Солянка з сосисками – 7 рецептів приготування класичної солянки з капустою, картоплею

Солянка з сосисками — це густий суп з пряним ароматом і кислуватим смаком. Солянка – традиційне блюдо російської кухні, яке було популярне ще кілька століть тому. Сьогодні є безліч варіантів приготування домашнього частування. Спробуйте 7 перевірених рецептів з сосисками і овочами.

Класичний рецепт приготування солянки з сосисками і свіжої капусти

Смачну і швидку солянку в домашніх умовах можна приготувати з свіжої капусти та сосисок. Простий класичний рецепт порадує результатом. Блюдо вийде насиченим смаком і апетитним.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сосиски 1 кг
  • Капуста білоголова 400 гр.
  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Огірки мариновані 150 гр.
  • Огірковий розсіл 100 мл
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну солянку з сосисками? Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими кубиками.
  2. Морква також очищаємо. Розбираємо на брусочки.
  3. Подрібнюємо білокачанну капусту. Всі підготовлені овочі викладаємо в каструлю.
  4. Кубиками ріжемо картоплю. Додаємо його в загальну масу. Розмішуємо вміст і тушкуємо його в каструлі 5 хвилин, полив рослинною олією.
  5. З банки солінь переливаємо розсіл до овочів.
  6. Викладаємо в блюдо кружечки солоного огірка.
  7. Додаємо томатну пасту.
  8. Посипаємо продукти сіллю за смаком, розмішуємо і знову тушкуємо 5-7 хвилин.
  9. Заливаємо блюдо водою. Сюди ж відправляємо шматочки сосисок. Тримаємо на плиті до готовності картоплі. Приблизно 20-30 хвилин.
  10. Ароматний домашній суп з сосисками готовий. Розкладайте по тарілках і пригощайте близьких!

Як зварити смачну солянку з сосисок і квашеної капусти на сковороді?

Особливо густий і наваристою виходить солянка, приготована в сковороді. Спробуйте простий рецепт домашнього страви з сосисок і квашеної капусти. Підходить для ситних сімейних обідів.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Сосиски – 400 гр.
  • Капуста квашена – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Маслини – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Подрібнюємо моркву з цибулею. Смажимо овочі до легкого рум’янцю.

2. Дрібними кубиками ріжемо і сосиски. Кладемо їх до овочів і продовжуємо смажити.

3. У загальну масу кладемо подрібнену огірок і томатну пасту. Заливаємо інгредієнти окропом, солимо і посипаємо спеціями.

4. На друшляк викладаємо кислу капусту, зливаємо з неї зайвий сік. Відправляємо продукт в сковороду. Тушкуємо блюдо близько 10 хвилин.

5. Розливаємо густе частування по тарілках і доповнюємо його маслинами і зеленню. Можна подавати до столу!

Ароматна солянка з сосисками і картоплею в каструлі на плиті

Яскраву і ароматну солянку в домашніх умовах можна приготувати з сосисками і картоплею. Апетитне блюдо стане відмінним доповненням вашого обіднього меню. Подавайте суп зі сметаною, хлібом і зеленню.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 1 шт.
  • Сосиски – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста квашена – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Маслини – 1 ст. л.
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Паста томатна – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У каструлі готуємо бульйон з курячого стегна.

2. В цей час очищаємо картоплю, ріжемо його брусками і занурюємо в киплячий бульйон.

3. Подрібнюємо цибулю з морквою. Смажимо овочі і після додаємо до них дрібно нарізані огірки і квашену капусту. Тушкуємо масу в томатному соусі 10 хвилин.

4. Перекладаємо овочеву суміш в бульйон. Сюди ж відправляємо кубики сосисок. Солимо блюдо і посипаємо спеціями. Варимо ще 20 хвилин і в кінці додаємо шматочки лимона і маслини.

5. Наваристий суп з сосисками готовий. Розливайте частування по тарілках і подавайте до столу!

Як приготувати смачну і наваристу солянку в мультиварці?

Домашню солянку легко і швидко можна приготувати в мультиварці. Апетитний суп підходить для ситного сімейного обіду. Подавайте блюдо зі сметаною, хлібом або зеленню!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 150 гр.
  • Сосиски – 200 гр.
  • Ковбаса копчена – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Капуста квашена – 2 ст. л.
  • Маслини – 1 ст. л.
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Паста томатна – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Очищаємо овочі. Моркву натираємо, а ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо. Обсмажуємо продукти в сковороді з маслом до м’якого стану.

2. Далі дрібно розбираємо солоні огірки. Приєднуємо їх до обсмаженою овочам.

3. Викладаємо квашену капусту і томатну пасту, розмішуємо вміст і тушкуємо на слабкому вогні ще 5 хвилин.

4. Піджарку викладаємо в чашу мультиварки. Сюди ж додаємо дрібно порізане м’ясо, сосиски і ковбасу.

5. Невеликими кубиками нарізаємо картоплю. Продукт також викладаємо в чашу. Додаємо лавровий лист, сіль і спеції.

6. Заливаємо вміст водою. Встановлюємо режим, що підходить для приготування супів, на 1 годину.

7. За 15 хвилин до готовності додаємо маслини.

8. Після завершення програми кладемо в суп кружечки лимона. Тримаємо страву під кришкою ще 10 хвилин.

9. Апетитна солянка в мультиварці готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування солянки з ковбаси і сосисок

Простий рецепт домашньої солянки – з додаванням сосисок та ковбаси. Ароматне і яскраве за смаком страва різноманітить ваше звичне меню. Подавайте суп до обіду, доповнивши його зеленню і сметаною.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Яловичина – 150 гр.
  • Сосиски – 200 гр.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Огірок солоний – 4 шт.
  • Розсіл огірковий – 100 мл
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Маслини – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

1. Шматок яловичини викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо варитися бульйон на плиту.

2. В цей час підготуємо сосиски з ковбасою. Їх нарізаємо невеликими брусочками або кружальцями.

3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажуємо ковбасні вироби.

4. Далі подрібнюємо цибулю, капусту, моркву і солоні огірки.

5. Окремо обсмажуємо і овочі. Достатньо 5-7 хвилин, в кінці вмішуємо до них томатну пасту. Викладаємо всі інгредієнти в бульйон з відвареним м’ясом. Варимо ще 15 хвилин.

6. За 5 хвилин до готовності викладаємо дрібно порізані маслини і вливаємо огірковий розсіл. Солимо за смаком.

7. Ароматна і поживна солянка з сосисок та ковбаси готова. Розливайте суп по тарілках і пригощайте близьких!

Дуже смачна грибна солянка з сосисками і печерицями

Цікавий смак домашньої солянки виходить з додаванням грибів і сосисок. Гаряче частування можна подавати до обіду з зеленню і сметаною. Страва порадує простим кулінарним процесом, а також гарним результатом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Сосиски – 400 гр.
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Огірок солоний – 4 шт.
  • Паста томатна – 100гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

1. Спершу обсмажуємо в маслі подрібнену ріпчасту цибулю, слідом заливаємо його томатною пастою, розмішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.

2. Дрібно ріжемо білокачанну капусту. Печериці промиваємо і ділимо на тонкі частини. Тушкуємо продукти в сковороді, посипавши їх сіллю.

3. Додаємо до продуктів цибулю з томатною пастою, перемішуємо і тримаємо на плиті ще 10 хвилин.

4. У сотейнику кип’ятимо воду. Занурюємо туди обжарку. Також і додаємо дрібно порізані сосиски з солоними огірками. Варимо на слабкому вогні 10 хвилин і знімаємо з плити.

5. Гарячу солянку розливаємо по порційних тарілках, доповнюємо свіжою зеленню, сметаною і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт солянки з сосисками і солоними огірками

Приємну кислинку домашньої солянці додають солоні огірки. Візьміть яскравий кулінарний рецепт для вашого сімейного обіду. Гаряче частування можна подавати з ароматною зеленню і сметаною.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Сосиски – 400 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста квашена – 2 вт.л.
  • Огірок солоний – 4 шт.
  • Маслини – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

1. Яловичину кладемо в каструлю зі спеціями і лавровими листами. Відварюємо бульйон.

2. Невеликими кубиками ріжемо картоплю і опускаємо його в киплячий бульйон.

3. Подрібнюємо цибулю з морквою. Смажимо овочі до м’якості на рослинному маслі. Приблизно 3-5 хвилин.

4. Сюди ж викладаємо капусту, подрібнені солоні огірки і маслини. Тушкуємо інгредієнти ще 10 хвилин.

5. Перекладаємо піджарку в бульйон з картоплею. Відразу додаємо і дрібно порізані сосиски. Доповнюємо страву сіллю і тримаємо на плиті ще 10-15 хвилин.

6. Навариста солянка з сосисками і солоними огірками готова. Подавайте блюдо зі сметаною!