибулю з часником з допомогою ножа.

5. Очищаємо моркву з буряком і натираємо на крупній тертці.

6. Відразу всі подрібнені овочі перекладаємо в розігріту з рослинною олією сковорідку і смажимо протягом п’яти хвилин.

7. Цього часу нам вистачить для того, щоб встигнути нашаткувати капусту.

8. До підрум’яненим овочів всипаємо всю подрібнену капусту і тушкуємо на середньому вогні.

9. У завершенні додаємо трохи аджики, і якщо вам хочеться розбавити кислинкою смак, можете додати в овочі томатну пасту.

10. Перевіряємо готовність фрикадельок і додаємо в бульйон готову засмажку. За смаком солимо, перчимо і додаємо лаврове листя.

11. Для того, щоб борщ вийшов більш густим, насиченим і ситним, додаємо в каструлю баночку квасолі за 15 хвилин до вимикання.

12. Борщ потрібно довести до стану кипіння і залишаємо настоятися під закритою кришкою протягом 30 хвилин.

13. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу. За бажанням додаємо сметану і свіжу зелень.

Приємного вам апетиту!