Рибний суп з консервів сайри – 5 рецептів з покроковими фото

Супи на основі рибної консервації набули популярності під час СРСР, так як більшість продуктів були недоступні людям. Легке, поживне і корисне блюдо можна приготувати, маючи під рукою лише баночку консервів, кілька картоплин або жменя пшениці або перловки.

Рибний суп з консервованої сайри з рисом

Дуже ситний рибний суп з простих інгредієнтів: консервованої сайри, білого рису, картоплі, моркви і ріпчастої цибулі. Таке перше блюдо готується дуже швидко і насичує на довгий час, а також насичено корисними мікроелементами і кислотами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сайра в олії 250 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Рис білий 100 гр.
  • Вода 1.5 л
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль 1.5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити рибний суп з консервів сайри? Три картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками невеликого розміру.
  2. Гарненько промиваємо рис 5-7 разів під струменем холодної води для того, щоб позбутися сміття і крохмалю.
  3. У каструлю відповідного розміру наливаємо воду, доводимо до кипіння і додаємо картопляні кубики і рис. Готуємо на середньому вогні.
  4. Моркву натираємо на крупній або середній тертці, а цибулю подрібнюємо ножем.
  5. На розпеченому маслі обсмажуємо цибулю протягом 3-4 хвилин, постійно помішуємо.
  6. Потім додаємо моркву.
  7. Смажимо на повільному вогні до м’якості овочів.
  8. В каструлю засипаємо зажарку і розмішуємо всі інгредієнти.
  9. Продовжуємо готування ще 5-7 хвилин.
  10. Сайру разом з соком перекладаємо в глибоку тарілку і активно розминаємо виделкою, додаємо сіль.
  11. Рибну кашу додаємо до овочів.
  12. Перемішуємо сайру з іншими компонентами і варимо близько 3-4 хвилин на мінімальному вогні.
  13. Подаємо до столу в гарячому вигляді, за бажанням прикрашаємо подрібненої свіжої або замороженої зеленню. Приємного апетиту!

Як зварити суп з консервованої сайри з картоплею?

Наваристий, ароматний і ситний суп виходить з консервованої сайри і найбільш доступних овочів. Процес приготування займає мінімум часу, а можна нагодувати всю сім’ю.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сайра консервована – 1 банку.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2 літри.

Процес приготування:

1. Картоплю, моркву та цибулю очищаємо від шкірки.

2. 5 картоплин нарізаємо кубиками середнього розміру.

3. У каструлю відповідного розміру перекладаємо овочеві кубики, заливаємо водою і ставимо на плиту.

4. Цибулину нарізаємо дрібно.

5. Моркву натираємо на дрібній або середній тертці – як вам більше подобається.

6. На сковороду виливаємо масло і на середньому вогні обсмажуємо цибулю 3-4 хвилин.

7. Додаємо подрібнену моркву і готуємо до золотистого кольору засмажки, обов’язково помішуємо.

8. Розкриваємо баночку з рибою і з допомогою виделки перетираємо.

9. За кілька хвилин до готовності картоплі, додаємо в каструлю ароматні пасеровані овочі.

10. Слідом додаємо подрібнену сайру.

11. Далі солимо, перчимо до смаку і кладемо в навар 1-2 листки лавра, варимо на повільному вогні близько 10 хвилин.

12. Готову першу страву розливаємо по тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Суп з консервів сайри з пшоном в мультиварці

Неймовірно простий і швидкий у приготуванні густий рибний суп з найбільш доступних і бюджетних інгредієнтів. Сайра у власному соку – це відмінна альтернатива класичним перших страв на м’ясних бульйонах. А готування в мультиварці – ще більше спрощує процес.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Сайра консервована – 250 гр.
  • Вода – 2 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Пшоно – ½ склянки
  • Петрушка – ½ Пучка.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом ретельно крупу промиваємо під струменем води, робити це рекомендується не менше трьох разів, для того щоб напевно видалити всі смітинки та інше сміття.

2. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.

3. У чашу мультиварки наливаємо масло, і перекладає нарізану цибулю.

4. Включаємо програму «Смаження» і при постійному помішуванні обсмажуємо інгредієнт до апетитної скоринки золотистого кольору.

5. Картоплю чистимо і ріжемо на невеликі кубики.

6. До золотистої цибулі додаємо картопляні кубики і промите пшоно.

7. Додаємо в чашу гарячу воду (краще всього окріп), солимо, перчимо і закриваємо кришкою.

8. Встановлюємо режим «Суп» або «Варка» і встановлюємо таймер на 15 хвилин.

9. Петрушку гарненько промиваємо і дрібно шаткуємо.

10. За 5 хвилин до відключення мультиварки, додаємо в овочевий бульйон консервовану сайру і зелень.

11. Продовжуємо готування до звукового сигналу дива-техніки.

12. Розливаємо густий суп з глибоким піали, прикрашаємо нарізаним зеленим цибулею і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний суп з консервованої сайри з перловкою

Легкий дієтичний суп з рибних консервів – це ідеальне перше блюдо для дітей і людей, які мають проблеми з травленням. Сайра, овочі і перлова крупа – натуральні нежирні інгредієнти, збагачені корисними мікроелементами і кислотами.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Крупа перлова – 70 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сайра консервована – 1 банку.
  • Цибуля зелена – 20-30 гр.
  • Лист лавровий (мелений) – ½ ч. л.
  • Вода – 2,5 л
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищаємо всі необхідні для супу овочі, відміряємо 70 грам перловки швидкого приготування і приступаємо до процесу.

2. Картоплю нарізаємо кубиками однакового розміру приблизно сантиметр на сантиметр.

3. Кубики кладемо в каструлю відповідного розміру і заливаємо 2,5 літрами води, відправляємо на плиту і готуємо на повільному вогні.

4. Солимо за смаком, засипаємо подрібнений лавровий лист і прикриваємо кришкою.

5. Одну цибулину дрібно нарізаємо.

6. Для красивого золотого кольору бульйону – моркву натираємо на дрібній тертці.

7. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до прозорості.

8. Потім додаємо моркву, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.

9. Після закінчення часу додаємо одну столову ложку томатної пасти (можна замінити кетчупом або томатами у власному соку).

10. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і тушкуємо на повільному вогні до того моменту, поки рідини залишиться зовсім небагато.

11. Пасеровані овочі готові, поки прибираємо їх у бік.

12. Саме час повернутися до бульйону. Додаємо до нього промиту перловку.

13. Доводимо вміст каструлі до кипіння і відправляємо туди зажарку, варимо ще 10-12 хвилин.

14. Дістаємо рибу з банки і виделкою розбираємо на невеликі шматочки.

15. Подрібнену сайру обережно перекладаємо в суп.

16. Вимикаємо вогонь, щільно закриваємо кришкою і наполягаємо, страва 10-15 хвилин. За бажанням додаємо подрібнений зелений лук.

17. Розливаємо по супницам і подаємо. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт рибного супу з консервів сайри з вермішеллю

Вашій увазі надається рецепт ароматної, наваристого супу на основі консервованої риби, а саме – сайри. З додаванням дрібних макаронів, перше блюдо стає дуже ситним і дозволяє позбутися від почуття голоду на багато годин.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Сайра консервована – 250 гр.
  • Вермішель – 100 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Часник – 2-3 зуб.

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти: овочі очищаємо від шкірки, зважуємо необхідну кількість вермішелі і води.

2. Моркву і цибулю довільно подрібнюємо на кубик або соломку.

3. На сковорідці розігріваємо кілька ложок рослинного масла і готуємо зажарку – до м’якості обсмажуємо нарізані овочі.

4. У каструлю вливаємо 1,5 літра води і ставимо на вогонь закипати, а в цей час картоплю ріжемо на кубики середньої величини. Як тільки вода почне булькати – відправляємо до неї картоплю і за своїм смаком солимо і перчимо, готуємо на повільному вогні.

5. Рибу перетираємо з допомогою виделки практично до однорідної консистенції.

6. Через 7 хвилин варіння картоплі, додаємо пасеровані овочі, кип’ятимо 1-2 хвилини.

7. В ці вільні хвилинки дрібно нарізаємо кілька зубчиків часнику і улюблену зелень.

8. Перекладаємо в каструлю подрібнену сайру, вермішель і часник. Варимо ще 2-3 хвилини, перемішуємо всі інгредієнти.

9. Вимикаємо ароматний супчик і розливаємо по порційних тарілках. Перед подачею прикрашаємо нарубаною зеленню. Приємного апетиту!