Борщ гарячий – 7 класичних рецептів з мясом з покроковими фото

Гарячий борщ — це класичний суп з буряка з м’ясом. Борщ залежно від способу приготування може подаватися не тільки в якості холодного літнього супу, але і стати зігріваючим обідом в зимову пору року. У цьому випадку він виходить більш наваристим і апетитним. Нижче представлені кілька варіантів приготування і борщів зелених на основі різного м’яса.

Класичний рецепт приготування гарячого і борщів зелених з м’ясом

В цьому рецепті представлені основні принципи приготування класичного і борщів зелених, не відштовхуючись від вибору м’яса. За рахунок овочів суп вийде досить легким, смачним і з приємною кольоровою гамою.

Інгредієнти на
5 порц.

  • М’ясо 400 гр.
  • Буряк 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Квасоля консервована 250 гр. в томаті
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Зелень за смаком
  • Томатний соус 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну гарячий борщ? М’ясо кладемо в холодну воду і відварюємо, підсолюємо відразу після кипіння. Яка зібралася на поверхні пінку видаляємо і продовжуємо варити бульйон протягом 30 хвилин.
  2. В цей час займемося підготовкою овочів. Досить дрібно нарізаємо очищену цибулину з часником.
  3. Чистимо моркву з буряком і подрібнюємо на крупній тертці. Можна використовувати терку, призначену для приготування моркви по-корейськи.
  4. Цибулю обсмажуємо на сковороді.
  5. Коли цибуля стане рум’яним, додаємо натерту моркву з буряком. Готовність визначаємо за м’якості овочів. Також вони зменшуються в об’ємі.
  6. У бульйон відправляємо брусочки картоплі і варимо до напівготовності. Пізніше додаємо готову зажарку і квасоля. Готовий борщ доводимо до потрібного вам смаку, додаючи спеції із сіллю. Залишаємо тушкуватися на маленькому вогні, визначаючи готовність по м’якості картоплі, в самому кінці додаємо дві столові ложки томатного соусу, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. У завершенні залишаємо настоятися протягом 20 хвилин. Гарячий борщ сміливо розливайте по тарілках, додаючи в кожну подрібнений часник і подавайте до столу.

Приємного апетиту!