Рибний суп з консервів сайри – 5 рецептів з покроковими фото

Супи на основі рибної консервації набули популярності під час СРСР, так як більшість продуктів були недоступні людям. Легке, поживне і корисне блюдо можна приготувати, маючи під рукою лише баночку консервів, кілька картоплин або жменя пшениці або перловки.

Рибний суп з консервованої сайри з рисом

Дуже ситний рибний суп з простих інгредієнтів: консервованої сайри, білого рису, картоплі, моркви і ріпчастої цибулі. Таке перше блюдо готується дуже швидко і насичує на довгий час, а також насичено корисними мікроелементами і кислотами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сайра в олії 250 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Рис білий 100 гр.
  • Вода 1.5 л
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль 1.5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити рибний суп з консервів сайри? Три картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками невеликого розміру.
  2. Гарненько промиваємо рис 5-7 разів під струменем холодної води для того, щоб позбутися сміття і крохмалю.
  3. У каструлю відповідного розміру наливаємо воду, доводимо до кипіння і додаємо картопляні кубики і рис. Готуємо на середньому вогні.
  4. Моркву натираємо на крупній або середній тертці, а цибулю подрібнюємо ножем.
  5. На розпеченому маслі обсмажуємо цибулю протягом 3-4 хвилин, постійно помішуємо.
  6. Потім додаємо моркву.
  7. Смажимо на повільному вогні до м’якості овочів.
  8. В каструлю засипаємо зажарку і розмішуємо всі інгредієнти.
  9. Продовжуємо готування ще 5-7 хвилин.
  10. Сайру разом з соком перекладаємо в глибоку тарілку і активно розминаємо виделкою, додаємо сіль.
  11. Рибну кашу додаємо до овочів.
  12. Перемішуємо сайру з іншими компонентами і варимо близько 3-4 хвилин на мінімальному вогні.
  13. Подаємо до столу в гарячому вигляді, за бажанням прикрашаємо подрібненої свіжої або замороженої зеленню. Приємного апетиту!