Солянка з сосисками — це густий суп з пряним ароматом і кислуватим смаком. Солянка – традиційне блюдо російської кухні, яке було популярне ще кілька століть тому. Сьогодні є безліч варіантів приготування домашнього частування. Спробуйте 7 перевірених рецептів з сосисками і овочами.
Класичний рецепт приготування солянки з сосисками і свіжої капусти
Смачну і швидку солянку в домашніх умовах можна приготувати з свіжої капусти та сосисок. Простий класичний рецепт порадує результатом. Блюдо вийде насиченим смаком і апетитним.
Інгредієнти на
6 порц.
- Сосиски 1 кг
- Капуста білоголова 400 гр.
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Огірки мариновані 150 гр.
- Огірковий розсіл 100 мл
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Масло рослинне 50 мл
Процес приготування:
- Як приготувати смачну солянку з сосисками? Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими кубиками.
- Морква також очищаємо. Розбираємо на брусочки.
- Подрібнюємо білокачанну капусту. Всі підготовлені овочі викладаємо в каструлю.
- Кубиками ріжемо картоплю. Додаємо його в загальну масу. Розмішуємо вміст і тушкуємо його в каструлі 5 хвилин, полив рослинною олією.
- З банки солінь переливаємо розсіл до овочів.
- Викладаємо в блюдо кружечки солоного огірка.
- Додаємо томатну пасту.
- Посипаємо продукти сіллю за смаком, розмішуємо і знову тушкуємо 5-7 хвилин.
- Заливаємо блюдо водою. Сюди ж відправляємо шматочки сосисок. Тримаємо на плиті до готовності картоплі. Приблизно 20-30 хвилин.
- Ароматний домашній суп з сосисками готовий. Розкладайте по тарілках і пригощайте близьких!
Як зварити смачну солянку з сосисок і квашеної капусти на сковороді?
Особливо густий і наваристою виходить солянка, приготована в сковороді. Спробуйте простий рецепт домашнього страви з сосисок і квашеної капусти. Підходить для ситних сімейних обідів.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Сосиски – 400 гр.
- Капуста квашена – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Маслини – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо моркву з цибулею. Смажимо овочі до легкого рум’янцю.
2. Дрібними кубиками ріжемо і сосиски. Кладемо їх до овочів і продовжуємо смажити.
3. У загальну масу кладемо подрібнену огірок і томатну пасту. Заливаємо інгредієнти окропом, солимо і посипаємо спеціями.
4. На друшляк викладаємо кислу капусту, зливаємо з неї зайвий сік. Відправляємо продукт в сковороду. Тушкуємо блюдо близько 10 хвилин.
5. Розливаємо густе частування по тарілках і доповнюємо його маслинами і зеленню. Можна подавати до столу!
Ароматна солянка з сосисками і картоплею в каструлі на плиті
Яскраву і ароматну солянку в домашніх умовах можна приготувати з сосисками і картоплею. Апетитне блюдо стане відмінним доповненням вашого обіднього меню. Подавайте суп зі сметаною, хлібом і зеленню.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 1 шт.
- Сосиски – 400 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Капуста квашена – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Маслини – 1 ст. л.
- Лимон – 1/3 шт.
- Паста томатна – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. У каструлі готуємо бульйон з курячого стегна.
2. В цей час очищаємо картоплю, ріжемо його брусками і занурюємо в киплячий бульйон.
3. Подрібнюємо цибулю з морквою. Смажимо овочі і після додаємо до них дрібно нарізані огірки і квашену капусту. Тушкуємо масу в томатному соусі 10 хвилин.
4. Перекладаємо овочеву суміш в бульйон. Сюди ж відправляємо кубики сосисок. Солимо блюдо і посипаємо спеціями. Варимо ще 20 хвилин і в кінці додаємо шматочки лимона і маслини.
5. Наваристий суп з сосисками готовий. Розливайте частування по тарілках і подавайте до столу!
Як приготувати смачну і наваристу солянку в мультиварці?
Домашню солянку легко і швидко можна приготувати в мультиварці. Апетитний суп підходить для ситного сімейного обіду. Подавайте блюдо зі сметаною, хлібом або зеленню!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 150 гр.
- Сосиски – 200 гр.
- Ковбаса копчена – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Капуста квашена – 2 ст. л.
- Маслини – 1 ст. л.
- Лимон – 1/3 шт.
- Паста томатна – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо овочі. Моркву натираємо, а ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо. Обсмажуємо продукти в сковороді з маслом до м’якого стану.
2. Далі дрібно розбираємо солоні огірки. Приєднуємо їх до обсмаженою овочам.
3. Викладаємо квашену капусту і томатну пасту, розмішуємо вміст і тушкуємо на слабкому вогні ще 5 хвилин.
4. Піджарку викладаємо в чашу мультиварки. Сюди ж додаємо дрібно порізане м’ясо, сосиски і ковбасу.
5. Невеликими кубиками нарізаємо картоплю. Продукт також викладаємо в чашу. Додаємо лавровий лист, сіль і спеції.
6. Заливаємо вміст водою. Встановлюємо режим, що підходить для приготування супів, на 1 годину.
7. За 15 хвилин до готовності додаємо маслини.
8. Після завершення програми кладемо в суп кружечки лимона. Тримаємо страву під кришкою ще 10 хвилин.
9. Апетитна солянка в мультиварці готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!
Покроковий рецепт приготування солянки з ковбаси і сосисок
Простий рецепт домашньої солянки – з додаванням сосисок та ковбаси. Ароматне і яскраве за смаком страва різноманітить ваше звичне меню. Подавайте суп до обіду, доповнивши його зеленню і сметаною.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Яловичина – 150 гр.
- Сосиски – 200 гр.
- Ковбаса – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Огірок солоний – 4 шт.
- Розсіл огірковий – 100 мл
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Маслини – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне для обсмажування.
Процес приготування:
1. Шматок яловичини викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо варитися бульйон на плиту.
2. В цей час підготуємо сосиски з ковбасою. Їх нарізаємо невеликими брусочками або кружальцями.
3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажуємо ковбасні вироби.
4. Далі подрібнюємо цибулю, капусту, моркву і солоні огірки.
5. Окремо обсмажуємо і овочі. Достатньо 5-7 хвилин, в кінці вмішуємо до них томатну пасту. Викладаємо всі інгредієнти в бульйон з відвареним м’ясом. Варимо ще 15 хвилин.
6. За 5 хвилин до готовності викладаємо дрібно порізані маслини і вливаємо огірковий розсіл. Солимо за смаком.
7. Ароматна і поживна солянка з сосисок та ковбаси готова. Розливайте суп по тарілках і пригощайте близьких!
Дуже смачна грибна солянка з сосисками і печерицями
Цікавий смак домашньої солянки виходить з додаванням грибів і сосисок. Гаряче частування можна подавати до обіду з зеленню і сметаною. Страва порадує простим кулінарним процесом, а також гарним результатом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Сосиски – 400 гр.
- Гриби шампіньйони – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Огірок солоний – 4 шт.
- Паста томатна – 100гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне для обсмажування.
Процес приготування:
1. Спершу обсмажуємо в маслі подрібнену ріпчасту цибулю, слідом заливаємо його томатною пастою, розмішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.
2. Дрібно ріжемо білокачанну капусту. Печериці промиваємо і ділимо на тонкі частини. Тушкуємо продукти в сковороді, посипавши їх сіллю.
3. Додаємо до продуктів цибулю з томатною пастою, перемішуємо і тримаємо на плиті ще 10 хвилин.
4. У сотейнику кип’ятимо воду. Занурюємо туди обжарку. Також і додаємо дрібно порізані сосиски з солоними огірками. Варимо на слабкому вогні 10 хвилин і знімаємо з плити.
5. Гарячу солянку розливаємо по порційних тарілках, доповнюємо свіжою зеленню, сметаною і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт солянки з сосисками і солоними огірками
Приємну кислинку домашньої солянці додають солоні огірки. Візьміть яскравий кулінарний рецепт для вашого сімейного обіду. Гаряче частування можна подавати з ароматною зеленню і сметаною.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Яловичина – 200 гр.
- Сосиски – 400 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Капуста квашена – 2 вт.л.
- Огірок солоний – 4 шт.
- Маслини – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне для обсмажування.
Процес приготування:
1. Яловичину кладемо в каструлю зі спеціями і лавровими листами. Відварюємо бульйон.
2. Невеликими кубиками ріжемо картоплю і опускаємо його в киплячий бульйон.
3. Подрібнюємо цибулю з морквою. Смажимо овочі до м’якості на рослинному маслі. Приблизно 3-5 хвилин.
4. Сюди ж викладаємо капусту, подрібнені солоні огірки і маслини. Тушкуємо інгредієнти ще 10 хвилин.
5. Перекладаємо піджарку в бульйон з картоплею. Відразу додаємо і дрібно порізані сосиски. Доповнюємо страву сіллю і тримаємо на плиті ще 10-15 хвилин.
6. Навариста солянка з сосисками і солоними огірками готова. Подавайте блюдо зі сметаною!